Billige el priser? – også selvom du gerne vil være grøn

Her finder du vores priser, produkter og hvordan vi sammenligner os med markedet.

Bor du øst eller vest for Storebælt?
Vest
Øst
groen_stroem_fra_vandkraftvaerker
GrønEl
April gennemsnitspris
170,91øre/kWh*
0 kr. i abonnement
certificeret_groen_stroem_maerkningsordning_blade
Med dette produkt får du:
 • 100% certificeret
  grøn strøm
 • Gratis oprettelse
 • 0 kr. om måneden i abonnement
 • Variabel pris der følger markedet
 • Gratis medlemskab i KlubVelkommen
 • Få strøm fra danske vindmøller for 9 kr./mdr.

* Elprisen er eksklusiv distribution og afgifter. Der gælder en 6 måneders bindingsperiode.

Bladene i mærkningsordningen – hvad betyder de? Læs mere

Få billig el med Velkommen som leverandør

Priserne på el var i 2021 på himmelfart og nåede i slutningen af året historiske højder. Måske er du en af dem, der blev ramt af de forhøjede elpriser, og som derfor er på udkig efter en billig leverandør af strøm til din husstand. 

Det forstår vi godt. Heldigvis er du landet det helt rigtige sted. Hos Velkommen får du billig el og mulighed for at købe grøn strøm – endda til 0 kr. i abonnement. Vores gode priser gør os til en af de billigste el-leverandører på markedet. Det betyder mærkbare besparelser til dig og din husstand, både på kort og langt sigt.

Gode priser på grøn el med et af markedets billigste elselskaber

Billig el – Igen og igen.

Gode priser på grøn el

Vores produkter har variable priser, som i hele 2021 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette, selvom vi kun sælger grøn strøm. Det har ad flere omgange bragt os på listen blandt de billigste elselskaber i Danmark. 

I grafen kan du se vores gennemsnitspriser i både den østlige og vestlige del af Danmark for 2021 sammenlignet med gennemsnitsprisen for variable produkter på markedet.

Når du ser grafen for vores gennemsnitspriser, så husk på, at gennemsnitsprisen i 2021 ikke nødvendigvis er et udtryk for prisen i dag, da vores produkter følger de variable priser på elmarkedet.

Vest
Øst
Velkommen_Billig_grøn_el

Billig el

Certificeret bæredygtig energi fra vedvarende energikilder til lave priser.
Elpriser der er billigere end markedet

Billigere elpriser end markedsgennemsnittet i 2021

Elpriser, der lå under markedsgennemsnittet sidste år.
Velkommen_Gratis_abonnement

0 kr. i abonnement

Ja, du læste rigtigt – nul. Alene på dette punkt adskiller vi os fra de fleste elselskaber.

Historisk besparelse ift. markedsgennemsnittet

Lejlighed i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-lejlighed-prisberegner

I 2021 kunne et par i en lejlighed have sparet

587,4 kr.

Regnet på baggrund af to voksne i en lejlighed på 75 m2 med forbrug på 2500 kWh om året.

Lille hus i Vestdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-hus-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

390,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 100m2 med et forbrug på 4000 kWh om året.

Stor villa i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-villa-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

243,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 120m2 med et forbrug på 6000 kWh om året.
el_paere_Sparetips

Den største besparelse er dig selv

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let. Vil du have mere information omkring sparetips, så klik herunder.

Grøn, billig el til dig, der tænker på klimaet

Velkommen er kendetegnet ved, at vi hverken har “smarte” produkter eller uigennemskuelige prissammensætninger, der er svære at navigere i for dig som forbruger.

Samtidig er vi af den holdning, at det ikke behøver at være dyrt, når du gerne vil være grøn. Vi gør det med andre ord billigt at få grøn el. Til glæde for dig og til gavn for klimaet.

Billig el til en fair pris

Uanset om vi vil det eller ej, så er elpriserne en uforudsigelig og foranderlig faktor, som hele tiden er under udvikling. Det skyldes, at der er mange faktorer, der påvirker elprisen – blandt andet udbud og efterspørgsel, udviklingen i den grønne omstilling, vejrforholdene osv. Din kWh-pris tager udgangspunkt i timepriserne på den børs, hvor din el bliver forhandlet.

