Grøn el – uden at gå på kompromis

Grøn el fra vedvarende energikilder til 0 kr. i abonnement.

Hvor får vi vores strøm fra?

Vandkraftværker

Alt vores el kommer fra grønne energikilder – nemlig fra danske vindmøller og norske vandkraftværker. Vi indkøber fra begge kilder for at holde prisen nede, og fordi det – tro det eller ej – ikke blæser så meget herhjemme.

Et vandkraftværk producerer elektrisk energi ved hjælp af rindende vand. Det består af 3 dele, henholdsvis et vandreservoir, en dæmning til at kontrollere vandmassen samt et kraftværk, som producerer elektriciteten. I kraftværket er der en turbine, som er forbundet med en aksel, der går til en elektrisk generator – og herved produceres der strøm.

Ved vandkraftværker foregår det helt lavpraktisk således, at lugerne i dæmningen åbnes, så vandet fra vandresoireret kan strømme ind i de forbundne rør til turbinen. Herfra omdanner generatoren i turbinen vandkraften til strøm, som gennem kabler i jorden, transporterer strømmen til vores husstande.

Vindenergi

En vindmølle er en transducer, som omdanner vindens energi til strøm. Jo højere vindhastighed, jo mere energi er der også i vinden, hvorfor de fleste vindmølleparker er placeret på vandet. Det skyldes, at vind har mere fart på over vand end over land. Vindmøllen fungerer helt lavpraktisk således, at vinden får vindmøllens vinger til at rotere, hvorved der dannes strøm. Vindmøllerne er tilsluttet vores forsyningsnet, som er et forbundet netværk til fordeling af el fra forskellige kilder til de danske forbrugere. Dette sker gennem en række master og kabler, som typisk distribueres under jorden.

Nogle gange blæser det så meget, at vindmøllerne producerer mere strøm end hvad vi har brug for. Denne overskudsenergi kan man bruge til elektrolyse. Dvs., at man kan fremstille CO2-neutrale syntetiske brændstoffer ved elektrolyse af vand og kuldioxid. På den måde omdannes den overskydende energi til fossile brændstoffer – altså benzin, diesel og naturgas på en bæredygtig måde.

Hvis du udelukkende vil købe strøm fra Danmark, kan vi sagtens klare det. Det koster 9 kroner ekstra om måneden på din regning og er godt givet ud.

Certificeret grøn el

Det har tidligere været svært som forbruger at finde rundt i, hvad der i virkeligheden var grøn strøm. Vi energiselskaber har brugt betegnelsen i et stykke tid nu, men det har været svært som forbruger at sammenligne de enkelte selskaber og produkter. Det har nu ændret sig, da der i Danmark er trådt en ny mærkningsordning i kraft.

På denne side, kan du læse om de kategoriseringer der er lavet – og hvad de betyder. Derudover kan du læse mere om, hvordan vi hos Velkommen kun sælger grøn strøm. Vi mener ikke, at du som kunde behøver at gå på kompromis med miljøet, og samtidig behøver du ikke betale overpris for din strøm. Derfor er alle vores produkter, som minimum, kategoriseret med ‘’et blad’’. Det betyder, at 100% af alt den strøm vi indkøber stammer fra 100% vedvarende energikilder. Vi indkøber strøm produceret fra to kilder: Vind og vand.

Ét blad

Elprodukter med ét blad er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug.

To blade

Elprodukter med to blade er baseret 100 pct. på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug. Derudover skal der være lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Vidste du?

At vi el-selskaber ikke kan garantere hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter? Når vi – og andre – indkøber strømmen, bliver alt blandet sammen i elnettet. Det betyder, at din strøm der kommer ud af kontakterne er en blanding af al den strøm, som bliver produceret. Det er rigtig smart, så undgår vi nemlig, at en masse strøm går til spilde. Når vi siger, at alt vores strøm stammer 100% fra vedvarende energikilder, så betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede forbrug fra 100% vedvarende energikilder. Hvis vi kunne få alle til at tage dette valg, ville strømmen i de danske virksomheder og husstande med tiden blive 100% grøn.

Hvorfor vælge Velkommen?

Grøn el og eminent kundeservice til gode priser. Det er det korte svar.

Grøn el – selvfølgelig.

Hos Velkommen får du billig strøm til lave priser og 0 kr. i abonnement. Den grønne omstilling er en kerne værdi i vores virksomhed, derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker.

Vi er et anderledes energiselskab, som ikke forsøger at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi sætter kunden i fokus og kæmper for, at det skal være let, sjovt og billigt at være elkunde hos os, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, kundeservice eller den grønne omstilling.

Vores elpriser

Vi VIL holde kunden i fokus- Det gør vi med fair elpriser uden at gå på kompromis på nogle andre punkter. Det skal være fair og billigt at være elkunde i Danmark, og derfor kræver vi intet abonnement med en elaftale hos os.

Vi pakker ingenting ind, dine regninger er simple og nemme at forstå – og prisen er lav. Vi gør det nemt og overskueligt for dig at skifte elselskab med en tilmeldingsformular der tager bare 2 minutter.

Vores priser ligger under markedsgennemsnittet, og du kan læse meget mere om vores elpriser herunder.

Få et gratis pristjek

Med vores prisberegner kan du få et pristjek, og se hvor meget du kan spare ved at flytte din elaftale til os.

Du skal blot taste dine oplysninger om din bopæl ind på de tomme felter – så udregner vi hvor meget du cirka kan spare om året.