Følg dagens elpriser time for time

Hvad koster 1 kWh lige nu? Det kan du nemt og hurtigt aflæse i vores liveoversigt her på siden eller i vores app til fri download. Grafen, som viser elpriserne time for time, fortæller dig, hvad strømmen koster lige nu, i går og for det kommende døgn. Det kommende døgns strømpris er tilgængelig fra kl. 13.00 hver dag.

Brug grafen eller app’en til at se, hvad elprisen for 1 kWh er time for time. Du kan også se, hvornår du finder de billigste timer i det indeværende og kommende døgn.

Live graf over elpriserne netop nu

Sådan skal du forstå viste priser: Priserne i ovenstående elpris graf leveres af ’EnergiDataService.dk’. Velkommen A/S indestår ikke for nøjagtigheden af de oplyste priser, som kan variere fra priser der fremgår af andre kilder.
EnergiDataService.dk oplyser at prisen pr. kWh er for den rå strøm og uden eventuelle tillæg, abonnementer, skatter og afgifter. Energistyrelsen elpriser benytter samme datasæt.
Læs mere her.

Vest
Øst

Udnyt elprisen, når den er billigst

Ved at vælge en elaftale med variabel elpris, kan du aktivt udnytte elprisen, når den er fastsat billigst, og placere størstedelen af dit elforbrug i de billigste timer. 

Carlos spare-guide

Hunden Carlo tager dig igennem, hvordan du finder nemme besparelser på energiregningen.

Data i denne spareguide stammer fra SparEnergi – Energistyrelsen.

Ha’ altid elprisen lige ved hånden

Velkommen app’en er brugbar alle og kan downloades frit. Udnyt genvejene og følg det aktuelle døgns estimerede elpriser – udnyt de billigste timer og spar penge.

Se elprisen time for time og meget mere til

Vi vil gerne hjælpe dig med at spare penge, hvor du kan.
Du kan med fordel downloade vores Velkommen elpris-app og udnytte fordelene:

✔️ Hold øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst
✔️ Frie sparetip-guides.
✔️ Ekstra besparelser og nyttig viden gennem KlubVelkommen.
✔️ Velkommen-kunder kan nemt og hurtigt logge direkte ind i Selvbetjeningen MitVelkommen.
… og meget mere til📱

Find link til download af app’en her: android og iOS

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

✔️ 0 kr. i oprettelse og lavt abonnement.
✔️ Variabel elpris.
✔️ Grøn strøm.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Elpriser time for time i app’en.
✔️ Ekstra besparelser i Klubvelkommens Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.

Læs uddybende om punkterne her👇

Hvor kommer elpriserne fra?

Sådan skal du forstå live-grafens viste priser
Elpriserne i viste live-graf illustrerer den estimerede pris for indkøb af rå el i kroner pr. kW time eksklusiv moms. I prisen skal derudover tillægges betaling for brug af elnet til levering af energi og bestemte nettariffer samt abonnement til dit lokale netselskab og Energinet. Ligeledes skal tillægges Statens elafgifter samt et eventuelt abonnement og kWh-tillæg fra dit elselskab. Læs mere om nævnte delkomponenter her.

Graf og app kan med stor fordel benyttes til at spare penge, hvis du har et variabelt elprodukt. Dette gælder både for elpriser time for time Odense, København, Aarhus, Ålborg, Esbjerg, Vejle eller hvor end du bor i landet. Gå efter at placere størstedelen af dit elforbrug i døgnets billigste timer. På den måde er der penge at spare på elregningen. Velkommen henviser altid til den gældende pris hos den nordiske elbørs Nordpool Group.

Husk, at det er en forudsætning, at du har en elaftale med variabel elpris, for at du kan få mest ud af, at din elpris varierer time for time. Hos Velkommen får du naturligvis altid variabel elpris.

variabel-elpris

Hvornår er strømmen billigst?

Elprisen er altid højest, når der er størst efterspørgsel. Specielt hvis der samme tid ikke er megen blæst og gang i vandkraftværkerne til at producere den efterspurgte strøm. Derfor varierer elprisen time for time – og elprisen lige nu er et udtryk for forholdet mellem udbud og efterspørgsel. Omvendt er elprisen også billigst, når danskerne bruger mindst strøm – og særligt hvis der er masser af produceret strøm at give af.

Det hænder nu og da om natten, hvor vedvarende energikilder producerer meget strøm fx pga. kraftig blæst og store mængder regn, at elspotprisen rammer 0 kroner. Du skal dog stadig betale for transport, evt. abonnement samt skatter og afgifter til Staten.

Du finder dermed ofte de laveste elpriser:
– på hverdage fra 11-14 (altså om formiddagen)
– På hverdagsnætter fra 01-04

El er dyrest i morgentimerne, hvor folk har gang i lys, ser morgenfjernsyn, vasker tøj og bruger diverse køkkenapparater samt om aftenen mellem 17-21, når alle kommer hjem fra arbejde og tænder for TV’et igen, starter opvaskeren, sætter stegen i ovnen og tænder lyset.

Alle de nævnte aktiviteter er store strømslugere og dermed også dem, som du med fordel kan planlægge at gøre brug af i de timer, hvor elprisen er billigst.

Hold dig opdateret med KlubVelkommen

Hos Velkommen synes vi, det er mest fair for alle, at det er nemt at være elkunde. Det betyder, at vi giver de billigste elpriser, gør elregninger simple og gennemsigtige, og at vi har den allerflinkeste kundeservice.

Derudover har vi skabt KlubVelkommen, som både er dig, som er kunde hos Velkommen, og dig som ikke er. Det er til dig, som er interesseret i vigtig viden om elmarkedet, sparetips, quizzer, ekstra besparelser og grønne tiltag.

Eksklusivt for Velkommen-kunder
Derudover kan du som Velkommen-kunde helt eksklusivt og frit blive medlem af KlubVelkommen Rabatuniverset, og få adgang til alverdens rabatter og tilbud.