Læsetid: 4 min.

Elselskab i Viborg

elselskab viborg

Står du og leder efter det bedste elselskab i Viborg, og er du i tvivl om, hvordan du finder det, der passer bedst til dig? Så læs med her, hvor vi giver dig et overblik over dine valgmuligheder. Vi kan allerede nu afsløre, at der er masser af elselskaber i Viborg, og det er helt op til dig, hvilket selskab du vil købe din strøm fra.

Elmarkedet i Danmark er nemlig liberaliseret, og det betyder, at alle danske husstande har friheden til selv at vælge deres elselskab. Hvis du flytter til en ny adresse og ikke aktivt vælger et elselskab, vil du automatisk blive tilmeldt et. Du er dog på ingen måde tvunget til at blive hos dit nuværende selskab, så gør brug af denne mulighed til at vælge et billigt elselskab i Viborg.

Det bedste elselskab i Viborg

Det danske elmarked blev liberaliseret tilbage i 2003, og det fik hurtigt en stor betydning for branchen. Væk er dagene med store monopoler, som sætter høje elpriser. I årene efter liberaliseringen strømmede nye elselskaber til landet, og i dag er der et utal af elselskaber at vælge mellem. Derudover har hvert elselskab mange forskellige elaftaler, så du kan vælge mellem flere hundrede aftaler.

Med så mange valgmuligheder kan det måske virke uoverskueligt at finde den bedste leverandør af strøm i Viborg. Hvordan sikrer man lige, at man vælger det rette elselskab, som leverer billig strøm og rimelige vilkår? Det kan også være, at du leder efter et elselskab i Viborg, som leverer grøn strøm, der er produceret med vedvarende energikilder.

Uanset hvad dine præferencer er, vil det være en god idé at benytte sammenligningssider, som samler et overblik over priser og vilkår hos de mange elselskaber i Viborg og i Danmark generelt. Hold øjne og ører åbne, og læs alle vilkår for en elaftale, inden du opretter dig som kunde.

Det er især vigtigt, at du kender til forskellen mellem en fastprisaftale og en aftale med variable priser. Når du finder et elselskab i Viborg, vil du nemlig ofte kunne vælge mellem disse to typer aftaler. Ved en fastprisaftale låses din pris pr. kWh fast i en aftalt periode, mens elprisen følger markedsprisen ved en aftale med variable priser. Læs vores blogindlæg om variable og faste priser for en gennemgang af fordele og ulemper ved begge typer aftaler.

Billigt elselskab i Viborg

Den store konkurrence mellem elselskaber i Danmark har i den grad haft en positiv effekt for de danske forbrugere, som kan nyde godt af lavere priser på el. Hvis et elselskab opkræver elpriser, der ligger væsentligt over resten af markedet, vil de ikke kunne konkurrere med mere konkurrencedygtige selskaber over tid. Det presser på sigt de ineffektive og dyre selskaber ud af branchen, så kun de bedste kan stå tilbage.

Den dag i dag er der dog stadig ganske store forskelle mellem elselskaber i Danmark. Nogle selskaber opkræver masser af penge i gebyrer og abonnementsbetalinger, som lægges oven i den rå pris på el. Hos andre kan du oprette dig gratis og undgå at betale abonnement, mens du er kunde.

Hvis du vælger et billigt elselskab i Viborg uden abonnementer og skjulte gebyrer, kan du spare mange penge i løbet af et år i forhold til de dyrere selskaber. I en tid med stigende elpriser er det især vigtigt at vælge et elselskab, som kan tilbyde en konkurrencedygtig pris på el.

Vælg elselskab

Når du har dannet dig et overblik over de mange elselskaber på markedet, er det tid til at vælge elselskab. Det kan måske virke som en kedelig og tung administrativ opgave at skifte elselskab, men det kan faktisk ordnes ganske nemt og hurtigt. Du skal bare kontakte det elselskab i Viborg, som du vil skifte til, eller udfylde en formular på deres hjemmeside. Dit nye selskab vil tage sig af alt papirarbejdet, opsige din aftale med dit nuværende selskab og overføre dig til en ny aftale.

Vi skal igen understrege, at det er utrolig vigtigt, at du læser alle regler og vilkår for en elaftale igennem, inden du tilmelder dig. Så er du sikker på, at du ikke løber ind i ubehagelige overraskelser såsom gebyrer og abonnementsbetalinger, du ikke havde regnet med.

Tjek også, om du har en bindingsperiode hos din nuværende leverandør af strøm i Viborg. Du kan aldrig være bundet i mere end seks måneder, men det er selvfølgelig relevant at vide, hvornår du tidligst kan afmelde dig fra din nuværende aftale.

Elforsyning i Viborg

Når man kigger efter et elselskab i Viborg, kan man måske forestille sig, at der er nogle selskaber, som tilbyder en bedre og mere stabil strøm end andre. Sandheden er dog, at dit elselskab ikke selv kan sikre dig en god elforsyning i Viborg uden strømafbrydelser og nedbrud på elnettet. Alle elselskaber, uden undtagelse, leverer den samme strøm til din stikkontakt. Dit elselskab er nemlig kun ansvarlig for at købe strømmen fra elbørsen og sælge den videre til dig.

Selve transporten og distributionen af strømmen har dit lokale netselskab ansvaret for. Netselskabet i dit område ejer de strømkabler, som fører strømmen ud til din bolig. Derfor skal du også betale for denne transport, uanset hvilket elselskab du vælger. Disse penge går til vedligeholdelse og reparation af elkablerne.

Elforsyning i Viborg er altså ikke op til elselskaberne at sikre. Overordnet set er det den statsligt ejede virksomhed Energinet, som står for at sikre en stabil og pålidelig elforsyning i hele Danmark. Energinet har officielt status som Danmarks systemansvarlige transmissionsvirksomhed (TSO).

Den samlede elforsyning i Midtjylland og resten af Danmark ligger uden for din kontrol, men er der grund til at bekymre sig om elforsyningen i dit område? Svaret er et klart og rungende nej. Danmark har nemlig en af de bedste og mest stabile elforsyninger i verden.

Ifølge Energistyrelsen har vi i Danmark en elforsyningssikkerhed på 99,99 %, hvilket betyder, at en gennemsnitlig dansker mangler strøm i ca. 40 minutter i løbet af et år. Uanset hvor i landet du bor, behøver du altså ikke bekymre dig om strømafbrydelser, og det gælder selvfølgelig også for din elforsyning i Viborg.