Hvorfor skal du vælge Velkommen?

Velkommen_Gratis_abonnement

Nemt at komme i gang

0 kr. i oprettelse hurtigt opstart. Det skal være nemt og billigt at være grøn elkunde i Danmark.
Velkommen_Kundeservice

Kvalitetsorienteret kundeservice

Vi arbejder hver eneste dag på at gøre alt hvad vi kan, for at give vores kunder alt den hjælp og tid, som de har brug for.

Regninger der er til at forstå

Vi taler i et sprog, der er til at forstå, som hverken kræver google søgninger eller opkald til en ven.

Få en elaftale hos Velkommen og få en af de måske billigste elaftaler.

Med en elaftale hos Velkommen kunne du spare op til 14% på din elregning, hvis du var kunde i hele 2023. Læs mere nedenfor – og prøv vores prisberegner. Vi holder fast i vores lave tillæg for atter at kunne give vores kunder et godt 2024, hvor elregningen ikke er større end nødvendigt.

Grøn energi
GrønEl
Med dette produkt får du:
  • 1 kr. i abonnement
  • Billigere end gennemsnittet i 2023
  • 100% certificeret grøn el
  • 0 kr. i oprettelse og gratis adgang til KlubVelkommen
  • Skift på kun 2 minutter.

Hvor mange penge kan du spare?

Velkommens prisberegner

Prøv vores prisberegner og find ud af, hvor mange penge du kunne have sparet på el i hele 2023. Sammenligningstallene er indsamlet på baggrund af det gennemsnitlige forbrug for 2023. Alt du skal gøre er, at indtaste din adresse og din boligsituation, så udregner den en gennemsnitspris på hvad du kunne have sparet.

Er du nysgerrig på hvad elprisen er lige nu, så kan du altid hente vores app og følge med i elprisen time-for-time.

variabel elpris

Bor du vest eller øst for Storebælt?

Elprisen afhænger af, hvor i landet du bor.

GrønEl
Vest for Storebælt
87,04 øre/kWh*

Grøn strøm med variabel elpris

  • 0 kr. i oprettelse
  • 1 kr. abonnement/mdr.
  • 100% certificeret grøn strøm
  • Variabel elpris
GrønEl
Øst for Storebælt
86,73 øre/kWh*

Grøn strøm med variabel elpris

  • 0 kr. i oprettelse
  • 1 kr. abonnement/mdr.
  • 100% certificeret grøn strøm
  • Variabel elpris

Ofte stillede spørgsmål om el

Det korte svar er:

  • 0 kr. i  oprettelse.
  • 1 kr. i abonnement.
  • Variabel kWh-pris med afregning time for time med strøm til indkøbspris med tillæg 0,04 kr./kWh (prisen er inkl. moms).
  • 100% certificeret grøn strøm med 0,15 kr./kWh i Grøn Kompensation (prisen er inkl. moms). Dette dækker bl.a. indkøb af grønne certifikater.
  • Personlig kundeservice på chat, mail og telefon.
  • Massevis ekstra besparelser med fri adgang til Rabatuniverset.

Hos os kan du kun få grøn strøm. Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid, og det vil vi gerne vise ansvar omkring.

I perioder kan du også opleve, at vi kører med specialtilbud, hvor det er muligt at støtte et godt formål med din aftale. Vi har f.eks. samarbejdet med Copenhagen Pride, Den Danske Naturfond samt fodboldklubben Fremad Amager.

Der er et par faktorer, som du bør forholde dig til, så du får valgt den aftale, der passer bedst til din husstand.

Det omhandler dit forbrug, hvordan de aftaler du du kigger på er skruet sammen, og om du ønsker at biddrage til den grønne omstilling med certificeret grøn strøm.

Hvordan ser dit strømforbrug ud?
Du skal starte med at skabe dit et overblik over dit elforbrug. Du skal altså finde ud af, hvor mange kWh din husstand typisk bruger på et år.

