Billig og bæredygtig el til erhverv

Personlig rådgivning til aftaler for erhverv

Billige priser på el fra vedvarende energikilder til erhverv.
0 kr. i oprettelse og 0 kr. i abonnement til Velkommen.
Vi hjælper dig hele vejen.

Skal vi finde den bedste løsning til din virksomhed?

GrønErhverv
Du får:
 • 100% certificeret grøn elaftale
 • 0 kr. i oprettelse
 • 0 kr. i abonnement til Velkommen
 • Variabel kWh-pris som følger markedet + tillæg 0,15 kr./kWh (prisen er ekskl. moms)
 • Gratis adgang til KlubVelkommen
Vil du høre mere?
Vi tilpasser efter dit behov:
 • Vi vil gerne sikre, at du får en grøn erhvervsaftale, som matcher dit behov.
 • Vi giver dig personlig rådgivning og vejledning til den bedste løsning for dig og din virksomhed.
 • Ekstra gratis fordele igennem KlubVelkommen

Hvad er KlubVelkommen?
I KlubVelkommen har vi samlet nogle af landets mest attraktive rabataftaler, gode tilbud og et hav af konkurrencer – du får gratis adgang ved ét eller flere produkter. Læs meget mere her.

Her skiller vi os ud

Enkelt og overskueligt

Udover 100% certificeret grøn strøm kan du også finde kvalitetsvarmepumper og private ladestandere. Vi tilbyder ligeledes mobilløsninger, naturgas og forsikringer.
Kombiner og lav pakkeløsninger efter dit behov. Enkelt og overskueligt. Alt samlet ét sted.

Plads til tid og nærvær

Hos Velkommen bliver du en del af familien. Og en familie hjælper hinanden. For os er det vigtigt, at give dig personlig rådgivning og hjælp hvis nødvendigt.
For selvom meget af vores forretning drejer sig om tal og teknik, handler Velkommen om mennesker – og mennesker kræver tid og nærvær. Du skal føle dig velkommen. Velkommen i familien.

Gratis adgang til KlubVelkommen

Med en grøn elaftale får du ligeledes gratis adgang til KlubVelkommen. Her finder du et hav af tilbud, konkurrencer og rabataftaler🤩
Find bl.a. til: Hotels.com, Verisure, Nextory, Podimo, Tivoli, H&M, Zalando, C More, Hello Fresh, Københavns Zoologiske Have, Legoland, Bonbon Land, Wolt, Jagger, BookBeat, Takeout, Daniel Wellington og meget mere 💰

Hjælp og vejledning

Tingene skal være gennemsigtige og til at forstå: Derfor har vi bl.a. lavet en Trin-opdelt guide til dig, hvor vi gennemgår en typisk regning og deler den op punkt for punkt. F.eks. består din elregning af flere forskellige dele, og er i princippet to regninger samlet i én, hvor det kun er dit private elforbrug, som du og dit elselskab kan justere og ændre på. De to andre beløb er ren viderefakturering.

Spar penge på bestemte tidspunkter

Denne guide er lavet til dig, som gerne vil spare lidt ekstra penge💰 Helt nøjagtigt guider vi dig igennem, hvordan du selv tjekker hvornår på døgnet, at indkøbsprisen for rå el typisk er på sit højeste OG laveste⚡📈📉

Pristjek, rådgivning og vejledning

Overvejer du en anden elaftale til din virksomhed?
Vi har 100% certificeret grøn strøm, 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i abonnement til Velkommen.

Vi hjælper dig til den bedste løsning for din virksomhed – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – mange af dem har vi selv ikke indflydelse på.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både til din eludbyder, dit lokale netselskab, samt staten ift. afgifter og moms, hvilket står for en betydelig del af elregningen.

Delkomponenter af den samlede elpris 1. kvartal 2022
Du kan selv påvirke cirka 40 % af elregningens størrelse igennem valget af eludbyder og samt elforbrug. Dog har indkøbsprisen for rå elpris en væsentlig betydning her, da denne kan svinge fra time til time. Afgifter og moms til staten udgør omkring 48 %, mens udgifterne til transport til netselskabet er cirka 12 %.

Find Forsyningstilsynet seneste Analyse af elpriser her.
Læs uddybende om delkomponenterne af den samlede elpris 1. kvartal 2022 her.

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Det er et spørgsmål, som vi naturligvis hellere end gerne vil svare dig på.

Det korte svar er:

 • 100% certificeret grøn strøm
 • Massevis af kundefordele gennem KlubVelkommen, hvor du kan spare mange penge.
 • Personlig og hjælpsom kundeservice
 • 0 kr. i oprettelse
 • 0 kr. i abonnement til Velkommen
 • Strøm til markedsprisen og et lavt spot tillæg per kWh.

Hos Velkommen kan du kun få grøn strøm. Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid, og det vil vi gerne vise ansvar omkring.

Grøn el – selvfølgelig.
Hos Velkommen får du grøn strøm til gode priser og 0 kr. i abonnement. Den grønne omstilling er en kerneværdi i vores virksomhed, og derfor har vi indtil nu udelukkende købt grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker til vores kunder. Hvis du vælger en aftale hos os, så sørger vi selvfølgelig også for at købe grønne certifikater for 100 % af dit forbrug i fremtiden.

