Læsetid: 3 min.

Sådan kan du spare penge på din elregning i dit sommerhus

stue i sommerhus

I artiklen her kan du læse mere om hvordan du kan spare penge på din elregning i dit sommerhus. Når vejret lokker, så trækker det i mange danskere at tage i sommerhuset. Men elregningen og el abonnement skal stadig betales, også den fra sommerhuset. Det skyldes selvfølgelig de forskellige gøremål, såsom madlavning, opvask osv., som vi foretager os, når vi opholder os i sommerhuset. Vil du gerne minimere elregningen? Så er det et helt aktuelt tidspunkt at tage et kig på elforbruget i sommerhuset. I artiklen her giver vi dig en række ideer til hvordan du kan spare penge på din elregning i dit sommerhus.

Høst fordelene ved et solcelleanlæg

Der er mange fordele ved et solcelleanlæg – og bruger du oftest dit sommerhus i sommerhalvåret, kan denne investering give rigtig god mening. Fordelene er blandt andet, at solceller trækker på klodens naturlige kilder, hvorfor denne form for energiproduktion er miljøvenlig. Den kræver næsten ingen vedligeholdelse og så sparer man ovenikøbet penge på elregningen.

Der er dog nogle ting du skal tage op til overvejelse, før du investerer i et solcelleanlæg til sommerhuset. Dem kan du læse meget mere om i vores artikel; overvejelser før du investerer i et solcelleanlæg.

Udskift den dyre elvarme til en varmepumpe

En helt almindelig opvarmningsform i de fleste danske sommerhuse er elvarme. Det skyldes, at elvarme er billig og nem at installere. Dog har elvarmen den ulempe, at det er en rigtig dyr form for opvarmning. Men der er faktisk en række foretagender du kan gøre for at spare på elvarmen.

Et godt og klimavenligt alternativ er blandt andet at komplettere den mekaniske elradiator med en luft til luft-varmepumpe. Varmepumpen er en energivenlig opvarmningsform, og du kan faktisk både halvere elregningen, og få op til 5 gange så meget varme pr. kWh.

Du kan også skifte den mekaniske termostat på elradiatoren, ud med en, der har elektronisk termostat. Ved denne lille ændring kan du faktisk spare hele 10% på dit elforbrug.

Fordele ved installation af begge opvarmningskilder

Med ovenstående energivenlige installationer kan du desuden søge om reduceret elafgift, hvis dit elforbrug i sommerhuset overstiger 4.000 kWh. Du kan læse meget mere om hvad reduceret elafgift går ud på, fordelene ved det samt hvordan du søger reduceret elafgift i vores artikel; Reduceret elafgift ved installation af en varmepumpe.

Ryk gøremål til andre tidspunkter af døgnet

Når du jo alligevel har ferie, har du måske endda tid til at rykke gøremål såsom at vaske tøj, sætte opvaskemaskinen i gang m.fl., på andre tidspunkter af døgnet end hvad du ellers plejer.

Strømmen er nemlig dyrest når elnettet er mest belastet. Det er det typisk når der er primetime i de mange danske hjem, dvs. i mellem 17:00-20:00. På linket her kan du læse mere om hvornår strømmen typisk er billigst, samt hvilke fordele der er at høste ved at flytte gøremål til andre tidspunkter af dagen.

Følg med i dit forbrug

Ved at ændre et par enkelte vaner, kan der være penge at spare på elregningen. Derfor er det en rigtig god ide at følge med i dit forbrug. Det kan du gøre på vores selvbetjening, hvor du har mulighed for at tracke dit strømforbrug helt ned på timeniveau samt se hvad strømmen koster på de forskellige tidspunkter. På den måde kan du få et indblik i hvilket tidsrum på dagen, der er billigst for dig at udføre diverse aktiviteter.


Flere sparetips?

Spar på energien i dit hjem og spar penge, forøg din energieffektivitet og formindsk forureningen! Find dem her

Overvejer du at skifte varmekilde?
Beregn selv her hvor meget du kan spare ved, at skifte til varmepumpe som ny primær varmekilde Prøv vores varmepumpe prisberegner her