For at gøre det nemt og ikke mindst billigt for dig skærer vi din elregning helt ind til benet. Din elregning består af en række af forskellige poster – du betaler nemlig både afgifter til staten, abonnement hos dit lokale netselskab og til din eludbyder. Vi vil gerne gøre alt, hvad vi kan, for vores kunder – derfor kan du få grøn strøm til 0 kr. i abonnement ved at være kunde hos os.

Billig grøn el

Få overblik over dit elforbrug med selvbetjeningen

Alle husstande har et elforbrug – men hvordan forbruget ser ud, varierer enormt meget fra husstand til husstand. Det kan være spændende at se, hvor stort dit og din families forbrug faktisk er. I vores selvbetjening får du adgang til en masse brugbare værktøjer og data, der kan give dig overblik over din husstands unikke elforbrug. Her kan du altså både følge med i forbruget, og se regninger, skifte betalingsmetode og meget mere.

Følg med i dit elforbrug

Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt med vores online selvbetjening.

Når du køber klimavenlig strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password, som du får tilsendt på mail. “Min selvbetjening” giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i, hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år, den sidste måned, uge eller på enkelte dage.

Følg med i dit forbrug selvbetjening

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – her har vi forsøgt at give dig et overblik over elprisens sammensætning.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både til din eludbyder og det lokale netselskab, som ejer kablerne, der transporterer strømmen til dit hjem. Derudover står afgifter til staten for en stor del af elregningens størrelse.

Du kan selv påvirke cirka 19 % af din elregnings størrelse igennem valget af eludbyder og dit elforbrug. Afgifter og moms til staten udgør omkring 60 %, mens udgifterne til transport til netselskabet er cirka 19 %.

Sådan påvirkes elprisen

Hvorfor koster strømmen ikke altid det samme? Et spørgsmål, vi bliver stillet ofte.

Vejr, årstid og tidspunkt på døgnet

Strøm kan ikke fastsættes til én pris, som altid gælder – selv om det ville have været langt mere enkelt. I stedet forholder det sig sådan, at der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

I takt med, at den grønne omstilling skrider frem, lukkes kul- og atomkraftværker verden over. Dette vil have en naturlig påvirkning på kapacitetsbalancen, hvor mindre kapacitet vil få elpriserne til at stige. Det skyldes, at udbud og efterspørgsel regulerer priserne på elmarkedet. Elprisen vil altså stige, når efterspørgslen er højest og omvendt, hvorfor årstid og tidspunktet på dagen spiller en væsentlig rolle for elprisen.

Mere end 40 % af vores samlede energiproduktion i Danmark stammer fra vindkraft, og derfor bliver vejrforhold en afgørende faktor for produktionen af strøm. Samtidig med at kraftværkerne lukker, træder kraftværkskapaciteten ikke i kraft, når vinden ikke blæser. På den måde skabes der et større pres på elnettet. Ydermere vil højere priser på brændsel og CO2 have en klar kausalitet med højere elpriser. Det skyldes, at det typisk er marginalprisen fra kulfyrede kraftværker, som bestemmer elprisen på markedet.

Hvad påvirker elprisen

Som Velkommen kunde får du:

Fordele ved at være kunde hos Velkommen er mange. Du kan blandt andet tage del i disse fordele:

2 mdr Nextory

Når du bliver kunde hos Velkommen får du hele 2 måneders fri medlemskab til Nextory. På Nextory kan du nyde et stort udvalg af populære lydbøger og e-bøger.

1 md C More

Du får desuden også 1 måneds fri streaming på den populære streamingtjeneste C More. Her kan du streame alle de nyeste film serier og børnefilm.