Vi er et anderledes energiselskab, som ikke forsøger at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Grøn strøm skal være let tilgængeligt, gennemskueligt og til at betale. Vi sætter kunden i fokus og kæmper for, at det skal være let, sjovt og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, kundeservice eller den grønne omstilling.

Den grønne strøm du får igennem Velkommen stammer fra vedvarende energikilder kategori 2.
Elprodukter med ét blad er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Skarp pris på grøn strøm
Det skal være billigt og fair at være elkunde og købe grøn strøm i Danmark. Hos Velkommen får du altid en skarp pris på grøn strøm. Vores produkter har variable priser, som i hele 2021 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette, selvom vi kun sælger grøn strøm. I grafen kan du se vores gennemsnitspriser i både øst og vest for 2021 sammenlignet med gennemsnitsprisen for variable produkter på markedet.

Husk, at gennemsnitsprisen i 2021 ikke nødvendigvis er et udtryk for prisen i dag, da vores produkter følger de variable priser på elmarkedet. Du kan se vores aktuelle produkter og priser herunder.

Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid.
Hos Velkommen kan du kun få grøn strøm.
 

Grøn strøm karakteriseres som energi, der er produceret af 100 % vedvarende energikilder som f.eks. vand-, sol og vindenergi. Elnettet i Danmark består af henholdsvis et distributions- og transmissionsnet, hvor alt el, der produceres, blandes sammen. På den måde går den strøm, der produceres, ikke til spilde.

Det betyder dog også, at du ikke kan være sikker på, at den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, udelukkende er grøn strøm. Når vi sælger grøn strøm, betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater fra vedvarende energikilder, der svarer til dit forbrug. Hvis alle traf valget om kun at købe grøn strøm, ville elnettet til sidst kunne stå som en gennemført bæredygtig variabel, der udgør en enorm besparelse for det samlede CO2-udslip.

Certifikater i grøn strøm

Det har tidligere været svært som forbruger at finde rundt i, hvad der i virkeligheden var grøn strøm. Vi energiselskaber har brugt betegnelsen i et stykke tid nu, men det har været svært som forbruger at sammenligne de enkelte selskaber og produkter. Det har nu ændret sig: En ny mærkningsordning er trådt i kraft i Danmark – og dette til stor gavn for dig som forbruger, der nu nemmere kan navigere i, hvad der egentlig falder under kategorien grøn strøm.

Vi mener ikke, at du som kunde behøver at gå på kompromis med miljøet, og samtidig behøver du ikke betale overpris for din strøm. Derfor er alle vores produkter som minimum kategoriseret med ét “blad’’. Det betyder, at al den strøm, vi indkøber, stammer fra 100 % vedvarende energikilder. Vi har indtil nu indkøbt strøm produceret fra danske vindmøller og norske vandkraftværker.

Den 1. september 2020 blev der indført en ny mærkningsordning, som skal gøre det mere gennemskueligt for kunden, om et elprodukt er grønt og klimavenligt. Det er Forbrugerombudsmanden og branchen, som står bag denne ordning, som kaldes bladordningen.

For at kunne sælge ”grøn strøm” til forbrugerne skal el-leverandørerne derfor købe strøm fra vedvarende energikilder, der svarer til kundens forbrug. Forbrugeren skal tydeligt oplyses om dette, og el-leverandøren skal desuden kunne dokumentere, at strømmen, den køber fra vedvarende energikilder, svarer til det forbrug, selskabets kunder har på aftaler om klimaprodukter. Dokumentationen skal ske ved, at elhandleren fremlægger oprindelsesgarantier.

Ét blad
Elprodukter med ét blad er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug.

To blade
Elprodukter med to blade er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug. Derudover skal der være lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Priser og produkter er forskellige fra leverandør til leverandør. Det bedste råd til at finde den billigste el-leverandør er, at du først og fremmest skaber dig et overblik over hvilke elselskaber, der findes, deres priser og produkter. Der er dog stadig et par ting, du bør være opmærksom på, når du vælger nyt elselskab og el-abonnement:

 • Introduktionstilbud
  Tjek, om der er tale om et introduktionstilbud, og hvad prisen bliver efter endt intro-periode.
 • Bindingsperiode
  Undersøg altid, om der medfølger en bindingsperiode til tilbuddet.
 • Få tilsendt tilbuddet på skrift
  Derudover vil det altid være en god idé at få tilbuddet og de dertilhørende betingelser tilsendt på skrift, hvis du eksempelvis har været i kontakt med en sælger per telefon.

Der er intet elselskab, som kan garantere dig hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter.

Når vi – og andre – indkøber strømmen, så bliver al strøm blandet sammen i elnettet. Det betyder, at din strøm, der kommer ud af kontakterne er en blanding af al den strøm, som bliver produceret. Det er rigtig smart, så undgår vi nemlig, at en masse strøm går til spilde.

