Find. Sluk. Spar.

Carlos spare-guide

Hunden Carlo tager dig igennem, hvordan du finder nemme besparelser på energiregningen. Der er store besparelser at hente.

Carlo er blevet husets energibesparelsesguru!

Han hjælper dig til hvordan du finder nemme besparelser på energiregningen og slukker for det unødvendige energiforbrug rundt omkring i huset💰💡

Data i denne spareguide stammer fra SparEnergi – Energistyrelsen.

Fyld dit hjem med god energi

Med god energi i dit hjem igennem en grøn variabel elaftale, har du plads til mere overskud i hverdagen. Enkelt, overskueligt og økonomisk.

En grøn variabel elaftale + 400 kr. i rabat

Sparehunden Carlo er i spare humør, og vil derfor gerne hjælpe dig med besparelser på elregningen.

Tilmeld dig en grøn variabel elaftale i dag – og du får 400 kr. i rabat på din elregning🐶⚡

Fyld dit hjem med god energi 🔌

Spareguruen Carlos 6 råd til når du vasker tøj

Der er energi og hermed penge at spare ved, at vaske med lavere temperatur. Det meste tøj kan nemlig sagtens blive rent ved 20 °C eller 30 °C. Husk at du altid skal bruge vaskepulver, der vasker effektivt ved lavere temperaturer. Dette kan du altid informere dig om på pakken af vaskepulveret.

Ekstra info
Vidste du godt, at 1 m3 koldt vand koster ca. 70 kr. (Prisen varierer dog en del i forhold til, hvor i landet du bor), og 1 m3 varmt vand koster typisk 110-190 kr.

Carlo har sine gode spareråd fra sparenergi.dk

En fyldt vaskemaskine bruger mindst muligt energi pr. kg tøj. Det gælder også i nye vaskemaskiner, hvor maskinen tilpasser mængden af vand til mængden af vasketøj, er en fyldt maskine det mest energibesparende.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Der er penge at spare ved, at vælge eco-programmet, når du vasker fulde maskiner, og når tøjet er snavset. I nogle situationer kan korte programmer også været et alternativ. Se el- og vandforbrug for programmerne i manualen – det er her, at du kan spare penge.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis tøjet ikke er meget snavset, så bør du altid vælge et program uden forvask. På den måde sparer du både på el- og vandforbruget.

Det samme gælder kogevasken, som bruger meget strøm og kun meget sjældent er nødvendigt.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Tænk gerne en ekstra gang over om dit tøj egentlig har brug for en vask, og om det reelt egentlig trænger. Et tip er, at du kan lufte tøjet en gang imellem i stedet for at vaske det. Så sparer du en vask og slider ikke på tøjet. Det må siges at være win-win både for din pengepung og for miljøet.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Undgå at vask dit tøj mellem klokken 17 og 21, hvor du som regel betaler mest for strøm. Du kan spare penge og skåne klimaet ved at vaske på andre tidspunkter, hvor strømmen typisk er billigst grundet udbud og efterspørgsel.

Dette skema fortæller dig, hvornår prisen for transport af strøm i elnettet er billigst, da det svinger efter faste tidspunkter:

Husk at du altid kan holde øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst via Velkommen-appen.

Downloade app’en både til android og iOS.

 

En elaftale med masser af fordele

Velkommen har leveret grøn strøm til danskerne siden 2019 og i dag leverer vi til over 90.000 hjem spredt ud over hele Danmark.

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

✔️ 0 kr. i oprettelse og 1 kr. i abonnement.
✔️ Variabel elpris.
✔️ Grøn strøm.
✔️ Personlig kundeservice.
✔️ Elpriser time for time i app’en.
✔️ Ekstra besparelser i Klubvelkommens Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.

Vælg en elaftale fra Velkommen i dag👇

fordele ved en elaftale fra velkommen

Få personlig rådgivning

Det er altafgørende for os, at du får den bedste aftale, føler dig tryg og forstår, hvad du betaler for. Og hvis du skulle have spørgsmål, ja så sidder vi klar ved telefonerne til at møde dig med god energi og endnu bedre kundeservice.

Skal vi ringe dig op?

Som kunde hos Velkommen får du kompetent vejledning ift. at få en elaftale tilpasset dine behov, gode råd om energiforbrug og personlig rådgivning på alle hverdage.