Jo flere kWh du bruger, jo flere penge er der ofte at spare, når du vælger din aftale. Hvordan du så bedst sparer hænger sammen med, hvordan du forbruger din strøm, samt hvordan den aftale du har valgt, er skruet sammen.

Du skal have øje for, hvordan elaftalen er skruet sammen
Det er især 3 faktorer, som du skal holde øje med, for at finde den bedste aftale til dig;

  1. Er aftalen med variabel eller fast elpris?
    Som navnene fortæller, så gælder der for en aftale med variabel elpris, at din pris for den strøm du bruger varierer. Det sker typisk hver time. Prisen for hvad det skal koste i de pågældende timer fastsættes på den nordiske elbørs dagen før; typisk kl. 13.
    Det vil sige, at du i dag kl. 13 kan se, hvad strømmen vil koste i morgen frem til midnat. Ved at vælge en aftale med variabel elpris, kan du aktivt udnytte strømpriserne, når den er fastsat billigst, og placere størstedelen af dit forbrug i de billigste timer.Det vil ofte være ved at placere dit forbrug i de billigste timer igennem en aftale med variable strømpriser, at du kan hente de største besparelser på din energiregning, da elprisen kan svinge meget – og nogle gange endda gå i negativ, så du rent faktisk tjener penge på at bruge strøm.Ved at vælge en aftale med fast elpris varierer din strømpris ikke!
    Typisk låser du dig fast på en x pris pr. brugt kWh i x antal måneder. Til dig som godt kan lige at vide hvad du præcis skal betale for din strøm i fremtiden, så er denne aftale god til dig, da du altså altid ved, hvad du skal betale for hver brugt kWh.
    Til gengæld kan du ikke aktivt selv udnytte og få noget ud af den variable strømpriser, hvis den i perioder er billigere end hvad din aftalte kWh-pris er fastsat til.Velkommen har kun variabel elpris, da vi mener, at dette er det bedste og billigste valg til dig som forbruger.
  2. Har elaftalen et abonnement til elleverandøren?
    Mange elselskaber opkræver ligeledes et lille abonnement hver måned, når du vælge en elaftale hos dem. Et månedligt abonnement til din elleverandør kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, selv om det måske kan virke som et lille beløb. Den bedste måde at illustrere dette på, er ved at sammenligne, hvad du ellers ville kunne have fået ud af pengene.
    Med et abonnement på 19 kr./mdr. går du fx glip af 14 gratis tøjvaske*, som pengene eller kunne have gået til.Vi vil gerne kommer dyre abonnementer til livs, og en af vores 6 fordele ved en aftale fra Velkommen er derfor, at du kun betaler 1 kr. i abonnement.
    Din enkrone er bl.a. med til at give god energi videre og støtte Danske Hospitalsklovne med 5.000 kr. hver måned. Tag del i den gode energi, og vær med til at give den videre.*Beregningen bygger på en vaskemaskine 9 kg på 0-5 år med forbrug 0,59 kWh./gang og en strømpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter. Data er Sparenergi.dk.
  3. Har aftalen et kWh-tillæg, og hvor stort er det?
    Hos mange selskaber skal du i din aftale ofte betale et kWh-tillæg oveni din pris pr. brugt kWh strøm. Dette er meget normalt, men du skal dog være opmærksom på, hvor stort dette kWh-tillæg er, da det kan variere meget fra selskab til selskab, ja selv fra aftale til aftale.Vær derfor opmærksom på dette, og sammenlign med hvad du skal give i evt. abonnement-pris. Lad os illustrere det nedenfor:

    En dansk familie (2 voksne + 2 børn) bruger i gennemsnit 4000 kWh om året.
    Vi regner med en gennemsnits-strømpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter.
    Vi sammenligner: 19 kr. i abonnement vs. 0 kr. i abonnement.
    Vi sammenligner: 25 øre i kWh-tillæg vs. 19 øre i kWh-tillæg.Eks. 1.
    Abonnement 19 kr./mdr.: 12 mdr. x 19 kr. = 228 kr.
    Forbrug på et år (4000 kWh): 4000 kWh x 2,2 kr. = 8.800 kr.
    kWh-tillæg på et år (25 øre/kWh): 12 mdr. x 25 øre = 1000 øre = 10 kr.
    I alt = 9.038 kr./år.Eks. 2.
    Abonnement 0 kr./mdr.: 12 mdr. x 0 kr. = 0 kr.
    Forbrug på et år (4000 kWh): 4000 kWh x 2,2 kr. = 8.800 kr.
    kWh-tillæg på et år (19 øre/kWh): 12 mdr. x 19 øre = 760 øre = 7,6 kr.
    I alt = 8.807,6 kr./årOpsummering:
    Der er altså 203,4 kr. i difference på de 2 aftaler på et år. Det lyder måske ikke af meget, men 230,4 kr. svarer faktisk til 177 tøjvaske*, som penge kunne have gået til.*Beregningen bygger på en vaskemaskine 9 kg på 0-5 år med forbrug 0,59 kWh./gang og en strømpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter. Data er Sparenergi.dk.

Ønsker du grøn strøm?
Du bør gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at bidrage til et mere klimavenligt strømforbrug. Flere selskaber tilbyder i dag “grøn strøm”. Det er et klimavenligt alternativ til den “almindelige strøm” og kommer fra vedvarende energikilder som vindenergi, solenergi og vandkraft.

Ved at vælge en grøn aftale er du med til at fremskynde efterspørgslen på strøm fra vedvarende energikilder.

Ved en fastprisaftale, betaler du et fast pris per kWh for en periode. Med en fast pris vil du ofte komme til at betale lidt mere end ved en variabel pris.

Skarp pris på grøn strøm
Hos Velkommen tilbyder vi dig kun en variabel elaftale. Det tilbyder vi, da denne type aftale næsten altid vil være den billigste for dig.

I en aftale med timepris vil din aftale følge markedsprisen for strøm. Prisen du betaler for strøm, kan derfor variere fra måned til måned – og dette er i langt de fleste tilfælde til din fordel. Ofte vil du ved valg af variabel pris få en lidt lavere månedlig udgift.

Vores produkter har variable priser, som i hele 2023 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette, selvom vi kun sælger grøn strøm.

Fast-vs-variabel-el

Du kan nemt og hurtigt tilmelde dig online.
Ja, tilmeldingen tager endda kun 2 minutter, og så klarer vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet.

Du skal blot klikke på ”bestil” ved den ønskede elaftale.

Som kunde hos os får du adgang til vores selvbetjening, hvor du kan få et komplet overblik over din aftale, forbrug, betalingsoplysninger, regninger og meget mere.

Husk at du som kunde får fri adgang til Rabatuniverset og massevis af rabataftaler og tilbud.

Priser og produkter er forskellige fra leverandør til leverandør. Det bedste råd til at finde den bedste elleverandør for dig er, at du først og fremmest skaber dig et overblik over hvilke elselskaber, der findes, deres priser og produkter. Brug eventuelt sammenligningshjemmeside såsom eltesten.dk.

Vi indkøber vi certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100 % vedvarende energikilder bl.a. fra strøm produceret af vind og vand.

Vi følger forbrugerombudsmandens retningslinjer for grøn strøm, hvoraf vores strøm stammer fra vedvarende energikilder kategori 2.

Læs mere om forbrugerombudsmandens mærkningsordning her 

Der er ikke noget energiselskab, som kan garantere dig hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter.

Når vi – og andre – indkøber strømmen, så bliver al strøm blandet sammen i elnettet. Det betyder, at din strøm, der kommer ud af kontakterne er en blanding af al den strøm, som bliver produceret. Det er rigtig smart, så undgår vi nemlig, at en masse strøm går til spilde.

Uanset om du skal flytte ind på en ny adresse eller ikke skal flytte lige nu, så har vi gjort det nemt for dig.

Skal du flytte ind?
Når du flytter adresse skal du huske at tilmelde dig en elaftale – det har vi forsøgt at gøre så nemt som overhovedet muligt for dig.