Når vi siger, at alt vores strøm stammer 100% fra vedvarende energikilder, så betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100% vedvarende energikilder.
På den måde overholder vi Forbrugerombudsmandens mærkningsordning, som skal gøre det mere gennemskueligt for kunden, om et elprodukt er grønt og klimavenligt.

Hvis vi kunne få alle til at tage dette valg, ville strømmen i de danske virksomheder og husstande med tiden blive 100% grøn.

Svaret er JA!

Du kan nemt og enkelt følge med i dit forbrug på MitVelkommen-selvbetjening.

Der er meget at finde på MitVelkommen-selvbetjening. Du kan læse meget mere om det her.

Her kan du finde selve login til MitVelkommen-selvbetjening.

Det stigende fokus på bæredygtighed hos befolkningen gennemsyrer hele det danske samfund. De miljømæssige indsatser og forventningerne dertil bliver dermed større og og større, hvor man ser, at flere virksomheder sætter klimavenlighed og samfundsansvar som et kerneområde i forretningsmodellen. For at imødekomme danskernes efterspørgsel indebærer det, at den bæredygtige profil står snor lige.

Med en billig grøn elaftale hos Velkommen, bliver I et skridt tættere på en klimavenlig forretning. Ved at understøtte driften af virksomheden med et 100% grønt elforbrug, bliver der skabt merværdi for jeres virksomhed – blandt andet på grund af konkurrenceparametrene  “bæredygtighed” og “samfundsansvar”. På den måde bliver der skabt et bedre omdømme, hvorved virksomhedens brand og brandassociationer styrkes hos de danske forbrugere.

Dette medvirker blandt andet også til, at øge efterspørgslen på virksomhedens produkter, åbner op for adgangen til nye kundetyper og bidrager samtidig til den grønne omstilling.

Hos Velkommen mener vi, at det er vigtigt at tage et ansvar, der fra et samfundsmæssigt perspektiv, kan komme alle til gode. Ved at vælge den grønne strøm til tager I et ansvar, hvor I er med til at bidrage til udviklingen og fremskyndelsen af de vedvarende energikilder.

En grøn profil
Vi indkøber certifikater for strømmen, der svarer til jeres virksomheds samlede strømforbrug fra 100% vedvarende energikilder. Hvis vi kunne få alle til at tage dette valg, så ville strømmen i alle de danske virksomheder med tiden blive 100% grøn. Tidligere har vi bl.a. indkøbt certifikater fra både norsk vandkraft og danske vindmøller.

Skal din virksomhed støtte op omkring den grønne omstilling med grøn strøm?

Se dine muligheder her.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvorfor det er billigere at bruge strøm når elnettet er mindst belastet.

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

 

Vejr, årstid og tidspunkt på døgnet

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

I takt med, at den grønne omstilling skrider frem, lukkes kul- og atomkraftværker. Dette vil have en naturlig påvirkning på kapacitetsbalancen, hvor mindre kapacitet vil få elpriserne til at stige. Det skyldes, at udbud og efterspørgsel regulerer priserne på elmarkedet. I forbindelse hermed vil elprisen også stige når efterspørgslen er højest – og omvendt, hvorfor årstid og tidspunktet på dagen spiller en væsentlig rolle for elprisen.

Mere end 40% af vores samlede energiproduktion i Danmark stammer fra vindkraft, og derfor bliver vejrforhold en afgørende faktor for produktion af strøm. Samtidig med, at kraftværkerne lukker, træder kraftværkskapaciteten ikke i kraft når vinden ikke blæser. På den måde sætter det et større pres på elnettet.

Ydermere vil højere priser på brændsel og CO2, have en klar kausalitet med højere elpriser. Det skyldes, at det typisk er marginalprisen fra kulfyrede kraftværker, som bestemmer elprisen på markedet.

Da el påvirkes af efterspørgslen, er den som regel billigst om natten, hvor der er mindre pres på elnettet. I forbindelse hermed vil elprisen også være billigere i sommerperioden frem for vinterhalvåret, da de mørke timer er færre og vi ikke forholder os lige så meget inden døre.

Svaret er JA!

At bidrage til den grønne omstilling står højt på vores dagsorden. Derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker – til gavn for klimaet.

Men det skal hverken være kompliceret eller dyrt at træffe grønne valg. Heller ikke, når det kommer til el – og netop disse holdninger gør, at vi adskiller os fra andre energiselskaber. Vi er gennemsigtige og forsøger ikke at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi kæmper for, at det skal være let og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Vi indkøber certifikater, der stammer 100% fra grønne kilder – på den måde er du sikret grøn strøm. Tidligere har vi købt certifikater fra både norsk vand og dansk vind, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også sørge for at indkøbe 100% fra grønne energikilder for dit forbrug.

Den største besparelse er dig selv.

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let. Vil du have mere information omkring sparetips.

Find brugbare sparetips her og her.

Alle priser, betingelser, produkter og gebyrer

Komplet oversigt over priser og gebyrer

Her kan du finde en samlet information vores produkter, betingelser, priser og gebyrer for private og erhverv.