Fri for gas? Skift varmetype
Skift varmetype og bak op omkring den grønne omstilling. Hvorfor egentlig skifte til ny varmekilde? Udover at eksempelvis varmepumpen er et grønnere valg end olie eller gas, er der også en del penge at spare i længden ved skift til ny varmekilde.
I denne artikel kan du læse meget mere om hvor meget energi og penge du kan spare ved skift af ny varmekilde. Du vil samtidig få svar på hvilke forbedringen i boligen, der kan betale sig at få lavet samt hvilke ændringer af vaner, der kan have en positiv indflydelse på din varmeregning.
Vejen til en billigere varmeregning
Den gaskrise, som Europa står over for lige nu, bevidner at fokusset på grøn omstilling er alt afgørende for at vi kan blive uafhængige af gas. Regningerne stiger kraftigt og mange overvejelser om energiforbruget i hjemmet er oppe at vende.
Nedenfor får du et overblik over de 3 bedste råd du kan arbejde ud fra, til dig der ønsker at reducere varmeregningen. Rådene vil blive yderligere uddybet i artiklen.
Råd nr. 1 – Skift varmetype
Hvad bør man vide når man overvejer at skifte sin varmekilde i boligen? Der er en del penge at spare ved at skifte til ny type varme i boligen, dog er der flere parametre der spiller ind i sådan en beslutning.
Energistyrelsen har udarbejdet en varmeberegner: Prøv ny varme. Varmeberegneren viser hvor meget det er muligt at spare, ved at skifte til en alternativ varmekilde, eksempelvis en luft-til-vand varmepumpe. Nedenfor giver vi dig et eksempel på energistyrelsens varmeberegner.
Kilde: Alle spareberegningerne stammer fra Energistyrelsen. Der vil selvfølgelig forekomme udsving i, hvor meget hver enkelt vil kunne spare i kr. i varme og strøm alt afhængigt af boligtype mm.
Hvad er en varmepumpe?
Udover at være et bæredygtigt og driftsøkonomisk alternativ til fjernvarme, er det et varmeanlæg der kort forklaret udnytter varmen i luften til at opvarme boligen.
Det er muligt at få etableret en varmepumpe i alle typer bygninger. Én af de vigtigste parametre er dog at bygningen er velisoleret og har tilstrækkelig med gulvvarme og/eller radiatorer til at dække varmebehovet.
Få en mere uddybende forståelse for varmepumpe udvalget, og guide til hvordan du får valgt den rigtige varmepumpe til netop din bolig ved at læse følgende artikel: Hvad er en varmepumpe?
Et langt mere allergi- og miljøvenligt anlæg
Reducer dine varmeudgifter og bak samtidig op om den grønne omstilling. Energistyrelsens beregninger viser at opvarmningen af boligen typisk står for 50% af det samlede energiforbrug for en gennemsnitsfamilie i Danmark. Derfor kan det for flere have stor relevans at kigge nærmere på netop varmekilden i boligen.
Varmepumpen er langt mere miljøvenlig end opvarmningen med olie og naturgas. Varmepumpe er en grøn energikilde, og bidrager dermed til et bedre miljø.
Derudover er varmepumper utrolig allergivenlige da flere nye varmepumper har et optimeret luftrensningssystem, der kan reducere forekomsten af partikler, pollen, virusser samt bakterier med op til 99%.
Råd nr. 2 – Lav forbedringer i boligen
Det kan godt betale sig at forbedre boligens potentiale. Vi giver dig her et eksempel på Energistyrelsens Find boligens energimærke, hvor du finder råd til, hvor du kan sætte ind med forbedringer i boligen, så du kan spare ekstra på varmeregningen. Prøv selv Energistyrelsens Energimærke-beregner, som viser, hvor meget DU kan spare på varmeregningen ved at investere i forbedringer af din bolig.
Forbedringer i boligen kan eksempelvis være optimering af isolering samt skift til nye vinduer, som begge kan have stor betydning for varmeregningen.
Råd nr. 3 – Ændringer af vaner
Få ændringer i hverdagen kan få regningen ned. Udover besparelsen på længere sigt ved skift af ny varmekilde og forbedringer i boligen, er der flere tiltag i hjemmet du kan foretage allerede nu, som kan få regningen ned og samvittigheden op. Følget linket til artiklen: Ændringer af vaner – sparetips til hverdagen og læs meget mere om hvilke ændringer af vaner i hverdagen der kan være med til at reducere dit varmeforbrug i hjemmet. Det vil både gavne din pengepung og klimaet.
Vi ved at selv de små valg du træffer, er med til at gøre en forskel.