Billig el fra bæredygtige kilder

Hvorfor vælge el fra Velkommen?

Strøm med tanke for din pengepung og miljøet.
0 kr. i oprettelse og 0 kr. i abonnement til Velkommen.
Gratis adgang til ekstra besparelser i KlubVelkommen.

Enkelt, grønt og gennemsigtigt.
Skift til Velkommen på 2 minutter.👇

Grøn og billig strøm

Dækning i hele Danmark

Kundeservice med tid til dig

Her skiller vi os ud

Gratis adgang til KlubVelkommen

Hvis du også har en grøn elaftale, kan du gennem KlubVelkommen finde et hav af gode tilbud og rabatter🤩
Find bl.a. tilbud og rabatter til: Tivoli, H&M, Zalando, Hoteles.com, C More, Nextory, Podimo, Hello Fresh, Københavns Zoologiske Have, Legoland, Bonbon Land, Wolt, Jagger, BookBeat, Cellbes, Takeout, Daniel Wellington, Verisure og meget mere 💰

Plads til tid og nærvær

Hos Velkommen bliver du en del af familien. Og en familie hjælper hinanden. For os er det vigtigt, at give dig personlig rådgivning og hjælp hvis nødvendigt.
For selvom meget af vores forretning drejer sig om tal og teknik, handler Velkommen om mennesker – og mennesker kræver tid og nærvær. Du skal føle dig velkommen. Velkommen i familien.

Hjælp og vejledning

Tingene skal være gennemsigtige og til at forstå: Derfor har vi bl.a. lavet en Trin-opdelt guide til dig, hvor vi gennemgår en typisk regning og deler den op punkt for punkt. F.eks. består din elregning af flere forskellige dele, og er i princippet to regninger samlet i én, hvor det kun er dit private elforbrug, som du og dit elselskab kan justere og ændre på. De to andre beløb er ren viderefakturering.

Enkelt og overskueligt

Udover 100% certificeret grøn strøm kan du også finde kvalitetsvarmepumper og private ladestandere. Derudover tilbyder vi attraktive mobilløsninger samt forsikringer og naturgas. Alle aftaler er inklusiv gratis adgang til yderligere besparelser i KlubVelkommen.
Kombiner og lav pakkeløsninger efter dit behov. Enkelt og overskueligt. Alt samlet ét sted.

Billig el fra bæredygtige kilder

Nedenfor finder du et overblik over gennemsnitsprisen for sidste måned.
Skift til Velkommen på 2 minutter.👇

Vest for Storebælt
267,77

øre/kWh*

Juli gennemsnitspris for GrønEl
Øst for Storebælt
226,23

øre/kWh*

Juli gennemsnitspris for GrønEl

**Info om GrønEl
100% certificeret grøn strøm. 0 kr. i oprettelse. 0 kr. i abonnement til Velkommen. Variabel kWh-pris som følger markedet + tillæg 0,1875 kr./kWh (prisen er inkl. moms). Der gælder en samlet bindingsperiode på 6 måneder (5 måneder + opsigelsesvarsel).
Gratis adgang til KlubVelkommen.

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – mange af dem har vi selv ikke indflydelse på.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer og afhænger af flere forskellige aktører. Du betaler nemlig både til din eludbyder, dit lokale netselskab, samt staten ift. afgifter og moms, hvilket står for en betydelig del af elregningen.

Delkomponenter af den samlede elpris 1. kvartal 2022
Du kan selv påvirke cirka 40 % af elregningens størrelse igennem valget af eludbyder og samt elforbrug. Dog har indkøbsprisen for rå elpris en væsentlig betydning her, da denne kan svinge fra time til time. Afgifter og moms til staten udgør omkring 48 %, mens udgifterne til transport til netselskabet er cirka 12 %.

Find Forsyningstilsynet seneste Analyse af elpriser her.
Læs uddybende om delkomponenterne af den samlede elpris 1. kvartal 2022 her.

 

Historisk besparelse ift. markedsgennemsnittet

Lejlighed i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-lejlighed-prisberegner

I 2021 kunne et par i en lejlighed have sparet

587,4 kr.

Regnet på baggrund af to voksne i en lejlighed på 75 m2 med forbrug på 2500 kWh om året.

Lille hus i Vestdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-hus-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

390,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 100m2 med et forbrug på 4000 kWh om året.

Stor villa i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-villa-prisberegner

I 2021 kunne en familie i hus have sparet

243,5 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 120m2 med et forbrug på 6000 kWh om året.

Alle priser, betingelser, produkter og gebyrer

Komplet oversigt over priser og gebyrer

Her kan du finde en samlet information vores produkter, betingelser, priser og gebyrer for private og erhverv.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Prisen pr. kWh tager udgangspunkt i priserne på den børs hvor el bliver forhandlet, hvorfor elpriserne er en foranderlig og dynamisk faktor. Dog er der estimeret et cirkatal for prisen på en kilowattime til 2,25 kr. Hvis du vil have det præcise tal, kan du aflæse dette på din elregning.

