Læsetid: 3 min.

Hvad koster en lyskæde i strøm?

Det er blevet den tid på året, hvor lyskæderne findes frem igen. Et godt råd er, at vælge lyskæder med lavet elforbrug, og kun at bruge dem, når du har glæde af dem. Men hvor meget koster det egentlig at have en lyskæde tændt?

Indhold:
Det du bør vide om lyskæder.
Download frie sparetip-guides.
6 fordele.

Gode råd til brug af lyskæder – og hvad de koster

Vi får flere lyskæder, og flere af os bruger dem året rundt. Data fra Sparenergi.dk fortæller, at der findes ca. 3,6 mio. lyskæder i de danske hjem. Det er en hel del, og du bør gå efter nogle grundlæggende ting, hvis du er en af dem, som sætter lyskæder op.

 1. Gå efter LED – men vær her også opmærksom: Der er stor forskel på forskellige typer af lyskæderes elforbrug; også selvom du har LED-lyskæder. Data fra Sparenergi.dk fortæller, at LED-lyskæder kan bruge fra under 1 watt (W) til over 30 watt strøm. Jo højere watt-tal, jo mere koster de på elregningen og klimakontoen. Sørg altid for at se efter watt-tallet på pakken, og spørg forhandleren, hvis du er i tvivl.
 2. Udskift hvis du bruger gløde- eller halogen: Har du har gamle lyskæder med glødepærer eller halogener, så skift dem ud med LED-lyskæder – de bruger ca. 80 % mindre strøm og holder 25 gange længere end glødepærer. Data fra Sparenergi.dk.
 3. Gør det nemt at slukke lyskæden: Om dagens giver det sjældent mening at have din lyskæde tændt, da man ofte ikke er hjemme og fordi lyset alligevel næsten ikke kan ses i hverdagslyset. Spar på elforbruget ved at slukke for lyskæden i de lyse timer. De fleste lyskæder har ikke nogen kontakt og skal derfor slukkes på stikkontakten, men du kan gøre det nemmere for dig selv ved at sætte en timer på lyskæden eller selv sætte en kontakt på ledningen til din lyskæde.
 4. Sluk lyskæden i de lyse timer: Med en timer eller et tænd-sluk-ur kan du indstille dine lyskæder til kun at være tændt i de timer, du har glæde af dem, f.eks. fra 16-23.Så meget koster 1 lyskæde i strøm, hvis du har den tændt døgnet rundt i 3 måneder: 
  Gløde-/halogenpærer, 80 watt: 390 kr.
  Gløde-/halogenpærer, 35 watt: 170 kr.
  LED-pærer, 5 watt: 24 kr.

  Anvendt elpris: 2,2 kr./kWh. Data fra Sparenergi.dk.

Der er altså penge at spare på elforbruget ved, at vælge lyskæder med lavt elforbrug, og ved kun at brug dem, når du har glæde af dem.

Download frie sparetips-guides

Kan du godt lige at spare lidt på el- og varmeregningen i hverdagen, så har du også mulighed for frit at hente vores frie sparetips-guides. Med gode sparevaner er der potentielt mange penge at spare på energiregningen. Vi hjælper dig til besparelser, hvor det er muligt med vores frie sparetip-guides.

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

Med en grøn variabel elaftale kan du udnytte strømmen, når den er billigst, og hermed spare penge på elregningen. Derudover er der masser af andre fordele i en elaftale fra Velkommen. Vi har opridset 6 af dem her:

✔️ 0 kr. i oprettelse.
✔️ Variabel elpris – udnyt strømmen når den er billigst.
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Elpriser time for time i app’en.
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.