Hvorfor vælge billig el fra Velkommen?

Når du vælger en elaftale fra Velkommen, får du variabel elpris med afregning time for time. Du kan derfor aktivt udnytte strømmen, når den er billigst. Derudover får du 0 kr. i oprettelse, lavt abonnement til Velkommen, 100% certificeret grøn strøm og et lavt kWh-tillæg.

Vi vil gerne hjælpe dig til en billig elaftale. Nedenfor finder du et overblik over gennemsnitsprisen for sidste måned👇

Vest for Storebælt
62,22

øre/kWh*

Februar gennemsnitspris for GrønEl
Øst for Storebælt
62,56

øre/kWh*

Februar gennemsnitspris for GrønEl

Find. Sluk. Spar.

Den billigste elpris er ikke fasttømret, den er variabel

Du kan sammenligne elpriser til helt ud på natten, hvis du har lyst, men hvis du virkelig vil sikre dig den billigste el, så er en variabel aftale det bedste for dig. På den måde kan du styre dit forbrug, så du kan få vasket tøjet, mens der er billig el i blæsevejret.
Spar på strømmen, mens prisen er høj, og hjælp både dig selv og andre med at få billig el nu og i fremtiden. Dermed kan vi også bruge bæredygtig strøm i højere grad, netop mens den er billig.

I det lange løb er den billigste elpris den variable elprisaftale

Forbrugerrådet Tænk har regnet sig frem til, at den billigste elpris i det lange løb oftest vil være at finde i aftaler med variabel pris. Elselskabers priser på fastprisaftaler vil stadig være sat, så firmaet er sikker på at tjene penge. Hvis de taber på at give dig billig el i én periode, vil de højst sandsynligt sætte prisen højere i næste periode, så de ikke taber penge.

Her hos Velkommen har vi variable priser, for at du kan sikre dig den billigste elpris.

Fast-vs-variabel-el

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

✔️ 0 kr. i oprettelse og lavt abonnement.
✔️ Variabel elpris – udnyt strømmen når den er billigst.
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Elpriser time for time i app’en.
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.

Læs uddybende om punkterne her👇

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – mange af dem har vi selv ikke indflydelse på.

Din elregnings opdeling

Prisen på el er sammensat af en række faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både for indkøb af rå el fra den nordiske Elbørs, til dit elselskab, dit lokale netselskab, Energinet samt staten ift. afgifter og moms, hvilket står for en betydelig del af elregningen.

Figuren viser, hvad en samlet gennemsnits elpris på 2,9 kr./kWh, og hvad den er sammensat af. Her kan du se, hvor meget f.eks. elafgiften og afgiften for transport af strøm fylder i det samlede regnskab. Kilde til billede: SparEnergi.dk

Figuren viser den gennemsnitlige sammensætning ved et årligt forbrug på 4.000 kWh. Den rå elpris svinger time for time, og afgifter justeres med mellemrum. Din elpris vil derfor ikke være præcis som i figuren.

Spar på strømmen, og hjælp os alle med at få billig el

Spar på strømmen, mens prisen er høj, og hjælp både dig selv og andre med at få billig el nu og i fremtiden. Dermed kan vi også bruge bæredygtig strøm i højere grad, netop mens den er billig.

Find flere forskellige sparetips i de følgende slides eller læs mere i denne artikel👇

Der kan være mange penge at spare ved, at huske at sluk lyset efter dig, når du ikke er i lokalet.

Data fra SparEnergi viser, at du kan spare op til 600 kr./år ved at slukke lyset i de rum, du ikke opholder dig i. Derudover skal du gå efter LED- og sparepærer, næste gang du skal købe nye pærer.

 

Der kan være penge at spare ved, at lav mad sammen med andre, så kan I reducere brugen af ovn, kogeplader osv.

Strømpyramiden fra SparEnergi hjælper dig, når du går på jagt efter strømslugerne i dit hjem. Den er bygget op på samme måde, som den velkendte madpyramide, hvor man skal spise mest fra bunden. I strømpyramiden kan man med fordel spare mest i bunden.

I pyramiden ser du f.eks. at brugen af ovn ligger helt i bunden som et at de eltapparater, som bruger meget strøm.

