En elaftale som er til at forstå

Du får 0 kr. i oprettelse og lavt abonnement.
Du får 100% certificeret grøn strøm til indkøbspris med variabel elpris og et lavt kWh-tillæg.

Vi giver dig personlig kundeservice, du kan downloade vores frie app med genveje og dagens elpriser. Vi hjælper dig godt i gang med en grundig introduktion.

Vælg grøn strøm til gavn for dig og miljøet.

God energi med en grøn variabel elaftale

Vi sikrer dig en aftale med gennemsigtighed og enkelthed, så du som kunde er altid opdateret og ved, hvad der er vigtigt at vide om afgifter også “det med småt”.

Enkelt, overskueligt og økonomisk.

Fyld dit hjem med god energi 🔌🏡

Find. Sluk. Spar.

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

✔️ 0 kr. i oprettelse og lavt abonnement.
✔️ Variabel elpris – udnyt strømmen når den er billigst.
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Fri app og nyttige genveje.
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale

Læs uddybende om punkterne her👇

Pristjek din nuværende elaftale

Overvejer du at skifte elaftale?
Vi har 100% certificeret grøn strøm.

Med vores prisberegner kan du hurtigt sammenligne tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

Værd at vide

Det korte svar er:

 • 0 kr. i  oprettelse.
 • Lavt abonnement til Velkommen.
 • Variabel elpris aftale med afregning time for time med strøm til indkøbspris med tillæg 0,04 kr./kWh (prisen er inkl. moms).
 • 100% certificeret grøn strøm med 0,15 kr./kWh i Grøn Kompensation (prisen er inkl. moms). Dette dækker bl.a. indkøb af grønne certifikater.
 • Personlig kundeservice på chat, mail og telefon.
 • Massevis ekstra besparelser med fri adgang til KlubVelkommen Rabatuniverset.

Hos Velkommen kan du kun få grøn strøm. Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid, og det vil vi gerne vise ansvar omkring.

I perioder kan du også opleve, at vi kører med specialtilbud, hvor det er muligt at støtte et godt formål med din elaftale hos Velkommen. Vi har eksempelvis samarbejde med Copenhagen Pride, Den Danske Naturfond samt fodboldklubben Fremad Amager.

Vil du gerne modtage grøn strøm med variabel elpris fra Velkommen og samtidig støtte op omkring den grønne omstilling for dig som forbruger?

Der er et par faktorer, som du må forholde dig til, så du får valgt den elaftale, der passer bedst til din husstand. Det omhandler dit elforbrug, hvordan de elaftaler du du kigger på er skruet sammen, samt om du ønsker at biddrage til den grønne omstilling med grøn strøm.

Hvordan ser dit elforbrug ud?
For at det overhovedet giver mening at se på forskellige elselskaber og vælge den bedste aftale, skal du kende dit elforbrug. Du skal altså starte med at finde ud af, hvor mange kWh din husstand typisk bruger på et år. Jo flere kWh du bruger, jo flere penge er der ofte at spare. Hvordan du så bedst sparer hænger sammen med, hvordan du forbruger din el, samt hvordan den elaftale du har valgt, er skruet sammen.

Du skal have øje for, hvordan elaftalen er skruet sammen
Det er især 3 faktorer, som du skal holde øje med, for at finde den bedste elaftale til dig;

