100% certificeret grøn strøm

Strøm fra vedvarende energikilder

Hos Velkommen får du 100% certificeret grøn strøm fra bæredygtige kilder. Vi tror på, at vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid.
Vil du være med?

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, så sørger vi for, at der bliver indkøbt certifikater i strøm fra 100% vedvarende energikilder svarende til dit elforbrug.

GrønEl
Du får:
 • 100% certificeret grøn elaftale
 • 0 kr. i oprettelse
 • 0 kr. i abonnement til Velkommen
 • Variabel kWh-pris som følger markedet + tillæg 0,1875 kr./kWh (prisen er inkl. moms)
 • Gratis adgang til KlubVelkommen
GrønEl + Sæsonkort
Du får:
 • Fremad Amager sæsonkort 2022/2023 (værdi over 1000 kr.)
 • 100% certificeret grøn strøm
 • 0 kr. i oprettelse
 • 0 kr. i abonnement til Velkommen
 • Variabel kWh-pris som følger markedet + tillæg 0,1875 kr./kWh (prisen er inkl. moms)
 • Gratis adgang til KlubVelkommen

Sådan så sidste måned ud
Se hvordan elprisen er skruet sammen, og hvordan gennemsnitsprisen var for sidste måned her.

Her skiller vi os ud

Gratis adgang til KlubVelkommen

Hvis du også har en grøn elaftale, kan du gennem KlubVelkommen finde et hav af gode tilbud og rabatter🤩
Find bl.a. tilbud og rabatter til: Tivoli, H&M, Zalando, Hoteles.com, C More, Nextory, Podimo, Hello Fresh, Københavns Zoologiske Have, Legoland, Bonbon Land, Wolt, Jagger, BookBeat, Cellbes, Takeout, Daniel Wellington, Verisure og meget mere 💰

Spar penge på bestemte tidspunkter

Denne guide er lavet til dig, som gerne vil spare lidt ekstra penge💰 Helt nøjagtigt guider vi dig igennem, hvordan du selv tjekker hvornår på døgnet, at indkøbsprisen for rå el typisk er på sit højeste OG laveste⚡📈📉

Hjælp og vejledning

Tingene skal være gennemsigtige og til at forstå: Derfor har vi bl.a. lavet en Trin-opdelt guide til dig, hvor vi gennemgår en typisk regning og deler den op punkt for punkt. F.eks. består din elregning af flere forskellige dele, og er i princippet to regninger samlet i én, hvor det kun er dit private elforbrug, som du og dit elselskab kan justere og ændre på. De to andre beløb er ren viderefakturering.

Enkelt og overskueligt

Udover 100% certificeret grøn strøm kan du også finde kvalitetsvarmepumper og private ladestandere. Derudover tilbyder vi attraktive mobilløsninger samt forsikringer og naturgas. Alle aftaler er inklusiv gratis adgang til yderligere besparelser i KlubVelkommen.
Kombiner og lav pakkeløsninger efter dit behov. Enkelt og overskueligt. Alt samlet ét sted.

Plads til tid og nærvær

Hos Velkommen bliver du en del af familien. Og en familie hjælper hinanden. For os er det vigtigt, at give dig personlig rådgivning og hjælp hvis nødvendigt.
For selvom meget af vores forretning drejer sig om tal og teknik, handler Velkommen om mennesker – og mennesker kræver tid og nærvær. Du skal føle dig velkommen. Velkommen i familien.

Pristjek din nuværende elaftale

Pristjek din nuværende elaftale

Overvejer du at skifte elaftale?
Vi har 100% certificeret grøn strøm.

Med vores prisberegner kan du hurtigt sammenligne tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Det er et spørgsmål, som vi naturligvis hellere end gerne vil svare dig på.

Det korte svar er:

 • 100% certificeret grøn strøm
 • Massevis af kundefordele gennem KlubVelkommen, hvor du kan spare mange penge.
 • Personlig og hjælpsom kundeservice
 • 0 kr. i oprettelse
 • 0 kr. i abonnement til Velkommen
 • Strøm til markedsprisen og et lavt spot tillæg per kWh.

Hos Velkommen kan du kun få grøn strøm. Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid, og det vil vi gerne vise ansvar omkring.

Vil du gerne modtage grøn strøm fra Velkommen og bakke op om en grønnere fremtid, så find det her.

Grøn el – selvfølgelig.
Hos Velkommen får du grøn strøm til gode priser og 0 kr. i abonnement. Den grønne omstilling er en kerneværdi i vores virksomhed, og derfor har vi indtil nu udelukkende købt grøn strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker til vores kunder. Hvis du vælger en aftale hos os, så sørger vi selvfølgelig også for at købe grønne certifikater for 100 % af dit forbrug i fremtiden.

