Læsetid: 3 min.

Spar på varmeregningen – enkelte ændringer giver meget!

Spar_paa_varmeregning

Herunder kan du læse mere omkring, hvordan enkelte ændringer i din bolig, kan have en stor positiv indflydelse på varmeregningen.

I de kolde tider tilbringer vi meget mere tid derhjemme. Vi finder sutskoene frem, tæppet der har været gemt væk hele sommeren, julelandskabet får lidt levende lys og stemningen og hyggen stiger.

Men det er ikke kun stemningen der stiger, varme og elregningen bliver også ramt i høj grad.

Sidste vinter havde danskerne et varmeforbrug, der var 5% højere i dagtimerne end forrige vinter.

De markante prisstigninger vi ser på især el, naturgas og olie, kan vi desværre ikke påvirke. Dog kan vi med få tiltag påvirke den høje varmeregning, der typisk medfølger.

Men hvor bør man starte?

Vi har lavet en lille oversigt med 4 fornuftige forbedringer til boligen. Vi har udarbejdet listen til DIG der ønsker, at varmeregningen ikke skal være årets lyseslukker.

Ikke alle tiltag vil have lige stor påvirkning på alle, da der er mange faktorer, der spiller ind i det endelige regnskab. Dog kan det have stor betydning at være opmærksom på de små tiltag der kan gøre en forskel, hvis ikke for dig så måske for din nabo?

Vi har samlet 4 gode råd til dig nedenfor:

4_gode_r_d_-__ndringer_i_din_bolig.png

 

1. Et simpel tjek af vinduer og døre

Vi anbefaler at man først og fremmest tager et kig på boligens vinduer og døre. Et simpelt trick kan hurtigt afgøre hvorvidt ens vinduer eller døre er utætte.
Sæt et stykke papir i klemme i vinduet eller døren. Er der meget modstand, når man trækker papiret ud igen, er vinduet eller døren tæt, oplever man derimod at papiret glider mere eller mindre ubesværet fri, er det et tegn på at døren eller vinduet er utæt. Oftest kan en utæthed, løses med en lille justering. Andre gange kan et større indgreb være nødvendigt og kan især godt betale sig på sigt.

Se her Energistyrelsens gør-det-selv guide angående tjek af vinduer og døre.

2. Investering i efterisolering af mure og loft

En efterisolering kan være en rigtig smart investering, især hvis ens mure eller loft er utætte. Det lyder som en høj post at betale, dog kan det faktisk oftest gøres, uden at man skal lægge en masse penge på bordet, da det ofte er muligt at afbetale med den forventede besparelse.

Du kan let selv tjekke om din bolig har behov for efterisolering, se Energistyrelsens udførlige guide lige her Efterisolering af ydermure & Efterisolering af loft.

3. Lad varmtvandsbeholderen blive på 55 C.

Hvis du har en varmtvandsbeholder, er det vigtigt, at beholderens temperatur ikke er sat højere end nødvendt. Generelt er der intet behov for at den er indstillet til højere end 55 C. – og ved denne temperatur er risikoen for bakterieudvikling stadigvæk begrænset.

4. Isolering af husets varmerør

En dårlig isolering af varmerørene kan hurtigt koste rigtig mange penge. Eksempelvis kan et u-isoleret rør på 6-8 meter fra varmeanlægget ud til vandhanen medføre en omtrentlig ekstra udgift på op til 1.000 kr. årligt.

Find her en uførlig guide til hvordan du selv kan tjekke din rørisolering!

 

De_tre_-_Kopi__2_.png

 

Synes du også det er grænseoverskridende og et uoverskueligt projekt at undersøge disse ting, så har Energistyrelsen udarbejdet en gør det selv-guide som vi har fundet frem til dig lige herder tager dig i hånden i alle processerne.

Savner du yderligere sparetips, så finder du her 7 enkle råd til at spare yderligere på varmeregningen.

 

Kilde: Alle spareberegningerne stammer fraEnergistyrelsen. Der vil selvfølgelig forekomme udsving i, hvor meget hver enkelt vil kunne spare i kr. i varme og strøm alt afhængigt af boligtype mm.