Din elpris består af flere forskellige dele, og du får faktisk 2 regninger samlet i en. Det gør det nemmere for dig som kunde, da du ikke skal afregne enkeltvist til de forskellige aktører, som er med til at sikre strøm i dine kontakter.

På din elregning betaler du til disse tre faktorer:

  1. Betaling til dit elselskab for dit rene elforbrug
  2. Betaling til dit tilknyttede netselskab.
  3. Betaling til den danske stat: de offentlige forpligtelser (PSO-afgift) og andre afgifter.

Du betaler for dit rene forbrug af el, dvs. det antal kWh som du forbruger, samt din aftale spot+pris. Prisen på en kWh påvirkes af en række forskellige faktorer, og kan derfor svinge meget.

Det er cirka 19% af din elregning, der består af betaling til elselskabet.

Nogle selskaber kræver også abonnementsbetaling som udgør cirka 2% af din elregning. Det slipper du for med Velkommen som din eludbyder. Vi har tilbyder nemlig 0 kr. i abonnement.

Du betaler nettarif til dit lokale netselskab, som er dem der transporter strømmen til dit hjem.

Det er omkring 19% af din elregning, der består af betaling til netselskabet.

Man skal betale en række afgifter til staten, heriblandt PSO-afgift, moms, CO2-afgift, elafgift og el-distributionsafgift. Disse dækker en række lovpligtige samfundsnyttige formål.

Det er cirka 60% af din elregning, der består af afgifter til staten.

Elprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, hvorfor det er billigere at bruge strøm når elnettet er mindst belastet.

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

Da el påvirkes af efterspørgslen, er den som regel billigst om natten, hvor der er mindre pres på elnettet. I forbindelse hermed vil elprisen også være billigere i sommerperioden frem for vinterhalvåret, da de mørke timer er færre og vi ikke forholder os lige så meget inden døre.

Det er umuligt at sige præcis hvor mange kWh du bruger om året, da det afhænger af beboere i husstanden, størrelsen på din bolig, antal energikrævende apparater m.fl.

Man siger dog, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.

Svaret er JA!

At bidrage til den grønne omstilling står højt på vores dagsorden. Derfor har vi valgt udelukkende at levere grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker – til gavn for klimaet.

Men det skal hverken være kompliceret eller dyrt at træffe grønne valg. Heller ikke, når det kommer til el – og netop disse holdninger gør, at vi adskiller os fra andre energiselskaber. Vi er gennemsigtige og forsøger ikke at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi kæmper for, at det skal være let og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Vi indkøber certifikater, der stammer 100% fra grønne kilder – på den måde er du sikret grøn strøm. Tidligere har vi købt certifikater fra både norsk vand og dansk vind, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også sørge for at indkøbe 100% fra grønne energikilder for dit forbrug.

Det er forskelligt, hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger om året. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater, du har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har, samt hvilken type og størrelse din bolig har. Læs mere om den gennemsnitlige danskers forbrug og få tips til, hvordan du nedbringer dit elforbrug her.

Strøm kan ikke fastsættes til én pris, som altid gælder – selv om det ville have været langt mere enkelt. I stedet forholder det sig sådan, at der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

I takt med, at den grønne omstilling skrider frem, lukkes kul- og atomkraftværker verden over. Dette vil have en naturlig påvirkning på kapacitetsbalancen, hvor mindre kapacitet vil få elpriserne til at stige. Det skyldes, at udbud og efterspørgsel regulerer priserne på elmarkedet. Elprisen vil altså stige, når efterspørgslen er højest og omvendt, hvorfor årstid og tidspunktet på dagen spiller en væsentlig rolle for elprisen.

Mere end 40 % af vores samlede energiproduktion i Danmark stammer fra vindkraft, og derfor bliver vejrforhold en afgørende faktor for produktionen af strøm. Samtidig med at kraftværkerne lukker, træder kraftværkskapaciteten ikke i kraft, når vinden ikke blæser. På den måde skabes der et større pres på elnettet. Ydermere vil højere priser på brændsel og CO2 have en klar kausalitet med højere elpriser. Det skyldes, at det typisk er marginalprisen fra kulfyrede kraftværker, som bestemmer elprisen på markedet.

Alle husstande har et elforbrug – men hvordan forbruget ser ud, varierer enormt meget fra husstand til husstand. Det kan være spændende at se, hvor stort dit og din families forbrug faktisk er. I vores selvbetjening får du adgang til en masse brugbare værktøjer og data, der kan give dig overblik over din husstands unikke elforbrug. Her kan du altså både følge med i forbruget, og se regninger, skifte betalingsmetode og meget mere.

 

Følg dit elforbrug i selvbetjeningen
Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt med vores online selvbetjening.

Når du køber klimavenlig strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password, som du får tilsendt på mail. “Min selvbetjening” giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i, hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år, den sidste måned, uge eller på enkelte dage.

Læs også mere her.

Den største besparelse er dig selv.

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let. Vil du have mere information omkring sparetips.

Find brugbare sparetips her.