Du får klimavenlig grøn strøm

Når du vælger en elaftale fra Velkommen, får du altid en aftale med grøn strøm. Vi indkøber certifikater i strøm fra 100% vedvarende energikilder svarende til dit elforbrug.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.

En elaftale som er til at forstå

Vi har gjort god og grøn energi enkelt og tilgængeligt for alle, uden at det skal koste meget eller være besværligt. Med god energi i dit hjem, har du plads til mere overskud i hverdagen.

Enkelt, overskueligt og økonomisk.

Fyld dit hjem med god energi 🔌🏡

Gør noget vildt!

Vi snakker selvfølgelig om blomsten og bien – altså biodiversiteten – og det er der en god grund til, og den berører i høj grad også dig!

Men hvorfor er biodiversiteten vigtig, og hvorfor taler vi som energiselskab om den?

Hos Velkommen mener vi, at vi i fællesskab skal værne om klimaet og ikke mindst hinanden. Derfor tilbyder vi udelukkende grøn strøm. Men vi ved, at vi kan sammen gøre mere. 

Følg linket og find blandt andet svar på👇
Hvorfor er det vilde vigtigt?
Kan vedvarende energiprojekter og det vilde gå hånd i hånd?
GØR-NOGET-VILDT guide til huset.
GØR-NOGET-VILDT guide til lejligheden.

Grøn strøm: biodiversitet grøn strøm

Solen som vedvarende energikilde

Solenergi er grøn strøm en vedvarende energiform. I Danmark bruges solenergi på to måder: Solfangere bliver brugt til at opvarme bygninger og til at producere fjernvarme, og solceller bliver brugt til at producere el.

Ligesom andre former for vedvarende energi kan solenergi være en del af vejen til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler i 2050. Kilde: Energistyrelsen

Få grøn strøm fra Velkommen her 👇

Sådan sikrer vi dig grøn strøm

Danmark har en ambition om at reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990, og at Danmark opnår at være et klimaneutralt samfund senest i 2050. Kilde: Energistyrelsen.

Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, tager du et klimavenligt valg. Det er et valg, hvorigennem du bidrager til ambitionen og tilkendegiver, hvilken retning du gerne vil have, at udviklingen på elmarkedet skal bevæge sig🔌🌱

Klik på ‘læs mere her’ og læs uddybende om hvordan vi sikrer dig grøn strøm svarende til dit forbrug.

Pristjek din nuværende elaftale

Overvejer du at skifte elaftale?
Vi har 100% certificeret grøn strøm.

Vores prisberegner sammenligner tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser – måske kan du spare penge ved at skifte til en grøn elaftale fra os.

Værd at vide

Grøn strøm kommer fra 100% vedvarende energikilder. Vi indkøber certifikater svarende til vores kunders samlede elforbrug. Tidligere har vi bla. indkøbt certifikater fra danske vindmøller og norske vandkraftværker.

Du kan finde Velkommens eldeklaration her.

Selvom du aldrig kan være sikret, at det er grøn strøm der kommer ud af lige præcis din stikkontakt, kan du være med til at bidrage til et mere klimavenligt Danmark.

Jo flere der vælger den grønne strøm til, jo mere vedvarende energi kan vi i fremtiden producere.

Læs meget mere om en grønnere fremtid i vores artikel:

Grønne omstilling

Energinet udsteder certifikater for produktion af grøn strøm. Dvs. når en vindmølle producerer en given mængde strøm, så får producenten udstedt certifikater svarende til den producerede mængde.
Vi køber certifikater svarende til vores kunders elforbrug. På den måde bidrager vores kunder til at fremskynde den grønne omstilling.

Når vi siger, at vi sælger grøn strøm, så betyder det, at vi indkøber en mængde certifikater for strømmen, der svarer til alle vores kunders samlede strømforbrug fra 100% vedvarende energikilder.

Du kan finde Velkommens seneste eldeklaration her.

Nej, Elnettet i Danmark er indrettet, således at alt strøm der bliver indkøbt blandes sammen. På den måde undgår man, at der er strøm som går til spilde.
Men ved at vælge grøn strøm via ét eller to bladet elprodukter, så kan du være med til at fremskynde, at en større del af elnettet i fremtiden vil være dækket af grønne energikilder.

Du kan læse mere om bladordningen for grøn strøm her.

Helt konkret fungerer det sådan, at et vandkraftværk producerer elektrisk energi ved hjælp af rindende vand. I kraftværket findes en turbine, som er forbundet med en aksel, der går til en elektrisk generator – og herved produceres der strøm.

Følg linket for at læse mere uddybende om processen: Vandkraftværker

I vores basisprodukt, GrønEl, har vi blandt andet indkøbt certificeret grøn strøm fra norske vandkraftværker. Vi indkøber fra flere kilder for at holde prisen nede for vores kunder – selvfølgelig uden at gå på kompromis med den grønne omstilling.

En vindmølles opgave er at omdanne vindens energi til strøm. Jo højere vindhastighed, des mere energi er der i vinden. 

Følg linket for at læse mere uddybende om  processen for vindmøllen > Hvordan fungerer en vindmølle?

Grøn energi kan komme fra forskellige vedvarende energikilder såsom blandt andet vindenergi og vandkraft.

Se hvad strømmen koster netop nu via vores app📱

Vi vil gerne hjælpe dig med at spare penge, hvor du kan.
Du kan derfor med god mening downloade vores Velkommen elpris-app og udnyt fordelene:

✅ Hold øje med elpriserne time for time og udnyt strømmen, når den er billigst.
✅ Få tilsendt brugbare sparetips og gode råd til besparelser.
✅ Ekstra besparelser og nyttig viden gennem KlubVelkommen.
✅ Velkommen-kunder kan nemt og hurtigt logge direkte ind i Selvbetjeningen MitVelkommen.
… og meget mere til📱💰

Find link til af downloade app’en både til android og iOS nedenfor👇