Vi giver dig personlig rådgivning og vejledning til den bedste løsning for dig. Hvis du vil ringes op, så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Følg linket nedenfor👇

Spareguruen Carlos 6 råd til streaming og WiFi

Jo mindre en skærm du bruger, jo mindre bliver din eleregning.

Din mobil bruger mindst strøm, så tablet, så bærbar og så tv. Et tv på 65″ bruger desuden dobbelt så meget strøm som 42″.

Hvis du bruger din mobil eller tablet til at streame en gang i mellem fremfor din bærbar eller dit tv er der altså mange penge at spare.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis du alligevel opholder dig inden for samme vægge som din familie eller dine venner, så overvej om I ikke kan se film, serier eller tv sammen.

I kan skære hele 75% af elforbruget, hvis I ser en film sammen på én skærm, fremfor at se på fire forskellige skærme af samme størrelse.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Har du filer fra tjenester som dropbox, iCloud og OneDrive liggende, du ikke har brug for længere?

Du kan med fordel slette filer, der bare ligger. Særligt videofiler fylder meget. Ved at rydde op, kan du spare på dit abonnement og samtidig skåne klimaet ved at bruge mindre plads.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis du streamer på dit tv er det bedst at gøre det ved hjælp af Chromecast eller Apple TV, fremfor via computer eller spillekonsol. En spillekonsol som en PlayStation bruger op til 20 gange så meget strøm på streaming som Chromecast og Apple TV.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis der er tidspunkter, hvor du ikke bruget nettet, kan du sagtens slukke for routeren og andet netværksudstyr – fx om natten, men også gerne, når du er væk en hel dag eller er på ferie.

På den måde spilder du ikke penge på at have et netværk kørende unødvendigt.

Hvis du har smarte radiatortermostater eller andet udstyr, der kræver netværk, bør du selvfølgelig holde det kørende.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Har du mange online-møder i løbet af en dag?

I de fleste tilfælde er det naturligvis rart at kunne se hinandens ansigter, når vi snakker med hinanden.

Men hvis du deltager i møder, hvor du fx ikke skal sige noget, men blot lytte, kan du med fordel overveje at slukke for din video. Det kan nemlig skære 90% af din CO2-udledning under mødet, hvis du slukket kameraet.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

 

Spareguruen Carlos 6 råd til at bruge køleskab og fryser rigtigt

Omkring en femtedel af vores strøm bruges på køl og frys, så der er mange penge at spare ved at tænke energirigtigt.

Hvis du har dit køleskab på under 5 °C bør du overveje at sætte det op. For hver grad, temperaturen er under 5 °C stiger dit forbrug nemlig med 5%. For frys gælder det, at dit elforbrug stiger med 2-3% for hver grad under -18 °C.

Både for køl og frys gælder det, at for lav temperatur bruget unødigt meget strøm og varerne holder sig ikke længere.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Ved at stille fryseren i et kølligt rum som fx i en kælder eller garage, kan du spare penge på elregningen.

Husk dog, at det ikke er alle køleskabe og frysere der fungerer under -18 °C, så spørg altid forhandleren til råds, inden du køber.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis du skal tø noget op fra fryseren, så tø det op i køleskabet fremfor på køkkenbordet.

Det tager længere tid, men er både bedre for kvaliteten af maden og din elregning. Optøningen giver gratis kulde til køleskabet, og på den måde sparer du strøm.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Hvis du har rester tilbage fra aftensmaden, så lad dem køle lidt af, inden du stiller dem i køleskabet eller i fryseren. Sætter du fx en varm halvfyldt gryde direkte i køleskabet, vil der blive brugt ekstra meget (unødvendig) strøm på nedkøling.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Det et vigtigt at afrime sin fryser et par gange om året. Jo mere rim der er i den, jo mere strøm bruger den. Det skyldes at fryserens kompressor skal arbejde hårdere for at opretholde den rette temperatur, hvis der er meget rim.

Faktisk bruger fryseren 20% mere i strøm, hvis der blot er 2 mm rim.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Køleskabe og frysere afgiver varme, når de producerer kulde, og den varme luft skal kunne komme væk.