Vi er et anderledes energiselskab, som ikke forsøger at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Grøn strøm skal være let tilgængeligt, gennemskueligt og til at betale. Vi sætter kunden i fokus og kæmper for, at det skal være let, sjovt og billigt at være elkunde hos os uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, kundeservice eller den grønne omstilling.

Den grønne strøm du får igennem Velkommen stammer fra vedvarende energikilder kategori 2.
Elprodukter med ét blad er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug.

Skarp pris på grøn strøm
Det skal være billigt og fair at være elkunde og købe grøn strøm i Danmark. Hos Velkommen får du altid en skarp pris på grøn strøm. Vores produkter har variable priser, som i hele 2021 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette, selvom vi kun sælger grøn strøm. I grafen kan du se vores gennemsnitspriser i både øst og vest for 2021 sammenlignet med gennemsnitsprisen for variable produkter på markedet.

Husk, at gennemsnitsprisen i 2021 ikke nødvendigvis er et udtryk for prisen i dag, da vores produkter følger de variable priser på elmarkedet. Du kan se vores aktuelle produkter og priser herunder.

For aftaler med fast pris gælder det, at du betaler et beløb per kWh for en periode, og at den pris ligger fast. Med en fast pris vil du ofte komme til at betale lidt mere end ved en variabel pris.

Hos Velkommen tilbyder vi dig kun en variabel elaftale. Det tilbyder vi, fordi denne type aftale af aftale næsten altid vil være den billigste for dig. Med en variabel pris vil prisen på din aftale følge markedsprisen for el. Prisen, du betaler for el, kan derfor variere fra måned til måned – og dette er i langt de fleste tilfælde til din fordel. Ofte vil du ved valg af variabel pris få en lidt lavere månedlig udgift. Du skal naturligvis også være indforstået med, at prisen på din strøm kan stige som følge af markedspriserne.

Disse faktorer har betydning for dit behov
Der er et par faktorer, som du må forholde dig til, for at du kan vælge den elaftale, der passer bedst til din husstand. Men lad os undgå forvirringen og i stedet forsøge at gøre det simpelt. Når du skal vælge elselskab, bør du medtage overvejelse omkring følgende faktorer:

 • Dit elforbrug
 • “Almindelig” el eller grøn strøm

Måske er du afklaret og har overvejet begge punkter. Det kan også være, at du er i tvivl. Lad os uddybe ved at se på faktorerne for sig

Hvordan ser dit elforbrug ud?
For at det overhovedet giver mening at se på forskellige elselskaber og vælge den bedste aftale, skal du kende dit elforbrug. Du skal altså starte med at finde ud af, hvor mange kWh din husstand typisk bruger på et år.

Det gør du ved at tjekke din elregning eller se den seneste årsopgørelse over dit elforbrug. I langt de fleste tilfælde vil du også kunne logge ind på din el-leverandørs hjemmeside og finde opgørelsen der.

Ønsker du grøn strøm?
Du bør gøre op med dig selv, hvorvidt du ønsker at bidrage til et mere klimavenligt strømforbrug eller ej. Mange elselskaber tilbyder nemlig i dag “grøn strøm”. Den er et klimavenligt alternativ til den “almindelige” strøm og kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller, solcelleanlæg og vandkraft.

Vælger du grøn strøm, får du ingen garanti fra elselskabet om, at lige netop strømmen hjemme hos dig udelukkende kommer fra vedvarende energikilder. I stedet gælder det – uanset hvilken leverandør du køber grøn strøm hos – at du er med til at fremskynde, at en større del af strømmen i elnettet i fremtiden vil komme fra vedvarende energikilder.

Du kan læse mere om, hvad grøn strøm er, og hvordan det fungerer på knappen herunder.

Du tænker måske, at det er besværligt og bøvlet at skifte elselskab. Men det er det ikke. Det er faktisk ganske simpelt. Du kan nemt, enkelt og hurtigt tilmelde dig online.
Tilmeldingen tager kun 2 minutter, og så klarer vi alt det praktiske i forbindelse med skiftet.

Du skal blot klikke på ”bestil” ved den elaftale du ønsker.

Som kunde hos Velkommen får du adgang til vores selvbetjening, hvor du kan få et komplet overblik over din elaftale og meget mere.

Husk at du som kunde også få fri adgang til KlubVelkommen og massevis af rabataftaler, tilbud og konkurrencer.

Priser og produkter er forskellige fra leverandør til leverandør. Det bedste råd til at finde den billigste el-leverandør er, at du først og fremmest skaber dig et overblik over hvilke elselskaber, der findes, deres priser og produkter. Der er dog stadig et par ting, du bør være opmærksom på, når du vælger nyt elselskab og el-abonnement:

 • Introduktionstilbud
  Tjek, om der er tale om et introduktionstilbud, og hvad prisen bliver efter endt intro-periode.
 • Bindingsperiode
  Undersøg altid, om der medfølger en bindingsperiode til tilbuddet.
 • Få tilsendt tilbuddet på skrift
  Derudover vil det altid være en god idé at få tilbuddet og de dertilhørende betingelser tilsendt på skrift, hvis du eksempelvis har været i kontakt med en sælger per telefon.

