Naturgas

En enkel naturgasaftale

Hos Velkommen får du en enkel og simpel naturgasaftale. Naturgas udleder mindre CO2 per produceret MJ energi end fx kul/olie.
Skal du have naturgas?

Du kan ofte spare penge på din varmeregning, hvis du vælger naturgas fra os. Det er nemlig billigere for dig at varme din bolig op med naturgas frem for fx med et oliefyr, træpille eller anden form, som jævnligt skal opfyldes.

En naturgasaftale med masser af fordele

Med en naturgasaftale fra Velkommen får du:

✔️ +200 kr. i rabat på din første regning.
✔️ 0 kr. i oprettelse.
✔️ 0 kr. i abonnement til Velkommen.
✔️ Variabel m³-pris med tillæg 2,20 kr./m³ (prisen er inkl. moms).
✔️ Der gælder en samlet bindingsperiode på 6 måneder (5 måneder + opsigelsesvarsel).
✔️ Fri adgang til KlubVelkommen Rabatuniverset.

Tilmeld dig en enkel og overskuelig naturgasaftale i dag.

Sådan har priserne udviklet sig

Figuren viser udviklingen i priserne (kr./m³) fra april 2020 til april 2023 på forsyningspligtprodukter og tilbagefaldsprodukter for naturgas.
Kilde: Forsyningstilsynet – Gaspriser

Sådan så sidste måned ud
Se hvordan naturgasprisen er skruet sammen, og hvordan gennemsnitsprisen var for sidste måned her.

Her skiller vi os ud

Ekstra besparelser og nyttig viden via KlubVelkommen

Vi vil gerne hjælpe dig til besparelser, hvor det er muligt💰
Her på siden hjælper vi dig til ekstra besparelser og nyttig viden: få sparetips, prøv vores quiz eller spar ekstra i hverdagen med vores KlubVelkommen Rabatuniverset.

Med et produkt fra Velkommen får du eksklusivt fri adgang til vores KlubVelkommen Rabatunivers med masser af ekstra besparelser i form af rabataftaler og tilbud.

Plads til tid og nærvær

Hos Velkommen er nærværende kundeservice vigtigt. For os er det vigtigt at give dig personlig rådgivning og hjælp, hvis nødvendigt. For selvom meget af vores forretning drejer sig om tal og teknik, handler Velkommen om mennesker. Skulle der være det mindste, skal du altid være velkommen til at kontakte vores kundeservice på chat, telefon eller e-mail.

Pristjek din nuværende elaftale

Overvejer du at skifte elaftale?
Vi har 100% certificeret grøn strøm.

Med vores prisberegner kan du hurtigt sammenligne tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

Værd at vide…

Naturgas er en fællesbetegnelse for alt den gas, som findes i vores undergrund. Gassen er dannet af organisk materiale, der har gennemlevet ekstremt høje temperaturer og et intenst tryk igennem flere millioner år. Naturgas er et fossilt brændstof, men betegnes dog som det mest klimavenlige fossile brændstof. Det skyldes, at en fuldstændig afbrænding af naturgas udleder langt mindre CO2 sammenlignet med for eksempel olie og kul.

Naturgas er et brændstof, der anvendes til el og varmeproduktion, som bl.a. kan opvarme din bolig derhjemme. Hele 430.000 husstande landet over bruger et gasfyr som opvarmningskilde. Det svarer til omtrent 16% af de samlede husholdninger på landsplan.

Hvis du gerne vil bidrage til en grønnere verden, kan det være en rigtig god ide at skifte de store CO2-syndere som olie og kul ud med naturgas.

Vi varetager alle interesser overfor tidligere leverandør, og du skal derfor ikke foretage dig andet end at tilmelde dig.

Du skal dog være opmærksom på om du skifter inden for din bindingsperiode. Den typiske bindingsperiode hos de fleste selskaber er 6 måneder.

 

Hvor meget naturgas du bruger om året er selvfølgelig individuelt og afhængig af faktorer som din boligs størrelse, antallet af personer i husstanden, isoleringen af din bolig m.fl.

Man estimerer dog et gennemsnit på omkring 1.400-2.000 m³ om året, for et nyere parcelhus.

Det afhænger af din nuværende opvarmningsform. Skifter du for eksempel fra et oliefyr, vil tidshorisonten være omkring 1-2 dage. Skifter du derimod fra elvarme, vil det tage omtrent en uge at få installeret naturgas i stedet.

 

Det kræver, at man bor i et område, hvor der er lagt naturgas ind. Dog er naturgas så udbredt en energikilde nu om dage, at de fleste mennesker har mulighed for at få naturgas.

Hvis du er tvivl om, hvorvidt du kan få naturgas på din adresse, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 7080 7800, mandag-fredag ml. 9-17, hvor vi står klar til at hjælpe dig.

Det skal være fair og billigt at være gaskunde, og derfor tilbyder vi et prisvenligt variabelt naturgasprodukt, der følger markedsudviklingen.

Den største del af din gasregning består af obligatoriske afgifter til staten og betaling af transport til dit lokale distributionsnet. For at gøre din gasregning billigere har vi skåret din regning helt ind til benet. Hos Velkommen slipper du nemlig for et skjult abonnement og høje oprettelsesgebyrer. Du får nemlig både abonnement og oprettelse til bare 0 kr.

Vil du vide mere om den aktuelle naturgas pris så klik her.

Kubikmeter, m³, rumfang – kært barn har mange navne. En m³ er enheden for volumen i metersystemet. m³ er en forkortelse for kubikmeter, og er blandt andet den måleenhed, der anvendes når man snakker gas.

Sammenligner man m³ med måleenheden kWh, som vi kender det fra el, så svarer energiindholdet i en m³ omtrent til 11 kWh. Metersystemet anvender liter som base enhed, og sammenligner vi det i stedet med liter, så svarer 1 m³ til 1.000 liter.

Svar er JA!

Naturgas udleder mindre CO2 per produceret MJ energi end kul/olie.

Dog er naturgas et fossilt brændstof og efterlader et CO2-aftryk, men naturgas er faktisk et af de materialer blandt de fossile brændstoffer, som udleder mindst CO2 per produceret MJ energi. Sammenlignet med andre produkter inden for kategorien, som kul og olie, så udleder naturgas kun 60% CO2.

Naturgas er desuden et helt rent stof, som er usynlig for alle sanser. Derfor efterlader naturgas heller ingen spor af affaldsprodukter, hvorfor der ikke kræves udgifter eller ressourcer til bortskaffelse.

Naturgas er forbundet til et transmissionsnet og en række distributionsnet, som forsyner dit hjem med naturgas.

Naturgas er dermed indrettet på samme måde som det traditionelle elnetværk. På den måde behøver du ikke at tænke over at skulle bestille ny fyringsolie eller hente nye træpiller til pillefyret. Leverancen sker nemlig helt automatisk, og du vil derfor opnå en stabil levering med naturgas.

Omkostningerne forbundet med opvarmning gennem naturgas er langt mindre end ved visse andre alternativer, fx ved anvendelse af elvarme med radiatorer eller olie med oliefyr.

Er din bolig opvarmet via et oliefyr, og overstiger størrelsen på boligen 150m2, estimeres der en årlig besparelse på 10.000 kr., hvis der i stedet anvendes naturgas. Det svarer til en besparelse på 35%.