Læsetid: < 1 min.

Bør du skifte varmetype?

bør du skifte varmetype

Vidste du, at opvarmningen af boligen står for cirka 50% af det samlede energiforbrug for en dansk gennemsnitsfamilie? Det er en hel del. Derfor kan det være en god idé at undersøge, om du kan spare penge ved at skifte til en ny type varme. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du nemt selv kan tjekke om du bør skifte varmetype. Og så får du også to andre gode sparetips til varmeregningen med på vejen. 

I de kolde måneder opholder vi os typisk meget mere indenfor. Det resulterer i, at varmeregningen er ekstra høj i vinterhalvåret. Energistyrelsen har lavet 3 overordnede råd til, hvordan du kan spare på varmen til gavn for din økonomi og miljøet.

Dem har vi samlet til dig i en lille oversigt her.

Varmetype - bør du skifte? 3 gode råd til varmeregningen

Tjek din varmetype med Energistyrelsens varmeberegner

Energistyrelsens første opfordring går på at tjekke, om det vil kunne betale sig for dig at skifte varmetype. Til det formål har de lavet en brugervenlig og enkel varmeberegner.

varmetype beregner

Prøv selv Energistyrelsens varmeberegner, som viser, hvor meget DU kan spare på varmeregningen ved at skifte til en alternativ varmekilde.

Kilde: Alle spareberegningerne stammer fraEnergistyrelsen. Der vil selvfølgelig forekomme udsving i, hvor meget hver enkelt vil kunne spare i kr. i varme og strøm alt afhængigt af boligtype mm. 

Få flere sparetips

Hvis du er blevet nysgerrig på at høre mere om Energistyrelsens råd 2 og 3 har vi uddybet dem i artiklerne: Spar på varmeregningen med boligforbedringer og Spar på varmeregningen – 4 tips til hverdagen.

Er du på udkig efter sparetips til både el, varme og meget mere, kan du gå på opdagelse på vores side Sparetips og nyttig viden.