Billig el

Hvorfor vælge billig el fra Velkommen?

Du får en variabel elpris aftale hos Velkommen til
0 kr. i oprettelse og 0 kr. i abonnement.
Strøm med tanke for din pengepung og miljøet.
Fri adgang til ekstra besparelser i KlubVelkommen.

Se gennemsnitspris for sidste måned
Nedenfor finder du et overblik over gennemsnitsprisen for sidste måned.

Vest for Storebælt
147,03

øre/kWh*

November gennemsnitspris for GrønEl
Øst for Storebælt
150,62

øre/kWh*

November gennemsnitspris for GrønEl

**Info om GrønEl
100% certificeret grøn strøm. 0 kr. i oprettelse. 0 kr. i abonnement til Velkommen. Variabel kWh-pris som følger markedet med tillæg 0,1875 kr./kWh (prisen er inkl. moms). Der gælder en samlet bindingsperiode på 6 måneder (5 måneder + opsigelsesvarsel).
Fri adgang til KlubVelkommen.

Få billig el til historisk besparelse ift. markedsgennemsnittet

Lejlighed i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-lejlighed-prisberegner

I 2021 kunne et par i en lejlighed have sparet

587,4 kr.

Regnet på baggrund af to voksne i en lejlighed på 75 m2 med forbrug på 2500 kWh om året.

Lille hus i Vestdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-hus-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

390,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 100m2 med et forbrug på 4000 kWh om året.

Stor villa i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-villa-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

243,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 120m2 med et forbrug på 6000 kWh om året.

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – mange af dem har vi selv ikke indflydelse på.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både for indkøb af rå el fra den Nordiske Elbørs, til dit elselskab, dit lokale netselskab, Energinet, samt staten ift. afgifter og moms, hvilket står for en betydelig del af elregningen.

Delkomponenter af den samlede elpris 2. kvartal 2022
Du kan selv påvirke cirka 45 % af elregningens størrelse igennem valget af eludbyder (2%) og samt dit elforbrug (43%). Dog har indkøbsprisen for rå elpris en enorm betydning, da denne kan svinge fra time til time. Afgifter og moms til staten udgør omkring 45 %, mens udgifterne til transport og nettariffer er 10 %.

Find Forsyningstilsynet seneste Analyse af elpriser her.
Læs uddybende om delkomponenterne af den samlede elpris 2. kvartal 2022 her.

 

Her skiller vi os ud

Fri adgang til KlubVelkommen

Med en grøn elaftale fra Velkommen får du også fri adgang til fordelsklubben KlubVelkommen!
Der er mange penge at spare gennem KlubVelkommens rabataftaler, tilbud og konkurrencer. En forbrugersammenlignings-undersøgelse viser, at man kan opnå følgende besparelser.
👉 En voksen kan årligt spare op til 11.000 kr.
👉 En familie (to vokse + to børn) kan årligt spare op til 17.000 kr.

Enkelt og overskueligt

Udover 100% certificeret grøn strøm kan du også finde kvalitetsvarmepumper og private ladestandere. Derudover tilbyder vi attraktive mobilløsninger samt forsikringer og naturgas. Alle aftaler er inklusiv Fri adgang til yderligere besparelser i KlubVelkommen.
Kombiner og lav pakkeløsninger efter dit behov. Enkelt og overskueligt. Alt samlet ét sted.

Plads til tid og nærvær

Hos Velkommen bliver du en del af familien. Og en familie hjælper hinanden. For os er det vigtigt, at give dig personlig rådgivning og hjælp hvis nødvendigt.
For selvom meget af vores forretning drejer sig om tal og teknik, handler Velkommen om mennesker – og mennesker kræver tid og nærvær. Du skal føle dig velkommen. Velkommen i familien.

Hjælp og vejledning

Tingene skal være gennemsigtige og til at forstå: Derfor har vi bl.a. lavet en Trin-opdelt guide til dig, hvor vi gennemgår en typisk regning og deler den op punkt for punkt. F.eks. består din elregning af flere forskellige dele, og er i princippet to regninger samlet i én, hvor det kun er dit private elforbrug, som du og dit elselskab kan justere og ændre på. De to andre beløb er ren viderefakturering.