 1. Er elaftalen med variabel eller fast elpris?
  Som navnene fortæller, så gælder der for en elaftale med variabel elpris, at din pris for den strøm du bruger varierer. Det sker typisk hver time. Prisen for hvad det skal koste i de pågældende timer fastsættes på den nordiske elbørs dagen før; typisk kl. 13. Det vil altså sige, at du i dag kl. 13 kan se, hvad strømmen vil koste i morgen frem til midnat. Ved at vælge en elaftale med variabel elpris, kan du aktivt udnytte elprisen, når den er fastsat billigst, og placere størstedelen af dit elforbrug i de billigste timer. Det vil ofte være her, at du kan hente de største besparelser på din elregning, da elprisen kan svinge meget – og nogle gange endda gå i negativ, så du rent faktisk tjener penge på at bruge strøm.
  Ved at vælge en elaftale med fast elpris varierer din pris ikke! Typisk låser du dig fast på en x pris pr. brugt kWh i x antal måneder. Du ved altså altid, hvad du skal betale for hver brugt kWh. Til gengæld kan du ikke aktivt selv udnytte og få noget ud af den variable elpris, hvis den i perioder er billigere end hvad din aftalte elpris er fastsat til.
  Velkommen har kun variabel elpris, da vi mener, at dette er det bedste og billigste valg til dig som forbruger.
 2. Har elaftalen et abonnement til elleverandøren?
  Mange elselskaber opkræver ligeledes et lille abonnement hver måned, når du vælge en elaftale hos dem. Et månedligt abonnement til din elleverandør kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, selv om det måske kan virke som et lille beløb. Den bedste måde at illustrere dette på, er ved at sammenligne, hvad du ellers ville kunne have fået ud af pengene.
  Med et abonnement på 19 kr./mdr. går du fx glip af 14 gratis tøjvaske*, som pengene eller kunne have gået til. Velkommen kommer dyre abonnementer til livs, og du får derfor 0 kr. i abonnement til Velkommen.
  *Beregningen bygger på en vaskemaskine 9 kg på 0-5 år med forbrug 0,59 kWh./gang og en elpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter. Data er Sparenergi.dk – Energistyrelsen.
 3. Har elaftalen et kWh-tillæg, og hvor stort er det?
  Hos mange elselskaber skal du i aftalen ofte betale et kWh-tillæg oveni din pris pr. brugt kWh strøm. Dette er helt normalt. Du skal dog være opmærksom på, hvor stort dette kWh-tillæg er, da disse kan variere meget fra elselskab til elselskab, ja selv fra aftale til aftale. Vær derfor opmærksom på dette, og sammenlign ligeledes med, hvad du skal give i eventuelt abonnement. Lad os se det i et eksempel (data fra tidligere eksempel).
  En dansk familie (2 voksne + 2 børn) bruger i gennemsnit 4000 kWh om året.
  Vi regner med en gennemsnits-elpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter.
  Vi sammenligner: 19 kr. i abonnement vs. 0 kr. i abonnement.
  Vi sammenligner: 25 øre i kWh-tillæg vs. 19 øre i kWh-tillæg.Eksempel 1.
  Abonnement 19 kr./mdr.: 12 mdr. x 19 kr. = 228 kr.
  Brugt el på et år (4000 kWh): 4000 kWh x 2,2 kr. = 8.800 kr.
  kWh-tillæg på et år (25 øre/kWh): 12 mdr. x 25 øre = 1000 øre = 10 kr.
  I alt = 9.038 kr./år.Eksempel 2.
  Abonnement 0 kr./mdr.: 12 mdr. x 0 kr. = 0 kr.
  Brugt el på et år (4000 kWh): 4000 kWh x 2,2 kr. = 8.800 kr.
  kWh-tillæg på et år (19 øre/kWh): 12 mdr. x 19 øre = 760 øre = 7,6 kr.
  I alt = 8.807,6 kr./årOpsummering:
  Der er altså 203,4 kr. i forskel på de 2 elaftaler på et år. Det lyder måske ikke af meget, men 230,4 kr. svarer faktisk til 177 tøjvaske*, som penge ellers kunne have gået til.*Beregningen bygger på en vaskemaskine 9 kg på 0-5 år med forbrug 0,59 kWh./gang og en elpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter. Data er Sparenergi.dk – Energistyrelsen.

Ønsker du grøn strøm?
Du bør ligeledes gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at bidrage til et mere klimavenligt strømforbrug. Flere elselskaber tilbyder i dag “grøn strøm”. Det er et klimavenligt alternativ til den “almindelige” strøm og kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller, solcelleanlæg og vandkraft.

Ved at vælge en grøn elaftale er du med til at fremskynde, at en større del af strømmen i elnettet i fremtiden vil komme fra vedvarende energikilder.

Ved en fastprisaftale, betaler du et fast beløb per kWh for en periode.  Med en fast pris vil du ofte komme til at betale lidt mere end ved en variabel pris.

Skarp pris på grøn strøm
Hos Velkommen tilbyder vi dig kun en variabel elaftale. Det tilbyder vi, da denne type aftale næsten altid vil være den billigste for dig. Med en variabel pris vil prisen på din aftale følge markedsprisen for el. Prisen du betaler for el, kan derfor variere fra måned til måned – og dette er i langt de fleste tilfælde til din fordel. Ofte vil du ved valg af variabel pris få en lidt lavere månedlig udgift.

