Læsetid: 4 min.

Sammenlign elpriser

Sammenlign_elpriser

Har de historisk høje elpriser også fået dig til at stoppe op og lige tjekke elregningen en ekstra gang? Langt de fleste danskere vil gerne have så billig el som muligt – og med elpriser, der over den seneste tid er skudt helt i vejret, er incitamentet til at få kigget på  sammenligning af elpriser og valg af elleverandør blevet endnu større.

Som forbruger har du frit valg af elleverandør. Du er med andre ord ikke bundet til ét selskab og én elaftale, men kan shoppe el efter, hvad der passer bedst til din husstand og pengepung. Du tænker måske ikke el som en gængs vare for prissammenligning – ikke desto mindre kan du sagtens veje de forskellige leverandørers eltilbud op mod hinanden. Men hvad betyder det egentlig at sammenligne elpriser, og hvad skal du være opmærksom på, når du ser de forskellige udbyderes abonnementer og aftaler på el? Det forsøger vi at gøre dig klogere på herunder.

Kunne du have sparet penge med en ny elaftale?

Prøv vores prisberegner ved at klikke på knappen herunder. Vores prisberegner sammenligner priserne i markedet i det område hvor du bor, med vores priser.

Elpriser i DK 

Når det handler om elpris og sammenligning heraf, så er der to ting, du skal have for øje: pris pr. kWh og abonnement. Disse to faktorer udgør en mindre del af elregningen. Men hvorfor så overhovedet se på lige dem? Sagen er den, at det er de eneste dele af elregningen, hvor der kan være penge at spare. Det er med andre ord kun pris pr. kWh og abonnement, som du kan gøre noget ved. Alle andre posteringer på elregningen udgør udgifter til netselskab, som er dem, der ejer elkablerne, og moms og afgifter til staten. På denne del af regningen kan du hverken gøre fra eller til. Derfor vil størstedelen af din elpris også være ens, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Elregningens poster fordeler sig som følgende:

Chart by Visualizer

Skal du så helt undlade at se på sammenligning af elpriser? Ingenlunde. Der kan nemlig stadig være penge at spare, og for mange gælder det, at de gerne vil have så god en elaftale som muligt – også, selvom det måske kan handle om småbeløb. Kan du spare lidt penge hver måned, vil det kunne blive til en god slat på et år. Derudover er der det klimamæssige aspekt. Det er nemlig ikke bare penge, du kan spare på elregningen, hvis du ser din aftale efter i sømmene – også på CO2-fronten kan der være gevinster at hente. 

Det bør du være opmærksom på ved elpris-sammenligning

Strøm kommer jo bare ud af kontakten. Det er en vare, du skal have. Måske har du ikke skænket det mange tanker før, men der er penge at spare. Derfor skal der ikke herske nogen tvivl om, at det godt kan betale sig at se på sammenligning af elpriser. Dog er det vigtigt, at du tager dig den fornødne tid til at sætte dig ind i sammenligningerne. Finder du ud af, at der er penge at spare, vil den tid være godt givet ud.

Når du ser prissammenligningssider, er det vigtigt ikke at lade sig forføre med det samme af den leverandør, der kan levere den billigste aftale. Der kan nemlig stikke mere under prisen, som ikke er vist. Derfor er det en god idé at have følgende for øje, når du sammenligner priser på el:

  • Er der tale om en introduktionspris på el? Gør dig klart, hvad prisen bliver efter endt introduktionsperiode. 
  • Hører der en bindingsperiode med til den opgivne pris? Tjek altid, om du binder dig ved at tegne en ny elaftale og i så fald hvor længe.

Få billige elpriser hos Velkommen 

Om vi vil det eller ej, så er elpriserne en uforudsigelig og foranderlig størrelse. De er hele tiden under udvikling. Mange faktorer påvirker elprisen – heriblandt udbud og efterspørgsel, udviklingen i den grønne omstilling, vejrforholdene osv. Med en variabel elaftale vil din kWh-pris tage udgangspunkt i timepriserne på den børs, hvor din el bliver forhandlet.

Vi mener, at el skal være nemt og ikke mindst billigt for dig. Derfor gør vi din elregning så simpel som muligt. Der er kun det, der skal være på regningen. Hos os får du ikke alle mulige ekstra tilføjelser, som kan være svære at gennemskue. En elregning vil altid bestå af en række af forskellige poster, du betaler nemlig både afgifter til staten, abonnement hos dit lokale netselskab og et beløb til din eludbyder.

Hos Velkommen vil vi gerne tilbyde dig billig el uden dikkedarer – derfor kan du få bæredygtig, grøn strøm. Gennem indkøb af 100 % grønne certifikater fra vedvarende energikilder svarende til vores kunders samlede forbrug bidrager vi til den grønne omstilling. Vi har tidligere indkøbt certifikater fra danske vindmøller og norske vandkraftværker. Velkommen handler om et fællesskab, der arbejder for at værne om klimaet og ikke mindst værne om hinanden. Derfor ønsker vi at levere god og grøn energi – nemt og overskueligt.  Som Velkommen-kunde er du bl.a. med til at give god energi videre og støtte Danske Hospitalsklovne med 5.000 kr. hver måned.