Grøn strøm er et bæredygtigt valg mod en grønnere fremtid.
Hos Velkommen kan du kun få grøn strøm.
 

Grøn strøm karakteriseres som energi, der er produceret af 100 % vedvarende energikilder som f.eks. vand-, sol og vindenergi. Elnettet i Danmark består af henholdsvis et distributions- og transmissionsnet, hvor alt el, der produceres, blandes sammen. På den måde går den strøm, der produceres, ikke til spilde.

Det betyder dog også, at du ikke kan være sikker på, at den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, udelukkende er grøn strøm. Når vi sælger grøn strøm, betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater fra vedvarende energikilder, der svarer til dit forbrug. Hvis alle traf valget om kun at købe grøn strøm, ville elnettet til sidst kunne stå som en gennemført bæredygtig variabel, der udgør en enorm besparelse for det samlede CO2-udslip.

Certifikater i grøn strøm

Det har tidligere været svært som forbruger at finde rundt i, hvad der i virkeligheden var grøn strøm. Vi energiselskaber har brugt betegnelsen i et stykke tid nu, men det har været svært som forbruger at sammenligne de enkelte selskaber og produkter. Det har nu ændret sig: En ny mærkningsordning er trådt i kraft i Danmark – og dette til stor gavn for dig som forbruger, der nu nemmere kan navigere i, hvad der egentlig falder under kategorien grøn strøm.

Vi mener ikke, at du som kunde behøver at gå på kompromis med miljøet, og samtidig behøver du ikke betale overpris for din strøm. Derfor er alle vores produkter som minimum kategoriseret med ét “blad’’. Det betyder, at al den strøm, vi indkøber, stammer fra 100 % vedvarende energikilder. Vi har indtil nu indkøbt strøm produceret fra danske vindmøller og norske vandkraftværker.

Den 1. september 2020 blev der indført en ny mærkningsordning, som skal gøre det mere gennemskueligt for kunden, om et elprodukt er grønt og klimavenligt. Det er Forbrugerombudsmanden og branchen, som står bag denne ordning, som kaldes bladordningen.

For at kunne sælge ”grøn strøm” til forbrugerne skal el-leverandørerne derfor købe strøm fra vedvarende energikilder, der svarer til kundens forbrug. Forbrugeren skal tydeligt oplyses om dette, og el-leverandøren skal desuden kunne dokumentere, at strømmen, den køber fra vedvarende energikilder, svarer til det forbrug, selskabets kunder har på aftaler om klimaprodukter. Dokumentationen skal ske ved, at elhandleren fremlægger oprindelsesgarantier.

Ét blad
Elprodukter med ét blad er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug.

To blade
Elprodukter med to blade er baseret 100 % på vedvarende energikilder, da der købes certifikater svarende til hele dit elforbrug. Derudover skal der være lavet klimatiltag, som gør, at udledningen af CO2 og andre drivhusgasser reduceres svarende til den energi, du forbruger.

Når du tager det klimavenlige valg og vælger den grønne strøm til, så fremskynder du overgangen til et Danmark bestående af 100 % grøn energi. Dit aktive bæredygtige valg giver klimaet de bedste forudsætninger, hvor du er med til at gøre en enorm forskel for en grønnere fremtid.

Hvordan fungerer det?
Men hvordan fungerer det egentlig, spørger du måske. I Danmark har vi et åbent elnet, hvor strøm fra forskellige kilder (både fossile brændstoffer og vedvarende kilder) samles. Derfor er der ingen elselskaber – heller ikke os hos Velkommen – der kan garantere, at lige netop strømmen hjemme hos dig udelukkende kommer fra vindmøller, solcelleanlægvandkraft m.m. – heller ikke, selvom du betaler for grøn strøm.

Hos Velkommen indkøber vi certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100 % vedvarende energikilder. Vi har indtil nu indkøbt strøm produceret fra to kilder: vind og vand. Den primære årsag til valget af disse kilder er, at vi med vind og vand har at gøre med vedvarende energikilder, der altid er tilgængelige.

Men hvordan udvindes den grønne strøm så fra disse kilder? Ikke to processer er ens, når det handler om udvinding fra vedvarende energikilder. Lad os se nærmere på, hvordan den grønne strøm produceres og slutteligt lander hos din husstand i det følgende.