Vores produkter har variable priser, som i hele 2021 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette, selvom vi kun sælger grøn strøm

Fast-vs-variabel-el

Du tænker måske, at det er besværligt og bøvlet at skifte elselskab. Men det er det ikke. Det er faktisk ganske simpelt. Du kan nemt, enkelt og hurtigt tilmelde dig online.
Tilmeldingen tager kun 2 minutter, og så klarer vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet.

Du skal blot klikke på ”bestil” ved den ønskede elaftale.

Som kunde hos Velkommen får du adgang til vores selvbetjening, hvor du kan få et komplet overblik over din elaftale og meget mere.

Husk at du som kunde får fri adgang til KlubVelkommen Rabatuniverset og massevis af rabataftaler og tilbud.

Priser og produkter er forskellige fra leverandør til leverandør. Det bedste råd til at finde den bedste elleverandør for dig er, at du først og fremmest skaber dig et overblik over hvilke elselskaber, der findes, deres priser og produkter. Brug eventuelt sammenligningshjemmeside såsom eltesten.dk.

Hos Velkommen indkøber vi certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100 % vedvarende energikilder bl.a. fra strøm produceret af vind og vand.

Vi følger forbrugerombudsmandens retningslinjer for grøn strøm, hvoraf Velkommens strøm stammer fra vedvarende energikilder kategori 2.

Læs mere om forbrugerombudsmandens mærkningsordning her 

Der er intet elselskab, som kan garantere dig hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter.

Når vi – og andre – indkøber strømmen, så bliver al strøm blandet sammen i elnettet. Det betyder, at din strøm, der kommer ud af kontakterne er en blanding af al den strøm, som bliver produceret. Det er rigtig smart, så undgår vi nemlig, at en masse strøm går til spilde.

Uanset om du skal flytte ind på en ny adresse eller ikke skal flytte lige nu, så har vi gjort det nemt for dig.

Skal du flytte ind?
Når du flytter adresse skal du huske at tilmelde dig en elaftale – det har vi forsøgt at gøre så nemt som overhovedet muligt for dig.

Vi flytter automatisk din aftale med, når du flytter adresse
Slip for bøvl og stress når du skal flytte adresse.
Med vores “Flyt Med” koncept skal du ikke længere huske at afmelde og tilmelde igen. Vi har gjort det nemt for dig, ved at flytte din elaftale med, når du skal flytte ind på din nye adresse – og når du skal flytte ud igen.

Vi forstår godt, hvis du har svært med at finde rundt i elregningens mange poster.
Din elregning består faktisk af flere forskellige dele, og i princippet får du to regninger samlet i én. Du kan læse mere om de enkelt komponenter her.

Vi har også lavet trin-opdelt guide til dig, hvor din regning gennemgås og deles op punkt for punkt.

Vidste du for eksempel:
Dit private elforbrug er det eneste beløb, som du og dit elselskab kan justere og ændre på.
De to andre beløb er ren viderefakturering, og derfor ikke noget som hverken du eller vi har indflydelse på. Dit elselskab opkræver dog beløbene for Staten og til dit netselskab, hvorefter det videresendes.

Svaret er JA!

Du kan nemt og enkelt følge med i dit forbrug på selvbetjeningen MitVelkommen.

Du finder blandt andet:
 
1️⃣ Forsiden med din nuværende saldo og et overblik og dit forbrug de sidste par måneder.
2️⃣ Mine data hvor du finder dine personlige oplysninger og faktureringsadresse. Her kan du også skifte din adgangskode til selvbetjeningen.
3️⃣ Mit abonnement hvor du kan se alt, hvad der er tilknyttet dit valgte abonnent, måler-specifikation og din forbrugeradgang til energinet.dk.
4️⃣ Mit forbrug hvor du bl.a. kan se dit forbrug for en ønsket periode og se godkendte aflæsninger.
5️⃣ Mine betalinger hvor du bl.a. kan finde og downloade dine fakturaer/regninger, få et overblik over dine betalinger, indbetale en engangsbetaling eller tilføje en tilbagebetalingskonto, hvis du skal have overført penge retur.
6️⃣ Skift betalingsmetode hvor du kan vælge eller skifte til din fortrukne betalingsform. Du kan også se din nuværende form for betalingsform.
7️⃣ Timeaflæst forbrug hvor du kan få fremvist dit forbrug for ønsket periode i en graf og det nøjagtige kWh-forbrug.