På altanen, på gadehjørnet eller i forhaven? Alt tæller – bare du gør noget vildt!

Vi snakker selvfølgelig om blomsten og bien – altså biodiversiteten – og det er der en god grund til, og den berører i høj grad også dig!

Derfor skal vi alle gøre noget vildt!

Hvorfor taler vi som energiselskab om biodiversitet?

Hos Velkommen mener vi, at vi i fællesskab skal værne om klimaet og ikke mindst hinanden. Derfor tilbyder vi udelukkende grøn strøm. Men vi kan sammen gøre mere. Vi vil derfor gerne være med til sprede viden om, hvordan vi alle sammen kan passe bedre på vores planet ved at gøre noget vildt og skabe god energi inde – og ude 

Hvorfor er det vilde vigtigt?

Vi står midt i en klimakrise. Listen for negative konsekvenser ved krisen er lang. Den påvirker samfundet, miljøet og naturen. Man kan ikke sige klima uden at sige biodiversitet. Kort sagt er biodiversiteten vigtig, fordi den giver os ren luft, frisk vand, sund jordbund og bestøvning af afgrøderne. Den hjælper os med at bekæmpe klimaforandringer og at tilpasse os den og mindsker påvirkningen af naturkatastrofer. Vi mennesker er altså afhængige af en god biodiversitet. Men i fællesskab kan vi gøre godt – og vildt.

Gør noget vildt! – vi hjælper dig med hvordan

Kilder.

Gør noget vildt – ude

Mange bække små gør en stor å

Blomsterfrø-spredning via faldskærmsudspring, en krukke vildt på altanen eller en blomsterfyldt forhave? Uanset hvor stor mulighed, du har til at give mere plads til naturen eller hjælpe den på vej, så tæller det i det store regnskab.

Udover en grøn elaftale kan du selv være med til at sætte skub i biodiversiteten – hvad end du bor i hus eller lejlighed.

Vi har samlet vores bedste tips til hvordan du kan gøre det lidt vildt – og fremme biodiversiteten: 

Gør noget vildt indenfor.
Kilder.

Gør noget vildt – inde

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen til dit hjem, tager du et klimavenligt valg, som gavner det miljøet og naturen.

Velkommens elaftaler er altid af kategori 2 med ét blad. Det vil sige, at din strøm er baseret 100 % på vedvarende energikilder, hvor vi indkøber certifikater svarende til hele dit elforbrug. Dit aktive valg om grøn strøm tilkendegiver, at du gerne vil have, at udviklingen på elmarkedet skal bevæge sig i en grønnere retning.

Hos Velkommen tror vi på, at vi gennem omtanke og ordentlighed kan bidrage til at skabe en grønnere og progressiv fremtid.

400 kr. i rabat til nye Velkommen-kunder, når du vælger grøn strøm fra Velkommen til dit hjem.

Gør noget vildt udenfor.
Kilder.

Kan vedvarende energiprojekter og det vilde gå hånd i hånd?

Et samspil kan give sød musik

Selvom vedvarende energi-projekter på den lange bane er helt afgørende for at sikre verdens biodiversitet ud fra et CO2-reduktionsperspektiv, viser flere studier, at vedvarende energianlæg har en negativ indvirkning på biodiversiteten og naturen i hele dens livscyklus.

Heldigvis viser forskning og erfaringer fra konkrete projekter også, at der kan være sød musik i at vedvarende energi og biodiversitet tænkes sammen, og at det faktisk er muligt at skabe positive effekter af installationer, hvis man sammentænker og integrerer biodiversitet og naturpåvirkning ind i projekterne. Et eksempel på dette er at skabe beplantningsbælter imellem solcellepaneler og at etablere rev omkring havvindmøller.

Gør noget vildt udenfor eller indenfor.
Kilder.