Læsetid: 3 min.

Vejret i dag – hvordan påvirker det elpriserne?

vejret i dag elprisen time for time

Hvordan bliver vejret i dag, og har det nogen betydning for elpriserne? Få indblik i, hvorfor elpriserne svinger helt ned til time for time, og bliv klogere på, hvorfor vejret spiller en afgørende rolle i forhold til prisen på el.

Hvordan bliver vejret i dag?

Vidste du, at du kan følge med i, hvordan vejret udvikler sig hvert 5. minut?
Det gælder både vejr, lufttryk og nedbør, vind, vindstød, temperatur, vandstand, havtemperatur, strøm og bølger. Alle disse faktorer kan du holde øje med live og 48 timer frem.

hvordan bliver vejret i dag det elpriser time for time

Billede: Eksempel på radar fra dmi.dk

Vejrets indflydelse på elpriser

Prisen på din el afhænger af flere forskellige omstændigheder. I det store billede handler det om udbud og efterspørgsel, og elpriserne fastlægges af Børsen. Elmarkedet er et af verdens mest forandrelige markeder på grund af flere forskellige faktorer. Det kan du læse meget mere om i artiklen Hvad koster strøm lige i øjeblikket – og hvad påvirker strømpriserne?. En af dem er vejret. Det dykker vi ned i. 👇

Vejret spiller først og fremmest en rolle i forbindelse med elpriser, fordi vi i Danmark har meget omskiftlige årstider. I sommerhalvåret, hvor vi har lange, lyse dage og korte nætter, bruger vi helt naturligt mindre strøm. Et reduceret strømforbrug er lig med mindre efterspørgsel, og derfor er elpriserne generelt lavere i disse måneder. Om vinteren, hvor vi har mange mørke timer i døgnet, stiger efterspørgslen, og prisen følger med.

Vejrudsigten hænger sammen med andelen af grøn strøm

I Danmark får vi en stor andel af vores energi fra vedvarende energikilder. Når det blæser meget snurrer vindmøllerne, når vi har lange solrige dage producerer solcellerne masser energi, og når det regner generer vandkraftværkerne strøm. Alle disse vejrforhold har stor indflydelse på elprisen time for time. Når produktionen fra vedvarende energikilder stiger, falder din elpris. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med vejrudsigten, så du kan udnytte strømmen, når den er billigst.

vejret i dag og påvirkning på elprisen time for time

Kilde: Windy.com

Vindenergi i Danmark – en af de store influenter

Danmark er et land, hvor det blæser rigtig meget. Derfor spiller energi fra vindmøller en stor rolle indenfor grøn strøm. På Energinet fremgår, at vindkraft dækkede over halvdelen af forbruget i 2023. Vindkraft og solceller stod for 63 procent af det samlede energiforbrug. Heraf er var 54 procent vindenergi. Samtidig var der 49 dage i løbet af året, hvor der blev produceret mere grøn strøm, end der var brug for.

Energinets side kan du følge med i rekorder for både sol- og vindenergi i Danmark. Du kan også se foreløbige målinger fra gårsdagens elproduktion fra sol og vind samt fremtidige prognoser.

Kilde: Energinet

Elpriserne i dag – time for time

Vi har forsøgt at gøre det nemt for dig at følge med i priserne på strøm og har lavet et overblik over elpriserne time for time både i øst og vest. Nedenfor ses et eksempel på, hvordan priserne svinger time for time. Denne specifikke dag er det således bedst at tænde for opvaskemaskinen eller at vaske tøj i dagstimerne mellem klokken 10 og 17.

I Danmark er elpriserne opdelt i DK1 og DK2 for henholdsvis Vestdanmark og Østdanmark, og priserne kan derfor variere, alt efter om du bor øst eller vest for Storebælt.

hvordan påvirker vejret i dag elpriser i dag time for time

Se elpriser time for time » Strøm når er grøn og billigst » (velkommen.dk)0

Følg elpriserne med vores app

Vi vil gerne hjælpe dig med at spare penge, hvor du kan. Derfor har vi lavet en app, du kan downloade, uanset om du er kunde hos Velkommen eller ej.

Du finder link til vores Velkommen-app her: iOS og Android.

I appen kan du:
✔️ Holde øje med elpriserne time for time
✔️ Få frie sparetip-guides.
✔️ Opnå viden om ekstra besparelser og nyttig viden gennem KlubVelkommen
✔️ Logge direkte ind i Selvbetjeningen MitVelkommen, hvis du er Velkommen-kunde
… og meget mere til📱

Vi opdaterer elpriserne hver dag, og du kan vælge at få en notifikation, når tallene er klar i appen. På den måde er du garanteret aldrig at gå glip af at kunne udnytte strømmen i de billigste timer.