Læsetid: 4 min.

Naturgaspriser

naturgaspriser

Har du et gasfyr? Eller er du bare interesseret i at vide mere om priserne på naturgas? Så skal du læse med i dette blogindlæg, hvor vi blandt andet kommer ind på naturgaspriser, og hvad der påvirker disse.

Hvad er naturgas?

Vi starter lige helt fra toppen, for hvad er naturgas egentlig, og hvad bruger man det til? Naturgas er et fossilt brændstof ligesom for eksempel kul og olie og bruges i dag primært til varme og elproduktion.

Naturgas kan godt betegnes som lidt af et paraplybegreb, da det faktisk dækker over en række gasser, som findes i undergrunden. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvad naturgas er.

Pris på gas

Hvis du overvejer at kigge efter en ny aftale med naturgas, er det forståeligt, hvis naturgaspriserne er noget af det, som du har i tankerne. Som kunde er der typisk to måder, hvorpå du kan vælge at betale for naturgas, alt efter hvilket energiselskab du vælger

Du kan få en aftale med fast pris på gas, eller du kan få en aftale, hvor prisen på gas er variabel. En aftale med fast pris betyder, som navnet antyder, at du betaler en fast pris for din naturgas. Det er vigtigt at sige, at det er forskelligt fra selskab til selskab, hvordan aftalen ser ud, men typisk er prisen fastlåst i en periode ad gangen.

Den anden mulighed er som sagt en aftale med naturgas til en variabel pris. Det betyder, at din pris for naturgas kan svinge op og ned, fuldstændig ligesom naturgaspriserne kan, når dit selskab køber det ind. Denne form for aftale vil typisk være en fordel for dig som kunde, når priserne falder, mens det samtidig vil betyde, at du også må betale mere for din naturgas, når naturgaspriserne stiger.

Naturgasprisers udvikling

Og det er netop det, som naturgaspriser gør. De stiger og falder. Priserne er nemlig hele tiden i udvikling, og det er typisk ikke en fast pris, dit selskab betaler for varen. Ligesom det er tilfældet med for eksempel el eller olie, kan prisen på naturgas også svinge.

Det kan der være flere grunde til. Det er nemlig ikke kun én faktor, som får naturgaspriserne til at svinge. Det er derimod mange faktorer, som sammen påvirker naturgaspriserne og får dem til at gå op eller ned. På den måde vil prisen på naturgas stige og falde hele tiden.

Hvad påvirker prisen på naturgas?

Som sagt ovenfor er der ikke én ting, som går ind og påvirker prisen på naturgas. Der er nemlig flere ting, som spiller ind på, hvilken pris naturgassen handles til på markedet og dermed i sidste ende også, hvilken pris du som forbruger skal betale for gassen.

Helt overordnet kan man sige, at prisen på naturgas bliver påvirket af udbud og efterspørgsel, og når gassen handles, vil prisen stige, hvis efterspørgslen er høj, eller udbuddet er lavt, og omvendt vil den falde, hvis det modsatte er tilfældet. Når vejret for eksempel er mildere og varmere, vil efterspørgslen på naturgas typisk falde, og det samme vil ske med priserne.

Andre faktorer, der kan have indvirkning på naturgaspriserne, er den politiske verdenssituation. Opstår der for eksempel krig eller konflikt, kan det også gå ind og påvirke prisen. Dermed er der altså en lang række faktorer, der kan være udslagsgivende for dagsprisen på naturgas.

Naturgaspriser 2022

Hvad betyder alt dette så for prisen for dig i 2022. Det kommer helt an på, hvilken aftale du har med dit gasselskab. Du kan vælge flere forskellige måder at få din gaspris på, herunder fast eller variabel pris, som vi beskrev tidligere.

Derfor er det også svært at sige helt præcis, hvad gasprisernes udvikling har af betydning for dig, da din aftale kan være anderledes end naboens. Er du på udkig efter en gasaftale, er det derfor også en rigtig god idé at sætte dig ned og fastslå dit behov, når du er i gang med at undersøge, hvad der er muligt.

En af de ting, som naturligvis er relevant at undersøge, er prisen på naturgas, som du skal betale. Her vil de fleste typisk gerne have en så billig aftale som muligt, men det kan også være en god idé at tænke over, om du helst vil have en aftale med fast eller variabel pris.

Er du interesseret i at få en aftale med variabel pris? Husk, at du hos Velkommen kan få en god gasaftale med en variabel pris. Klik ind og læs mere om dine muligheder for at få naturgas fra Velkommen.

Aktuel naturgaspris

Som vi har beskrevet i dette blogindlæg, vil naturgaspriserne gå op og ned alt efter faktorer som udbud og efterspørgsel på gassen. Og det er disse faktorer, som vil fastslå den aktuelle naturgaspris, når den handles på gasbørsen.

Vil du gerne vide mere om den aktuelle pris, findes der i dag mange muligheder for at følge med i udviklingen. Flere steder kan du se udviklingen i form af en graf om naturgaspriser, mens du også kan opleve at få vist en gennemsnitspris for naturgas set over en måned.

Få mere interessant viden hos Velkommen

Du er nu nået i mål med dette blogindlæg om naturgaspriser. Vi håber, at du har fået ny viden om pris på gas, og hvorfor den udvikler sig, som den gør. Er du interesseret i at vide mere om naturgas, kan du i vores vidensunivers blandt andet læse om sparetips til dig, der har naturgas. Du kan også læse om mange andre spændende emner inden for emnet.

På vores side deler vi interessante blogindlæg om emner, der vedrører el og varme. Så hvad end du bare gerne vil blive klogere på elprisers udvikling, eller om du gerne vil have sparetips til elregningen, er der noget for dig hos Velkommen. Klik ind på vores vidensunivers og få ny viden og gode råd.

Er du interesseret i at få naturgas fra Velkommen, kan du klikke her for at se vores priser og betingelser.