Hvis du har et indbygget køleskab, bør du derfor altid følge brugsanvisningen ift. hvor meget plads, der er brug for.

Kummefrysere skal kunne afgive varme hele vejen rundt og bør derfor aldrig indbygges.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

 

Spareguruen Carlos 6 råd til at bruge ovn og komfur rigtigt

Hvis du bruger brødristeren fremfor ovnen, når du rister brød, bruger du 70% mindre strøm. Det er bestemt ikke nogen dårlig vane at få!

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Når du bruger ovnens varmluftfunktion fremfor den almindelige sparer du omkring 30 % elforbruget. Ovnen bliver også hurtigere varm.

Du kan også med fordel slukke ovnen, før maden er helt færdig. Det samme gør sig gældende med kogeplader, der også holder sig varme et godt stykke tid, efter du har slukket dem.

Carlo har sine gode spareråd fra sparenergi.dk

Når du koger fx pasta eller kartofler, så husk altid at sætte låg på. Det sparer dig for hele 50 % af energiforbruget!

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Det er en rigtig god vane at bruge mikronovn eller airfryer fremfor ovn, hver gang det er muligt. Det kan spare dig op imod 70 % elforbruget.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Det gode gamle “høkasse”-trick, du måske bruger, når du laver risengrød, kan sagtens bruge til meget andet. Når du fx skal have kartofler eller ris, kan du koge dem færdigt under dynen. Det er en nem måde at spare strøm på, og samtidig undgår du, at maden brænder på. Grydens indhold skal koge op og herefter pakker du gryden ind.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Du kan spare rigtig mange penge, hvis du ikke laver mad mellem 17 og 21, hvor du som regel betaler mest for strøm. Du kan fx lave mad til flere dage ad gangen, så du bare skal varme det op.

Dette skema fortæller dig, hvornår prisen for transport af strøm i elnettet er billigst. Det svinger efter faste tidspunkter:

Husk at du altid kan holde øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst via Velkommen-appen.

Downloade app’en både til android og iOS.

Spareguruen Carlos 6 råd til tv og spillekonsol

Vidste du, at tv’ets elforbrug afhænger af, hvor meget lysstyrke der er på skærmen?

Den er god nok! Derfor bør du vælge så lav lysstyrke som muligt, hvis du gerne vil spare på strømmen – selvfølgelig ikke så lav, at du ikke kan se noget. Du kan evt. have forskellig lysstyrke afhængig af om det er dag eller aften.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Når du er færdig med tv eller spillekonsol, så sluk ikke kun på knappen, men på kontakten. Især et ældre tv kan have et højt standbyforbrug på helt op til 12 watt svarende til ca. 200 kr. om året.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Bruger du din spillekonsol til streaming på tv’et? I så fald bør du overveje en alternativ løsning. Streaming fra spillekonsol giver et ca. 40% højere elforbrug end streaming med Chromecast eller Apple TV.

Husk endelig også, at slukke for konsollen, når du ikke bruger den.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

En skærm bruger meget strøm. Og jo større den er jo mere strøm bruger den.

Hvis du hører meget musik derhjemme, er det altid bedre at høre fra en radio, end fra tv’et. Generelt er det en god regel kun at bruge skærme, når du aktivt ser noget på dem.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Der er stor forskel på, hvor stort et elforbrug en digital modtager har. Den mest simple bruger 15 kWh svarende til 30 kr. om året, mens de mest komplekse digitale modtagere bruger op til 250 kWh svarende til 500 kr. om året.

Du bør derfor vælge den mindste digitale modtager til dit behov. Du kan evt. bruge elproduktionen til at begrænse standardforbruget.

Ekstra tip

Hvis dit tv er fra 2011 eller nyere, kan du med stor sandsynlighed indsætte en digital kortlæser direkte i tv’et i stedet for at bruge en digital modtager. Det vil spare dig for meget strøm!

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk

Nogle tv’er og spillekonsoller kan indstilles til at opstartet hurtigere – heraf “quick start”-funktion.

Nok lyder det enormt smart, men gør du brug af det, vil dit standardforbrug stige, fordi apparatet aldrig slukker helt. For et tv koster det fx op til 70 kWh svarede til 150 kr. ekstra om året.

Carlo har sit gode spareråd fra sparenergi.dk