Læsetid: 3 min.

9 sparetips til vinteren

Vinterhalvåret kan være hård for energiregningen, men der er gode tips at hente. Vi hjælper dig med, hvordan du med få enkelte tiltag i din hverdag og 9 sparetips kan spare på el, vand og varme og få mere luft i budgettet.

3 sparetips til besparelser på varmeregningen

Hold 18-20 °C
Hvis du sænker temperaturen bare 1 °C i hele huset, sparer du 5% på varmeregningen. Spar endnu mere ved at sænke temperaturen om natten, og når du ikke er hjemme. For at undgå skimmelsvamp, bør du dog holde mindst 18 °C.

Skru lige højt op på radiatorer
Sæt termostater ens på dine radiatorer. På den måde fordeler du varmen bedre og får et lavere varmeforbrug. Hvis du vil have en lavere temperatur i ét rum, så skru ned dér og hold døren lukket til rummet.

Træk for om aftenen
Uanset om det er mørkt eller lyst udenfor, er det en god idé at trække gardiner og persienner for om aftenen. Det holder på varmen og mindsker kuldeindfald. Træk fra igen om dagen for at få lys og varme ind.

Kilde til dagens tips: Sparenergi.dk

3 sparetips til besparelser på elregningen

Brug høkasse-tricket
Du bruger måske allerede dette trick, når du laver risengrød. Lav maden færdig i en ”høkasse”. Når maden koger, pakker du gryden ind i for eksempel et håndklæde under dynen og lader den simre færdig. Det kan spare meget energi – specielt hvis du gør det til en vane.

Sluk for lyskæderne i dagslys
Tænd kun dine lyskæder, når du har glæde af dem, for eksempel fra kl. 16-23. Du kan eventuelt styre lyset med en timer, hvis du har svært ved at huske det. Læs mere om hvad en lyskæde koster i strøm her.

Sluk for unødigt strømforbrug
Gå din bolig igennem og sluk for de ting, du ikke bruger. Det gælder for eksempel lyset i tomme rum, apparater på standby og apparater, der ikke i brug særlig tit.

Kilde til dagens tips: Sparenergi.dk

3 sparetips til besparelser på vand- og energiregningen

Tag kortere bade
Hvis I som en familie på fire personer alle korter jeres varme bad ned med blot to minutter om dagen, kan I spare omkring 4.500 kr./år.

Sluk for vandet, når du bruger sæbe
Der bliver brugt op til 20 liter i vand minuttet, når du er i bad. Hvis du slukker, når du sæber dig ind, tager shampoo i håret eller barberer dig, kan der være rigtig mange liter at spare.

Tag trykket af vandet
Skru ned for trykket på vandet, når du er i bad eller vasker hænder. På den måde bruger du færre liter vand pr. minut og sparer på både vand og varme.

Kilde til dagens tips: Sparenergi.dk

Download de frie sparetips-guides

Kan du godt lide at spare på el- og varmeregningen i hverdagen? Så hent vores frie sparetips-guides med gode råd og anbefalinger til, hvordan du potentielt kan mange penge på energiregningen.

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

Med en grøn variabel elaftale kan du udnytte strømmen, når den er billigst. På den måde sparer du også penge på elregningen. Udover besparelser finder du også en masser af andre fordele i en elaftale fra Velkommen. Vi har opridset 6 af dem her:

✔️ 0 kr. i oprettelse.
✔️ Variabel elpris – udnyt strømmen når den er billigst.
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Elpriser time for time i app’en.
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til KlubVelkommen Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.