Medlem af KlubVelkommen

Sidst men ikke mindst bliver du også en del af KlubVelkommen. I samarbejde med LogBuy tilbyder vi dig mere end 2.800 attraktive rabatter. Her kan du spare penge på blandt andet tøj, rejser, fitness, ting til hjemmet og meget mere. Besparelserne er uendelige når du er en del af KlubVelkommen.
C_More_nextory_klubvelkommen

Dit elforbrug i kWh

Det er forskelligt, hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger om året. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater, du har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har, samt hvilken type og størrelse din bolig har. Læs mere om den gennemsnitlige danskers forbrug og få tips til, hvordan du nedbringer dit elforbrug her.

Vil du også hjælpe klimaet?

At bidrage til den grønne omstilling står højt på vores dagsorden. Derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker – til gavn for klimaet.

Men det skal hverken være kompliceret eller dyrt at træffe grønne valg. Heller ikke, når det kommer til el – og netop disse holdninger gør, at vi adskiller os fra andre energiselskaber. Vi er gennemsigtige og forsøger ikke at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi kæmper for, at det skal være let og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Vi indkøber certifikater, der stammer 100% fra grønne kilder – på den måde er du sikret grøn strøm. Tidligere har vi købt certifikater fra både norsk vand og dansk vind, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også sørge for at indkøbe 100% fra grønne energikilder for dit forbrug.

groen_stroem_fra_vandkraftvaerker
GrønEl
certificeret_groen_stroem_maerkningsordning_blade
Med dette produkt får du:
 • 100% certificeret el fra grønne kilder
 • Gratis oprettelse
 • Lav elpris der følger markedet

Alle priser, betingelser, produkter og gebyrer.

Komplet oversigt over priser og gebyrer

Her kan du finde en samlet information vores produkter, betingelser, priser og gebyrer for private og erhverv.

Mobil abonnementspriser

Værd at vide

Prisen pr. kWh tager udgangspunkt i priserne på den børs hvor el bliver forhandlet, hvorfor elpriserne er en foranderlig og dynamisk faktor. Dog er der estimeret et cirkatal for prisen på en kilowattime til 2,25 kr. Hvis du vil have det præcise tal, kan du aflæse dette på din elregning.

Din elpris består af flere forskellige dele, og du får faktisk 2 regninger samlet i en. Det gør det nemmere for dig som kunde, da du ikke skal afregne enkeltvist til de forskellige aktører, som er med til at sikre strøm i dine kontakter.

På din elregning betaler du til disse tre faktorer:

 1. Betaling til dit elselskab for dit rene elforbrug
 2. Betaling til dit tilknyttede netselskab.
 3. Betaling til den danske stat: de offentlige forpligtelser (PSO-afgift) og andre afgifter.

Du betaler for dit rene forbrug af el, dvs. det antal kWh som du forbruger, samt din aftale spot+pris. Prisen på en kWh påvirkes af en række forskellige faktorer, og kan derfor svinge meget.

Det er cirka 19% af din elregning, der består af betaling til elselskabet.

Nogle selskaber kræver også abonnementsbetaling som udgør cirka 2% af din elregning. Det slipper du for med Velkommen som din eludbyder. Vi har tilbyder nemlig 0 kr. i abonnement.

Du betaler nettarif til dit lokale netselskab, som er dem der transporter strømmen til dit hjem.

Det er omkring 19% af din elregning, der består af betaling til netselskabet.

Man skal betale en række afgifter til staten, heriblandt PSO-afgift, moms, CO2-afgift, elafgift og el-distributionsafgift. Disse dækker en række lovpligtige samfundsnyttige formål.

Det er cirka 60% af din elregning, der består af afgifter til staten.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvorfor det er billigere at bruge strøm når elnettet er mindst belastet.

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

Da el påvirkes af efterspørgslen, er den som regel billigst om natten, hvor der er mindre pres på elnettet. I forbindelse hermed vil elprisen også være billigere i sommerperioden frem for vinterhalvåret, da de mørke timer er færre og vi ikke forholder os lige så meget inden døre.

Det er umuligt at sige præcis hvor mange kWh du bruger om året, da det afhænger af beboere i husstanden, størrelsen på din bolig, antal energikrævende apparater m.fl.

Man siger dog, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.