Vask tøj i løbet af dagen eller om natten, og lufttør dit tøj i stedet for at bruge tørretumbler. Prisen for transport af strøm i elnettet svinger efter faste tidspunkter – der kan derfor være mange penge ved at spare ved, at tænke over tidspunktet for dit forbrug.

Strøm er billigere på nogle tidspunkter af døgnet – uanset om du har fast eller variabel timepris. Du betaler en afgift for transport af strøm, som skifter over døgnet. Alle kan derfor spare penge ved at flytte elforbruget. Men der er mest at spare, hvis du også har variabel timepris, hvor elprisen skifter fra time til time. Kilde.

I en historie fra SparEnergi fortælles der om, hvordan Birgitte og Esben fra Ejby på Fyn, særligt har fokuseret på, at flytte deres elforbrug til når strømmen er billigst.

Ved at flytte strømforbruget har parret reduceret deres elregning med hele 40% i huset i Ejby på Fyn.

Er dit hus opvarmet med el, så skru lidt ned for varmen. Bare én grad gør en stor forskel.

Der er penge at spare varmeregningen med gode vaner🔥
Download e-bogen frit her👇

Læs en god bog, eller spil et brætspil i stedet for at have fjernsynet kørende hele aftenen.

Et stort fjernsyn som er tænkt 3 timer om dagen koster ca. 500 kr. om året. Kilde.
Elforbruget stiger markant med størrelsen af fjernsynet:

Sådan finder du den billigste elpris

Der er mange gode grunde til at lede efter den billigste elpris, når du skal finde elleverandør.
Det er dog ikke altid sådan, at du bare skal vælge efter billigste elpris baseret på det store tal kr./kWh. Andre faktorer kan spille ind på, hvordan lige netop du får den billigste elpris. Læs med her, og lær hvordan du får billig el.

Forstå de forskellige elselskabers priser

Der findes mange forskellige måder at sammensætte en elregning på, og det kan gøre det svært at forstå de forskellige elselskabers priser. Når du sammenligner elpriser, skal du ikke kun se på prisen pr. kWh. Andre faktorer spiller nemlig også ind, når du leder efter den billigste elpris.

Fast pris eller variabel pris? Sammenlign elpriser på det rigtige grundlag

Når du kigger efter den billigste elpris, vil du støde på to forskellige muligheder. Variabel pris eller fast pris. Det kan være fristende at vælge en aftale med fast pris pga. de svingende elpriser for tiden. Det gjorde det svært at regne ud, hvordan man fandt den billigste elpris i 2022, fx fordi prisen hele tiden svingede.

Men en aftale med fast pris betyder også, at du ikke har mulighed for selv at være bevidst om dine forbrugsvaner. Med en variabel pris kan du derimod selv bestemme, hvor meget du vil betale for el, fordi du selv vælger, hvornår du bruger den. Du kan følge vores aktuelle elpriser her og spare på strømmen, når den er dyrest, og bruge den på den tid på døgnet, hvor der er billig el.

Den billigste elpris kan fx oftest findes i blæsevejr, fordi vi i Danmark får så meget bæredygtig, billig el fra vindmøller. Eller du kan vælge at vaske dit tøj om natten eller i løbet af dagen, hvor der ikke er et lige så stort behov.

 

billigste-elselskab

Hvordan kan jeg sammenligne elpriser?

Når du skal i gang med at sammenligne elpriser fra de forskellige elselskaber, så kan du prøve at sammenligne priserne fra de forgangne måneder. På den måde kan du finde elleverandører, som du kan se, har givet den billigste elpris til deres kunder, enten som variabel eller fast pris.

På den uafhængige side elpris.dk kan du finde elleverandører i dit område og sammenligne elpriser baseret på din adresse og din husstand. På den måde kan du undgå at sammenligne elpriser på elselskaber, som ikke opererer i dit område og undgå at vælge et irrelevant firma efter mange timers søgen efter den billigste elpris.

