Viden om el

Dyk ned i vores vidensunivers og bliv endnu klogere på el-området. I vores vidensunivers får du bl.a. en række nyttige sparetips, et struktureret overblik over elpriserne og elmarkedet, viden om den grønne omstilling og meget mere. Rigtig god læsning!
Sorter efter:
Læsetid: < 1 min.

Lagring af energi – Power-to-X udgør nøglerolle

Hvis vi skal nå i mål med at blive fri for fossile brændstoffer, er det vigtigt, at vi finder den mest effektive måde at lagre vedvarende energi, så energien ikke går tabt.
Geotermi
Læsetid: < 1 min.

Geotermi – hvad er det?

I jordens undergrund er der varmt saltholdigt vand. Den energi, der kan udvindes fra vandet, kaldes geotermisk energi – en vedvarende energiform, der blandt andet kan bruges til elektricitet og fjernvarme.
fossile brændstoffer
Læsetid: < 1 min.

Alt du bør vide om fossile brændstoffer

På verdensplan bliver omkring 80 procent af energibehovet dækket af fossile brændstoffer. Men på et tidspunkt løber vi tør. Og hvad sker der så?
Hvad er CO2 og hvordan fungerer kulstofkredsløbet
Læsetid: < 1 min.

Hvad er CO2 og hvordan fungerer kulstofkredsløbet?

Du ved garanteret godt, at vi i hele verden kæmper med at mindske udslippet. Men har du styr på, hvad CO2 præcis er, og ved du hvordan kulstofkredsløbet er skruet sammen?
Solenergi
Læsetid: < 1 min.

Solenergi – hvordan fungerer en solcelle?

Hvad er solenergi, og hvordan bruges det? I Danmark bruges sol som vedvarende energikilde på to forskellige måder. En af dem er til at producere el.
biomasse og biogas - hvad er forskellen?
Læsetid: < 1 min.

Biomasse og biogas – hvad er forskellen?

Både biomasse og biogas er vedvarende energikilder. Hvordan produceres det, hvordan bruges det og hvordan adskiller de to energikilder sig fra hinanden? Det og meget mere får du svarene på i denne artikel.
Læsetid: < 1 min.

Hvad koster strøm lige i øjeblikket – og hvad påvirker strømpriserne?

Timeprisen for el svinger i løbet af dagen. Vi fortæller dig hvorfor, og hvordan du ser de aktuelle strømpriser i denne artikel.
Læsetid: < 1 min.

Hvad er forskellen på sort strøm og grøn strøm?

Sort strøm eller almindelig strøm er strøm, der produceres af fossile energikilder såsom kul, olie og gas. Bliv klogere på forskellene mellem grøn og sort strøm her.
vindmøller stoppes ikke længere i blæsevejr
Læsetid: < 1 min.

Vindmøller stoppes ikke længere i blæsevejr

Ny metode sætter en stopper for, at det tyske elnet er til gene for at lade danske vindmøller snurre i blæsevejr.
Læsetid: < 1 min.

Kan vedvarende energi og biodiversitet gå hånd i hånd?

Hvad er vigtigst – at nedbringe CO2 og værne om vores klima eller at højne biodiversitet og passe på vores natur? Er det muligt at indtænke begge dele samtidig? Bliv klogere på området i denne artikel.
Læsetid: < 1 min.

Spar på elregningen med Carlos spareguide

Spareguruen Carlo tager dig igennem sin spareguide, og hvordan du finder nemme besparelser på energiregningen. Der er store besparelser at hente.
Strømslugere
Læsetid: < 1 min.

Strømslugere: sådan fordeler dine kWh sig årligt

Der findes rigtig mange strømslugere i vores hjem. Vi har fundet 8 af dem, du bør være særligt opmærksom på.
Læsetid: < 1 min.

Er du garanteret at få grøn strøm?

Hos Velkommen sikrer vi dig grøn strøm svarende til dit forbrug. Men hvad vil det præcis sige? Og betyder det, at du altid får grøn strøm ud af din stikkontakt?
Læsetid: < 1 min.

9 sparetips til vinteren

Vinterhalvåret kan være hård for energiregningen » Men vi hjælper dig til hvordan du med 9 sparetips kan få sænke energiregningen og få mere luft i budgettet »
Læsetid: < 1 min.

Hvad koster en lyskæde i strøm?

Det er blevet den tid på året, hvor lyskæderne dukker frem i det danske landskab. Men hvor meget koster det egentlig, at have en lyskæde tændt?
Læsetid: < 1 min.

Søg tilskud via Energirenoveringspuljen 2024

Vil du have tilskud til at energirenovere? Via ny Energirenoveringspulje kan du søge tilskud til energiforbedringer i din bolig. Spar på el- og varmeregningen. 
Læsetid: < 1 min.