Vi flytter automatisk din aftale med, når du flytter adresse
Slip for bøvl og stress når du skal flytte adresse.
Med vores “Flyt Med” koncept skal du ikke længere huske at af- og tilmelde igen. Vi har gjort det nemt for dig, ved at flytte din elaftale med, når du skal flytte ind på din nye adresse – og når du skal flytte ud igen.

Vi forstår godt, hvis du har svært med at finde rundt i regningens mange poster.
Din elregning består faktisk af flere forskellige dele, og i princippet får du to regninger samlet i én. Du kan læse mere om de enkelt komponenter her.

Vi har også lavet punkt-for-punkt guide til dig, hvor din regning gennemgås og deles op punkt for punkt.

Vidste du for eksempel:
Dit private forbrug er det eneste beløb, som du og dit elselskab kan justere og ændre på.
De to andre beløb er ren viderefakturering, og derfor ikke noget som hverken du eller vi har indflydelse på. Dit elselskab opkræver dog beløbene for Staten og til dit netselskab, hvorefter det videresendes.

Svaret er JA!

Du kan nemt og enkelt følge med i dit forbrug på selvbetjeningen MitVelkommen.

Du finder blandt andet:
 
1️⃣ Forsiden med din nuværende saldo og et overblik og dit forbrug de sidste par måneder.
2️⃣ Mine data hvor du finder dine personlige oplysninger og faktureringsadresse. Her kan du også skifte din adgangskode til selvbetjeningen.
3️⃣ Mit abonnement hvor du kan se alt, hvad der er tilknyttet dit valgte abonnent, måler-specifikation og din forbrugeradgang til energinet.dk.
4️⃣ Mit forbrug hvor du bl.a. kan se dit forbrug for en ønsket periode og se godkendte aflæsninger.
5️⃣ Mine betalinger hvor du bl.a. kan finde og downloade dine fakturaer/regninger, få et overblik over dine betalinger, indbetale en engangsbetaling eller tilføje en tilbagebetalingskonto, hvis du skal have overført penge retur.
6️⃣ Skift betalingsmetode hvor du kan vælge eller skifte til din fortrukne betalingsform. Du kan også se din nuværende form for betalingsform.
7️⃣ Timeaflæst forbrug hvor du kan få fremvist dit forbrug for ønsket periode i en graf og det nøjagtige kWh-forbrug.

Vil du have en god elaftale?
Vælg en elaftale med variabel elpris.

Det kan være en jungle at sammenligne elpriser, fordi hvor skal man starte?
Vil du sikre dig billig el, så finder du den typisk igennem en variabel elaftale. På den måde kan du styre dit forbrug og udnytte strømmen, når den er billigst.

I det lange løb er den billigste elpris den variable elprisaftale

Forbrugerrådet Tænk har regnet sig frem til, at den billigste elpris i det lange løb oftest vil være at finde i aftaler med variabel pris. Fast el kan sagtens være billigere i en bestemt måned eller i et kvartal, men i det lange løb vil elselskaberne sætte prisen, så de tjener på ordningen.

Spar på strømmen, mens prisen er høj, og hjælp både dig selv og andre med at få billig el nu og i fremtiden.

Her hos Velkommen har vi variable priser, for at du kan sikre dig en billig elaftale.

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – mange af dem har vi selv ikke indflydelse på.

Din elregnings opdeling

Prisen på el er sammensat af en række faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både for indkøb af rå el fra den nordiske Elbørs, til dit elselskab, dit lokale netselskab, Energinet samt staten ift. afgifter og moms, hvilket står for en betydelig del af elregningen.

Figuren viser, hvad en samlet gennemsnits elpris på 2,9 kr./kWh, og hvad den er sammensat af. Her kan du se, hvor meget f.eks. elafgiften og afgiften for transport af strøm fylder i det samlede regnskab. Kilde til billede: SparEnergi.dk

Figuren viser den gennemsnitlige sammensætning ved et årligt forbrug på 4.000 kWh. Den rå elpris svinger time for time, og afgifter justeres med mellemrum. Din elpris vil derfor ikke være præcis som i figuren.