Læsetid: 3 min.

5 overvejelser før du skifter elselskab

overvejelser-samtale

Er du træt af dit nuværende elselskab? Drømmer du om billigere elregninger og lidt ekstra penge i lommen? Eller vil du gerne skifte til grøn strøm og bidrage til, at vi når i mål med Danmarks klimaambitioner? Uanset hvilke grunde du måtte have til at skifte elselskab, kan du gøre det nemt og gratis. Men før du tager springet, er der nogle vigtige overvejelser, du bør have in mente. Dem gør vi dig klogere på i denne artikel.

Det er sjældent så godt som det lyder

Der er med at have et vågent øje, når noget lyder for godt til at være sandt, for i langt de fleste tilfælde er det netop dét. Hos Velkommen ønsker vi at være så gennemsigtige som muligt, og det håber vi vores kunder kan mærke. Du kan læse mere om, hvad vi tilbyder på knappen herunder.

Nedenfor har vi samlet fem opmærksomhedspunkter til dig, der overvejer at skifte elselskab 👇

1. Vær opmærksom på bindingsperioden

Før du kaster dig ud i et skifte, bør du tjekke, om du har en bindende aftale med din nuværende udbyder. Nogle udbydere tilbyder en aftale uden bindingsperiode, mens du hos andre er bundet i seks måneder, der er den maksimalt tilladte bindingsperiode.

Hvis din aftale varer seks måneder, kan du kan dog opsige din aftale efter fem måneder med én måneds varsel. Det kan desuden også godt lade sig gøre for dig som privatkunde at opsige din aftale inden bindingsperioden er ophørt. Du skal dog være klar over, at udbyder i så fald kan pålægge dig et gebyr.

Hvis du har valgt en fast elpris-aftale på 12 måneder, kan du opsige aftalen efter seks måneder, mens udbyder er forpligtet til at overholde aftalen i den 12 måneders periode.

hund og dame fra elfirmaet velkommen der giver dig 5 overvejelser før du skifter elselsakb

2. Forskel på fast og variabel pris

Hvad har du det bedst med i maven – en fast pris på el, eller en variabel elpris, der kan svinge fra måned til måned? Før du skifter elaftale, er dét et punkt, du skal afklare med dig selv.

Med en fast prisaftale er dine udgifter altid forudsigelige. For nogen kan dette give en tryghed. Det er dog som oftest også en lidt dyrere løsning. Med en variabel elpris følger dine regninger markedsprisen. Det vil sige, der både kan være perioder med billig el, mens der i andre vil være prisstigninger.

Samlet set vil en variabel elpris næsten altid være godt givet ud. I sidste ende handler det om dine behov og din risikovillighed.

Læs mere om fordelene ved henholdsvis variabel og fast elpris.

glad mand, der taler i telefon , fordi han skifter elselskab med en variabel elpris

3. Introduktionspriser

Det er let at blive fristet, når et elselskab har gode velkomst- og introduktionstilbud. Du bør altid sætte dig helt ind i, hvad aftalen indebærer, når tilbudsperioden er slut. Generelt er det med have de kritiske briller på som forbruger potentiel kunde. Vi opfordrer dig til altid at være opmærksom på vilkår, priser, tillæg og gebyrer, så du undgår ubehagelige overraskelser.

glad kvinde sidder i seng da hun opdager et godt eltilbud der næsten er for godt til at være sandt

4. Sammenlign abonnementspriser 

Uanset hvilken eludbyder du vælger, skal du altid betale et abonnement til netselskabet i dit område. Netselskabet ejer kablerne, der leverer strømmen til dit hjem. Du kan frit vælge den eludbyder, du ønsker, uanset hvilket netselskab, du har.

Abonnementspriserne varierer mellem udbydere, og nogen inkluderer dem i elprisen, hvilket kan få det til at se ud som om, du ikke betaler et abonnement. De fleste er heldigvis gennemsigtige, men har høje abonnementspriser. Med et abonnement på 19 kr./mdr. går du for eksempel glip af 14 gratis tøjvaske*, som pengene ellers kunne være gået til.

Hos Velkommen tilbyder vi dig nok Danmarks billigste elaftale med grøn strøm og en abonnementspris på 1  kr./mdr. Læs mere om vores billige elpriser her.

kvinde der vasker tøj

*Beregningen bygger på en vaskemaskine 9 kg på 0-5 år med forbrug 0,59 kWh./gang og en elpris på 2,2 kr./kWh inkl. transport og afgifter. Data er fra Sparenergi.dk – Energistyrelsen.

5. Få altid dokumenteret tilbud på e-mail

Du har måske oplevet, at en telefonsælger ringer og lokker med attraktive elaftaler. Det kan være svært at gennemskue betingelser, vilkår og priser over telefonen. Det er derfor en rigtig god idé at bede sælgerren om at sende tilbuddet og leveringsbetingelserne på e-mail. Så kan du i ro og mag sammenligne vilkår, gebyrer og priser og finde den bedste aftale for dig. Du er velkommen til at prøve vores prisberegner for at se, om du kan spare penge.

mand der sidder på sin telefon og læser et tilbud, han lige har fået tilsendt af sin nye ellleverandør