Har du hørt podcasten: ‘Spar penge på strøm og varme’

I podcasten "Spar 10.000 på 10 uger" får du nu også life hacks til at skrumpe dine el- og varmeregninger.
Læsetid: < 1 min.

Få et overblik til når du skal flytte

Når du skal flytte, skal du huske at melde flytning til din elleverandør. Vi hjælper dig til hvordan og hvad du ellers skal huske.
Læsetid: < 1 min.

Hjælp og fif til selvbetjeningen MitVelkommen

I denne artikel har vi samlet diverse hjælp og nyttige fif til selvbetjeningen MitVelkommen, som du måske vil have god gavn af.
Læsetid: < 1 min.

Hvorfor står vindmøller nogle gange stille selvom det blæser?

Man kan måske undre sig over, at vindmøllerne nogle gange står stille i blæsevejr. Men det er der fire primære årsager til - find dem her!
spotpris på el
Læsetid: < 1 min.

Spotpris på el

Hvad er spotprisen på el, og hvordan fastsættes den? Få indblik i elpriserne i Danmark, og følg markedsprisen på el time for time her
påske
Læsetid: < 1 min.

Sådan sparer du på energien i påsken

Vi samlet nogle gode råd til besparelser af energien i påskedagene - selvfølgelig uden at det går ud over hyggen - Find dem lige her.
Beregn dit strømforbrug
Læsetid: < 1 min.

Beregn dit strømforbrug

Vil du have overblikket over dit strømforbrug? I dette indlæg hjælper vi dig med at beregne dit strømforbrug på en nem og enkel måde.
Læsetid: < 1 min.

Refusion af elafgift

Hvem kan få refusion af elafgift, og hvordan søger man om det? Læs alt om reglerne på området i dette blogindlæg.
elforbrug i lejlighed
Læsetid: < 1 min.

Elforbrug i lejlighed

Hvad er et typisk elforbrug i lejlighed? Få svaret i dette blogindlæg, og sammenlign dit elforbrug med gennemsnittet.
Elforbrug-i-hus
Læsetid: < 1 min.

Elforbrug i hus

Hvad ligger et typisk elforbrug i hus på? Få svaret lige her, og se, hvor højt dit forbrug er i sammenligning med andres
Læsetid: < 1 min.

Hvordan er elafgiften i 2024?

Elafgiften er igen ændret den 1. juli - Læs alt om hvad det betyder for dig som forbruger og hvordan du fortsat kan spare på energiregningen.
Læsetid: < 1 min.

Prisen for transport af strøm

Landets lokale netselskaber har ændret prisen for transport af strøm. I denne artikel hjælper vi dig til, hvad det betyder, og hvornår transporten af strøm er billigst, mellem og dyrest.
variabel elpris
Læsetid: < 1 min.

Variabel elpris – Alt, du skal vide

Er du i tvivl om, hvad det vil sige at have variabel elpris, eller om det egentlig er en fordel? Så læs med her på siden.
tilskud til elregning
Læsetid: < 1 min.

Få tilskud til elregningen og varmeregningen

Kan du få tilskud til elregningen? Vi giver dig overblik over mulighederne – varmetillæg, varmecheck, indefrysning mv.
vaske-sparetips
Læsetid: < 1 min.

Spar penge i hverdagen – Her er vores bedste vaske-sparetips

Vasketøj er generelt noget der fylder meget i de fleste hjem, det gør det også i dit elforbrug. Vi har herunder samlet en håndfuld sparetips og gode råd til dig som ønsker at spare penge i hverdagen.
Spar på strømmen
Læsetid: < 1 min.

Spar på strømmen og gør elregningen billigere

Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter, og med lidt nye vaner og enkle tips er det muligt at spare på strømmen og få en billigere elregning hvert år. Se mere her.
Læsetid: < 1 min.

Hvornår er strømmen billigst?

Vi har lavet denne guide til dig, som gerne vil spare lidt ekstra penge på strøm. Se elpriser time for time - spar penge på elregningen.
Grøn omstilling
Læsetid: < 1 min.

Grønne omstilling

Vores fælles fremtid er truet af markante klimaændringer. Det kalder på handling og Mere grøn strøm i fremtiden grøn omstilling. Læs mere om hvad du kan gøre for at tage del i den grønne omstilling.
variabel vs fast elrpis aftale
Læsetid: < 1 min.

Variabel elpris vs fast elprisaftale – hvad er fordelene?

Hvad er forskellen på variable- og fast pris elaftale? Med variable elpriser afhænger prisen af markedet og du kan derfor udnytte elprisernes udsving til din fordel. Læs mere om det her
Vindstrøm
Læsetid: < 1 min.

Vindstrøm

Vindstrøm er alletiders vedvarende energikilde. Læs mere om vindmøllestrøm og bliv blandt andet klogere på, hvordan en vindmølle laver strøm.
elvarme
Læsetid: < 1 min.

