Se elprisen time for time og mere til
Vi vil gerne hjælpe dig med at spare penge, hvor du kan.
Du kan derfor med god mening downloade vores Velkommen elpris-app og udnyt fordelene:
✅ Hold øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst.
✅ Sparetips og gode råd til besparelser.
✅ Ekstra besparelser og nyttig viden gennem KlubVelkommen.
✅ Velkommen-kunder kan nemt og hurtigt logge direkte ind i Selvbetjeningen MitVelkommen.
… og meget mere til📱
Få en af Danmarks måske billigste elaftaler hos Velkommen
Med en elaftale hos Velkommen kunne du spare op til 14% på din elregning, hvis du var kunde i hele 2023. Læs mere nedenfor – og prøv vores prisberegner. Vi holder fast i vores lave tillæg for atter at kunne give vores kunder et godt 2024, hvor elregningen ikke er større end nødvendigt.
Se elpriserne i vores live elpris vores elpris-app
Viste elpriser er prisen per kWh uden eventuelle tillæg, abonnementer, skatter, moms og afgifter.
Hvorfor skal du vælge Velkommen?
Nemt at komme i gang
Kvalitetsorienteret kundeservice
Regninger der er til at forstå
Bevar overblikket over dit elforbrug med selvbetjeningen
Fasthold overblikket over din elaftale med selvbetjeningen MitVelkommen.
Følg med i dit elforbrug, tilpas dine data, meld flytning, find regninger og meget mere.
Gennemgang af selvbetjeningen punkt for punkt
I selvbetjeningen MitVelkommen finder du diverse brugbar information om din aftale og dit elforbrug.
Du kan fx let og hurtigt downloade alle dine fakturaer lige fra din allerførste til den nyeste under afsnittet: “Mine betalinger / Engangsbetaling”. I denne artikel gennemgår vi selvbetjeningen MitVelkommen punkt for punkt.
Læs uddybende om punkterne her👇
Hvorfor svinger elpriserne?
Ligesom prisen på så mange andre ting, er elpriserne afhængig af og baseret på udbud og efterspørgsel. Når der produceres mere strøm end der forbruges, falder prisen, og omvendt.
Der er dog ofte nogle gode pejlemærker for, hvornår elpriserne er billigst👇
4 faktorer som påvirker strømpriserne
Tidspunktet på dagen: Strøm er typisk billigere om natten, når efterspørgslen er lavere. Økonomisk kan det derfor ofte godt betale sig, at bruge strøm på dette tidspunkt. Sæt apparater som vaskemaskinen og opvaskemaskinen til at køre i nattetimerne for at udnytte de lave elpriser.
Ugedagen: Strømpriserne falder ofte i weekenden, når mange arbejdspladser er lukket, og efterspørgslen er lavere. Ved at flytte noget af dit strømforbrug til weekenden kan du spare penge.
Årstiden: Strømpriserne varierer også med årstiderne. Generelt er strøm billigst om sommeren, hvor de lange, lyse dage reducerer behovet for strøm. Om vinteren, hvor behovet for opvarmning og lys er højere, stiger efterspørgslen og dermed også prisen.
Vejret: Vejret har en stor indflydelse på elprisen. Når vindmøllerne kører i blæsevejr, solcellerne producerer på solrige dage, eller vandkraftværkerne genererer strøm under regnvejr, stiger produktionen fra vedvarende energikilder, og prisen falder. Det kan godt betale sig at holde øje med vejrudsigten.
Selvom strømprisen følger bestemte mønstre, er det altid en god idé at tjekke den aktuelle strømpris. Dette kan du gøre direkte og let i Velkommen appen.
Uddybende forklaringer af elpris-overblik
Priserne i ovenstående elpris-graf leveres af Energi Data Service.
Energi Data Service oplyser at prisen pr. kWh er for den rå strøm og uden eventuelle tillæg, abonnementer, skatter og afgifter. Energistyrelsen benytter elpriser fra samme datasæt.
Velkommen A/S indestår ikke for nøjagtigheden af de oplyste priser, som kan variere fra priser der fremgår af andre kilder.
Uddybende om live-grafens viste elpriser
Elpriserne i viste live-graf illustrerer den estimerede pris for indkøb af rå el i kroner pr. kW time eksklusiv moms. I prisen skal derudover tillægges betaling for brug af elnet til levering af energi og bestemte nettariffer samt abonnement til dit lokale netselskab og Energinet. Ligeledes skal tillægges Statens elafgifter samt et eventuelt abonnement og kWh-tillæg fra dit elselskab. Læs mere om nævnte delkomponenter her.