Værd at vide

Da el påvirkes af efterspørgslen, er den som regel billigst om natten, hvor der er mindre pres på elnettet. I forbindelse hermed vil elprisen også være billigere i sommerperioden frem for vinterhalvåret, da de mørke timer er færre og vi ikke forholder os lige så meget inden døre. Læs meget mere om hvornår din strøm er billigst.

Din elpris består af flere forskellige dele, og du får faktisk 2 regninger samlet i en. Det gør det nemmere for dig som kunde, da du ikke skal afregne enkeltvist til de forskellige aktører, som er med til at sikre strøm i dine kontakter.

På din elregning betaler du til disse tre faktorer:

  1. Betaling til dit elselskab for dit rene elforbrug
  2. Betaling til dit tilknyttede netselskab.
  3. Betaling til den danske stat: Moms og andre afgifter.

Hvor meget betaler man til elselskabet?

Du betaler for dit rene forbrug af el, dvs. det antal kWh som du forbruger, samt din aftale spot+pris. Prisen på en kWh påvirkes af en række forskellige faktorer, og kan derfor svinge meget.

Det er cirka 19% af din elregning, der består af betaling til elselskabet.

Nogle selskaber kræver også abonnementsbetaling som udgør cirka 2% af din elregning. Det slipper du for med Velkommen som din eludbyder. Vi har tilbyder nemlig 0 kr. i abonnement.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Man siger, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.

Det er dog forskelligt, hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater, man har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har, samt hvilken type og størrelse boligen har. Læs mere om den gennemsnitlige danskers forbrug og få tips til, hvordan du nedbringer dit elforbrug her:

Hvad er et normalt elforbrug?

Den største besparelse er dig selv.

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let.

Find brugbare sparetips her.

Som kunde hos Velkommen får du fri adgang til KlubVelkommen

Derudover kan du med fordel blive kunde hos Velkommen og få adgang til KlubVelkommen. En undersøgelse udarbejdet af Nykredit viser at du ved brug af rabataftalerne i KlubVelkommen, kan spare op til 11.000-17.000kr. om året i din hverdag.

Læs mere om KlubVelkommen her. 

Følg dit elforbrug i selvbetjeningen
Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt med vores online selvbetjening.

Når du køber klimavenlig strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password, som du får tilsendt på mail. “Min selvbetjening” giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i, hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år, den sidste måned, uge eller på enkelte dage.

Læs også mere her.

Prisen på 1 kWh tager udgangspunkt i priserne på den børs hvor el bliver forhandlet, hvorfor elpriserne er en foranderlig og dynamisk faktor.

Du kan altid se elprisen time for time via vores elpris app.

Læs mere om prisen på en kWh herunder:

Hvad koster en kWh?

Du betaler nettarif til dit lokale netselskab, som er dem der transporter strømmen til dit hjem.

Det er omkring 19% af din elregning, der består af betaling til netselskabet.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Man skal betale en række afgifter til staten, heriblandt moms, CO2-afgift, elafgift og el-distributionsafgift. Disse dækker en række lovpligtige samfundsnyttige formål.

Læse eventuel vores guide Forstå din elregning for yderligere uddybning.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvorfor det er billigere at bruge strøm når elnettet er mindst belastet.

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

Læs meget mere om emnet i artiklen nedenfor:

Elpriser i udvikling – hvordan påvirkes elpriserne?

 

Svaret er JA!

At bidrage til den grønne omstilling står højt på vores dagsorden. Derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker – til gavn for klimaet.

Men det skal hverken være kompliceret eller dyrt at træffe grønne valg. Heller ikke, når det kommer til el – og netop disse holdninger gør, at vi adskiller os fra andre energiselskaber. Vi er gennemsigtige og forsøger ikke at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi kæmper for, at det skal være let og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Det lyder måske oplagt, men hvis du allerede har fundet elselskabet med den billigste elpris og stadig synes, det er svært at betale for de stigende priser, så skal du til at spare på strømmen i stedet. For det første vil det reducere din egen regning. Men det vil faktisk også lette presset på forsyningen.
Hvis vil alle gør mere for at spare på strømmen, vil prisen på el også falde, fordi efterspørgslen falder. På den måde kan det at spare på strømmen give en dobbelteffekt, når du søger billig el til din husstand.