Vandkraftværker
I vores basisprodukt, GrønEl, har vi blandt andet indkøbt certificeret grøn strøm fra norske vandkraftværker. Vi indkøber fra flere kilder for at holde prisen nede for vores kunder – selvfølgelig uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

Helt konkret fungerer det sådan, at et vandkraftværk producerer elektrisk energi ved hjælp af rindende vand. Det består af tre dele; henholdsvis et vandreservoir, en dæmning til at kontrollere vandmassen samt et kraftværk, som producerer elektriciteten. I kraftværket findes en turbine, som er forbundet med en aksel, der går til en elektrisk generator – og herved produceres der strøm.

Ved vandkraftværker foregår det helt lavpraktisk således, at lugerne i dæmningen åbnes, så vandet fra vandreservoiret kan strømme ind i de forbundne rør til turbinen. Herfra omdanner generatoren i turbinen vandkraften til strøm, som gennem kabler i jorden transporterer strømmen til vores husstande.

Vindenergi
En vindmølle er en transducer – en stor komponent, som omdanner energi fra en form til en anden. I dette tilfælde er transducerens opgave altså at omdanne vindens energi til strøm. Jo højere vindhastighed, des mere energi er der også i vinden, hvorfor de fleste vindmølleparker er placeret på vandet. Det skyldes, at vind har mere fart på over vand end over land, og der vil derfor være mere energi at hente.

Vindmøllen fungerer helt lavpraktisk således, at vinden får vindmøllens vinger til at rotere, hvorved der dannes strøm. Vindmøllerne er tilsluttet vores forsyningsnet, som er et forbundet netværk til fordeling af el fra forskellige kilder til de danske forbrugere. Dette sker gennem en række master og kabler, som typisk distribueres under jorden.

Nogle gange blæser det så meget, at vindmøllerne producerer mere strøm, end hvad vi har brug for. Denne overskudsenergi går ikke tabt, men kan bruges til elektrolyse. Det betyder helt konkret, at man kan fremstille CO2-neutrale, syntetiske brændstoffer gennem elektrolyse af vand og kuldioxid. På den måde omdannes den overskydende energi til fossile brændstoffer – altså benzin, diesel og naturgas på en bæredygtig måde.

Grøn energi kan som tidligere nævnt komme fra forskellige vedvarende energikilder. Hvis du udelukkende vil købe strøm fra danske vindmøller, kan vi sagtens klare det. Det koster 9 kroner ekstra om måneden på din regning og er godt givet ud.

Der er intet elselskab, som kan garantere dig hvilken strøm, der kommer ud af dine stikkontakter.

Når vi – og andre – indkøber strømmen, så bliver al strøm blandet sammen i elnettet. Det betyder, at din strøm, der kommer ud af kontakterne er en blanding af al den strøm, som bliver produceret. Det er rigtig smart, så undgår vi nemlig, at en masse strøm går til spilde.

Når vi siger, at alt vores strøm stammer 100% fra vedvarende energikilder, så betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100% vedvarende energikilder.
På den måde overholder vi Forbrugerombudsmandens mærkningsordning, som skal gøre det mere gennemskueligt for kunden, om et elprodukt er grønt og klimavenligt.

Hvis vi kunne få alle til at tage dette valg, ville strømmen i de danske virksomheder og husstande med tiden blive 100% grøn.

Uanset om du skal flytte ind på en ny adresse eller ikke skal flytte lige nu, så har vi gjort det nemt for dig.

Skal du flytte ind?
Når du flytter adresse skal du huske at tilmelde dig en elaftale – det har vi forsøgt at gøre så nemt som overhovedet muligt for dig.

Vi flytter automatisk din aftale med, når du flytter adresse
Slip for bøvl og stress når du skal flytte adresse.
Med vores “Flyt Med” koncept skal du ikke længere huske at afmelde og tilmelde igen. Vi har gjort det nemt for dig, ved at flytte din elaftale med, når du skal flytte ind på din nye adresse – og når du skal flytte ud igen.

Her kan du læse meget mere om flytning.

Vi forstår godt, hvis du har svært med at finde rundt i elregningens mange poster.
Din elregning består faktisk af flere forskellige dele, og i princippet får du to regninger samlet i én. Du kan læse mere om de enkelt dele her.

Vi har også lavet trin-opdelt guide til dig, hvor din regning gennemgås og deles op punkt for punkt. Find guiden her.
Vidste du for eksempel:
Dit private elforbrug er det eneste beløb, som du og dit elselskab kan justere og ændre på.
De to andre beløb er ren viderefakturering, og derfor ikke noget som hverken du eller vi har indflydelse på. Dit elselskab opkræver dog beløbene for Staten og til dit netselskab, hvorefter det videresendes.

Svaret er JA!

Du kan nemt og enkelt følge med i dit forbrug på MitVelkommen-selvbetjening.

Der er meget at finde på MitVelkommen-selvbetjening. Du kan læse meget mere om det her.

Her kan du finde selve login til MitVelkommen-selvbetjening.