Elvarme

Elvarme er en simpel opvarmningsform med en lav installationspris, dog er elvarme dyrt i drift. Læs om elvarme og få nyttige tips til elopvarmning her.
Læsetid: < 1 min.

Hvad koster el om måneden?

Hvis bare der var ét svar på dette spørgsmål, så gav vi dig det hellere end gerne. Desværre er det bare ikke helt så simpelt. Dit elforbrug afhænger nemlig af mange ting. Læs mere i artiklen her.
Sammenlign_elpriser
Læsetid: < 1 min.

Sammenlign elpriser

Hvad betyder det egentlig at sammenligne elpriser, og hvad skal du være opmærksom på, når du ser de forskellige udbyderes abonnementer og aftaler på el? Det forsøger vi at gøre dig klogere på her.
elleverandoer
Læsetid: < 1 min.

Elleverandør

Det kan have en betydning, om du vælger den ene leverandør frem for den anden, og hvilken konkret aftale du indgår. Læs mere her.
familie_strøm_elforbrug
Læsetid: < 1 min.

Hvad er et normalt elforbrug?

Det er naturligvis forskelligt, hvor meget el man bruger i en husstand. Læs mere her om hvor meget en typisk dansker samt gennemsnitsfamilie bruger af strøm på dagligbasis.
Læsetid: < 1 min.

Hvad koster en kWh?

Hvad koster en kWh i dag og hvad koster den i morgen? Vi har svaret og overblikket til dig her. Vi holder dig opdateret på prisen for strøm.
Elpriser-udvikling-påvirkning
Læsetid: < 1 min.

Elpriser i udvikling – hvordan påvirkes elpriserne?

Elmarkedet er dynamisk, og derfor er elpriserne under konstant udvikling og står aldrig stille. Men hvilke faktorer spiller ind i udviklingen?
grøn energi
Læsetid: < 1 min.

Det skal du vide om grøn energi

Læs med, og få info om grøn energi, og hvordan du kan få et grønnere elforbrug
tjek-elpriser-online
Læsetid: < 1 min.

Sådan ser du selv hvornår på døgnet indkøbsprisen for el er billigst

Denne guide er lavet til dig, som gerne vil lære hvordan du selv kan se hvornår prisen for el er billigst og dermed spare lidt ekstra penge.
loop undersøger strøm
Læsetid: < 1 min.

Hvor kommer strømmen fra?

Det danske elnet består af flere forskellige energikilder. I artiklen her kan du læse mere om hvor strømmen egentlig kommer fra.
liberalisering af elmarkedet
Læsetid: < 1 min.

Liberaliseringen af elmarkedet

Siden 2003 har der været frit elvalg i Danmark. I artiklen kan du blive klogere på hvad dette havde af betydning for den danske befolkning.
stue i sommerhus
Læsetid: < 1 min.

Sådan kan du spare penge på din elregning i dit sommerhus

Med Corona situationen taget i betragtning, er det netop nu, at det kan være en god ide at kigge ind i dit elforbrug i sommerhuset. Læs mere om dine muligheder i artiklen her.
Hvad er en kWh
Læsetid: < 1 min.

Hvad er en kWh?

Her kan du læse mere om hvad en kWh er, hvad den koster og hvor mange kWh man bruger årligt.
vandkraftsværker
Læsetid: < 1 min.

Sådan virker et vandkraftværk

Vandkraftværker producerer elektrisk energi ved hjælp af rindende vand. Få meget større indblik i vandkraftværker i artiklen her.
overvejelser-samtale
Læsetid: < 1 min.

5 overvejelser før du skifter elselskab

Der er en række ting du bør have med i dine overvejelser før du skifter elubyder - Læs dem her.
Velkommen_groent_elselskab
Læsetid: < 1 min.

Hvilken energivenlige pære skal du vælge?

Hvis du er interesseret i at finde ud af hvilken pære du skal vælge - Så læs med her.
stikkontakt-elnettet
Læsetid: < 1 min.

Hvordan fungerer elnettet i Danmark?

Her forsøger vi at give dig en forståelse, og et overblik over hvordan det danske elnet hænger sammen.
vindmoelle-closeup
Læsetid: < 1 min.

Hvordan fungerer en vindmølle?

Vindenergi er en af de mest udbredte former for vedvarende energi i Danmark.
solcelleanlaeg-tag
Læsetid: < 1 min.

Solcelleanlæg – overvejelser før du investerer

Et solcelleanlæg er relevant for dig, der både vil spare penge på elregningen og samtidig vil tage hensyn til miljøet. Men hvilke overvejelser bør du gøre inden køb?
Læsetid: < 1 min.

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm er kendetegnet ved ikke at udlede CO2 i atmosfæren i modsætning til strøm produceret af fossile brændstoffer. Kan strømmen i din stikkontakt mon være mere bæredygtig end strømmen i din nabos? Læs mere her