Graf og app kan med stor fordel benyttes til at spare penge, hvis du har et variabelt elprodukt. Dette gælder både for elpriser time for time Odense, København, Aarhus, Ålborg, Esbjerg, Vejle eller hvor end du bor i landet. Gå efter at placere størstedelen af dit elforbrug i døgnets billigste timer. På den måde er der penge at spare på elregningen. Velkommen henviser altid til den gældende pris hos den nordiske elbørs Nordpool Group.
Husk, at det er en forudsætning, at du har en elaftale med variabel elpris, for at du kan få mest ud af, at din elpris varierer time for time. Hos Velkommen får du naturligvis altid variabel elpris.
Udnyt de variable elpriser
» Brug strømmen, når den er billigst
Strøm er billigere på nogle tidspunkter af døgnet – uanset om du har fast eller variabel timepris. Bliv klogere på din elpris, og hvordan du kan bruge strømmen, når den er billigst.
2 måder at udnytte de varierende priser
Du betaler en afgift for transport af strøm, som skifter over døgnet. Alle kan derfor spare penge ved at flytte elforbruget. Men der er mest at spare, hvis du også har variabel timepris, hvor elprisen skifter fra time til time.
1. Brug strømmen, når afgiften er lav
Afgiften for transport af strøm svinger i 3 niveauer over døgnet og er højest fra kl. 17-21:
- Billigst: Kl. 00.00-06.00 (lavlast)
- Mellem: Kl. 06.00-17.00 og 21.00-00.00 (højlast)
- Dyrest: Kl. 17.00-21.00 (spidslast)
Afgiften skifter også mellem sommer og vinter, hvor vinterhalvåret fra oktober til og med marts er dyrest.
Du kan se dine konkrete afgifter på dit netselskabs hjemmeside. Du kan finde dit lokale netselskab her.
2. Skift til variabel timepris
Med variabel timepris kan du udnytte, at den rå elpris (elprisen uden afgifter) svinger fra time til time, ved at bruge strømmen, når den er billigst. Det er tit på de samme tidspunkter, som når afgiften for transport af strøm er lav.
Ved at vælge en elaftale med variabel elpris, kan du aktivt udnytte elprisen, når den er fastsat billigst, og spare på elregningen ved at placere størstedelen af dit elforbrug i de billigste timer.
Der kan være mange penge at spare på elregningen, da den rå elpris kan sagtens være 5 gange lavere, når den er billigst, end når den er dyrest. Datakilde.
Der er flere måder at flytte elforbrug til de timer, hvor elpriserne er billigere.
F.eks. kan mange hårde hvidevarer indstilles til ’udskudt start’ og dermed køre, når elpriserne er markant billigere.
Udsat start af vask og opvask kan nemlig godt betale sig, da det er nogle af de maskiner, som bruger en del strøm. Din vaske- eller opvaskemaskine har godt nok et lille elforbrug i tiden, fra du sætter den til udsat start, og indtil vasken begynder. Men du kan roligt vælge udsat start alligevel.
Data fra SparEnergi fortæller nemlig, at elforbruget ved udsat start er så lille (højst 4 watt), at du samlet vil spare penge ved at vaske, når strømmen er billig.
Prøv dig med flere af disse gode sparevaner
Du kan også prøve dig med at lave mad til flere dage eller tidligere på dagen. På den måde kan du undgår de dyre timer, hvor prisen for transport af strøm er på sit højeste i tidsrummet kl. 17-21.
Her kan du også spare penge ved at slukke for varmen, hvis du har elvarme eller varmepumpe.
Energistyrelsen – SparEnergi forslår også disse andre sparevaner, hvor du bør overveje hvornår du f.eks.:
- Kører opvaskemaskinen
- Laver mad
- Vasker og tørrer tøj
- Starter (robot)støvsugeren
- Lader elbil og elcykel op
- Har varmepumpen kørende
- Ser TV
Elforbruget er forskelligt fordelt i huse og lejligheder. Der er derfor penge at spare ved, at ændre på dit forbrug at de største energislugere. Det gælder både ift. strømmængden du bruger, og hvornår du bruger strømmen ift. om elpriserne er høje eller lave.
Data fra SparEnergi har lavet en oversigt over elforbruget i hus og lejlighed.
Måske kan det give dig inspiration til, hvor du vil sætte ind?
Her kan du se fordelingen:
Kilde: Elmodel Bolig 2020 fra SparEnergi.
* Tallet indeholder ikke el til opvarmning (elvarme, elvandvarmer og varmepumper), men forbrug til cirkulationspumper og drift af oliefyr, gaskedler mv.
Brug for hjælp?
Bliv ringet op og guidet til den bedste løsning