Værd at vide

Da el påvirkes af efterspørgslen, er den som regel billigst om natten, hvor der er mindre pres på elnettet. I forbindelse hermed vil elprisen også være billigere i sommerperioden frem for vinterhalvåret, da de mørke timer er færre og vi ikke forholder os lige så meget inden døre. Læs meget mere om hvornår din strøm er billigst.

Din elpris består af flere forskellige dele, og du får faktisk 2 regninger samlet i en. Det gør det nemmere for dig som kunde, da du ikke skal afregne enkeltvist til de forskellige aktører, som er med til at sikre strøm i dine kontakter.

På din elregning betaler du til disse tre faktorer:

  1. Betaling til dit elselskab for dit rene elforbrug
  2. Betaling til dit tilknyttede netselskab.
  3. Betaling til den danske stat: de offentlige forpligtelser (PSO-afgift) og andre afgifter.

Hvor meget betaler man til elselskabet?

Du betaler for dit rene forbrug af el, dvs. det antal kWh som du forbruger, samt din aftale spot+pris. Prisen på en kWh påvirkes af en række forskellige faktorer, og kan derfor svinge meget.

Det er cirka 19% af din elregning, der består af betaling til elselskabet.

Nogle selskaber kræver også abonnementsbetaling som udgør cirka 2% af din elregning. Det slipper du for med Velkommen som din eludbyder. Vi har tilbyder nemlig 0 kr. i abonnement.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Man siger, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.

Det er dog forskelligt, hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater, man har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har, samt hvilken type og størrelse boligen har. Læs mere om den gennemsnitlige danskers forbrug og få tips til, hvordan du nedbringer dit elforbrug her:

Hvad er et normalt elforbrug?

Den største besparelse er dig selv.

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let.

Find brugbare sparetips her.

Som kunde hos Velkommen får du fri adgang til KlubVelkommen

Derudover kan du med fordel blive kunde hos Velkommen og få adgang til KlubVelkommen. En undersøgelse udarbejdet af Nykredit viser at du ved brug af rabataftalerne i KlubVelkommen, kan spare op til 11.000-17.000kr. om året i din hverdag.

Læs mere om KlubVelkommen her. 

Følg dit elforbrug i selvbetjeningen
Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt med vores online selvbetjening.

Når du køber klimavenlig strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password, som du får tilsendt på mail. “Min selvbetjening” giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i, hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år, den sidste måned, uge eller på enkelte dage.

Læs også mere her.

Prisen på 1 kWh tager udgangspunkt i priserne på den børs hvor el bliver forhandlet, hvorfor elpriserne er en foranderlig og dynamisk faktor.

Du kan altid se elprisen time for time via vores elpris app.

Læs mere om prisen på en kWh herunder:

Hvad koster en kWh?

Du betaler nettarif til dit lokale netselskab, som er dem der transporter strømmen til dit hjem.

Det er omkring 19% af din elregning, der består af betaling til netselskabet.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Man skal betale en række afgifter til staten, heriblandt PSO-afgift, moms, CO2-afgift, elafgift og el-distributionsafgift. Disse dækker en række lovpligtige samfundsnyttige formål.

Det er cirka 60% af din elregning, der består af afgifter til staten.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvorfor det er billigere at bruge strøm når elnettet er mindst belastet.

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

Læs meget mere om emnet i artiklen nedenfor:

Elpriser i udvikling – hvordan påvirkes elpriserne?

 

Svaret er JA!

At bidrage til den grønne omstilling står højt på vores dagsorden. Derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker – til gavn for klimaet.

Men det skal hverken være kompliceret eller dyrt at træffe grønne valg. Heller ikke, når det kommer til el – og netop disse holdninger gør, at vi adskiller os fra andre energiselskaber. Vi er gennemsigtige og forsøger ikke at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi kæmper for, at det skal være let og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.