Læsetid: 4 min.

Hvilket elselskab har jeg?

Måske er du lige flyttet, eller måske har du en bedre halvdel, der tager sig af elregningerne. Der kan være mange grunde til, at du ikke ved, hvilket elselskab du har. Det kan også være, du er i tvivl om, hvorvidt du har den elaftale, der passer bedst til dig? Vi guider dig i denne artikel til, hvordan du nemt kan undersøge, hvilket elselskab du har, så du kan sikre, at du har et selskab, der lever op til dine behov.

Hvordan tjekker jeg, hvilket elselskab jeg har?

Hvis du går med tanken om at skifte elselskab eller savner et bedre overblik over dit forbrug, er det alfa omega at kende dit selskab.

Du kan nemt og hurtigt finde frem til, hvilken elleverandør du har, på siden Eloverblik via MitID.

Det er dog kun registerende kunder, der kan slå deres elselskab op. Hvis det er din samlever, der har oprettet din elaftalem, er det altså kun via vedkommendes MitID, du kan se dit eloverblik. Hvis din samlever heller ikke kan få adgang til siden, kan I med stor sandsynlighed finde oplysninger om elselskabet via netbank, e-boks og mail-indbakke i stedet.

Kvinde der sidder med computer i sofa og tjekker hvilket elselskab hun har

Hvad hvis jeg bor til leje og ikke ved, hvilket elselskab jeg har?

Kan du af den ene eller anden grund ikke få din samlever eller sambo til at undersøge sagen for dig, kan du i stedet gribe fat i din udlejer, hvis du bor til leje. Det gælder ofte, at der er en fast elleverandør tilknyttet lejeboliger, så din udlejer bør kunne oplyse dig om, hvem dit elselskab er.

Der er frit valg af elleverandør i Danmark, og som lejer af en bolig må du derfor også gerne skifte elselskab. Er du ikke tilfreds med det elselskab, du har, kan din udlejer altså ikke nægte dig at skifte elselskab – heller ikke selvom det potentielt giver vedkommende lidt besvær.

I tilfælde, hvor strømforbruget er en integreret del af din husleje, er du dog nødt til at aftale et skift af elselskab med din udlejer.

hvilket elselskab skal jeg vælge

Vælg elselskab ud fra, hvad der er billigst for dig

Som beskrevet ovenfor er det ikke udlejers valg, hvilket elselskab du skal have. Det er dit. Og hvordan finder du så ud af, hvilket elselskab du skal vælge?

Rent lavpraktisk er du nødt til at undersøge, hvilke elselskaber der leverer strøm i det område, hvor du bor. Herefter gælder det om at finde det elselskab, der kan tilbyde dig den billigste strøm. Derudover skal du tage et valg i forhold til om du ønsker grøn strøm.

En af de væsentligste faktorer, hvad angår elpriser vedrører om elselskabet har variabel eller fast pris. Vi har samlet et overblik til dig i artiklen Variabel elpris vs fast elprisaftale – hvad er fordelene?

I langt de fleste tilfælde er det en variabel elpris, der er den billigste løsning, og derfor er det også det Velkommen tilbyder vores kunder.

Med vores elpris-app kan du løbende holde øje med elpriserne.

Er det kun prisen, jeg skal være opmærksom på, når jeg skifter elselskab?

Elmarkedet er kæmpestort, og det mere end blot prisen, der spiller ind, når du skal vælge din leverandør. Før du skifter bør du blandt andet sætte dig ind i bindingsperioden, abonnementspriser og gebyrer. Men det handler i høj grad om at gennemskue, om det du bliver tilbudt lyder for godt til at være sandt. Du kan læse om opmærksomhedspunkter i artiklen 5 overvejelser før du skifter elselskab.

dame vasker tøj og udnytter strømmen når den er billigst

Skift elselskab nemt og hurtigt

Det er enkelt at skifte elselskab, og det kan som regel også gøres på få minutter. Inden du skifter skal du undersøge bindingsperioden på din nuværende elaftale. Som regel er opsigelsesfristen løbende måned plus en måned. Der kan dog i nogle tilfælde være længere bindinger – eksempelvis, hvis der er tale om en ny elaftale.

Når du har sikret dig, at du godt kan skifte, kan du gå ind på elpris.dk, som er drevet af Forsyningstilsynet. Ved at indtaste dit postnummer kan du se, hvilke elselskaber du kan vælge. Herefter vælger du det elselskab og det produkt, du gerne vil skifte til. Når du har valgt de selskab, der matcher dine behov og krav, underskriver du din aftale. Dette kan gøres digitalt.

Herfra sørger din nye leverandør for resten. Det gælder både tilmelding til elselskabet og opsigelse ved dit eksisterende elselskab.

Kan dit elselskab ikke aflæse dine elmålere på afstand, vil du blive bedt om at gøre det, inden du overgår til dit nye elselskab. Du modtager herefter en slutopgørelse fra din tidligere elleverandør, og du har nu skiftet elselskab.

mand der kigger glad ned i sin telefon, fordi han lige har fundet ud af hvor nemt det er at undersøge hvilket elselskab han har og at han nemt kan skifte til et der passer meget bedre til ham

Få et elselskab med grøn strøm

Hvis du er blevet klogere på, hvilket elselskab du har og har opdaget, du ikke har den mest fordelagtige løsning er, så se her 👇

6 fordele ved en elaftale fra Velkommen

✔️ 0 kr. i oprettelse og lavt abonnement
✔️ Variabel elpris – udnyt strømmen når den er billigst
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder
✔️ Personlig kundeservice
✔️ Fri app og nyttige genveje
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til Rabatunivers.

Vi er sammen om at skabe en grønnere fremtid – start med dit valg af elaftale.