Læsetid: 2 min.

Elpriser time for time i Skanderborg

elpriser time for time skanderborg

Hvis du har en variabel pris på din el – hvilket som udgangspunkt er den billigste løsning – svinger dine elpriser i Skanderborg i løbet af dagen. Udnytter du dette til din fordel, kan du effektivt minimere din elregning, så du kan bruge dine penge på noget andet end strøm. Læs mere om dét her på siden.

Elpriser i Skanderborg afhænger af udbud og efterspørgsel

Helt overordnet afhænger de variable elpriser i Skanderborg af udbud og efterspørgsel. Er efterspørgslen lav, imens udbuddet er højt, falder prisen på strøm. Er der derimod høj efterspørgsel og et lavt udbud, stiger prisen.

Udbud og efterspørgsel afhænger af mange forskellige faktorer. Generelt er der typisk en højere efterspørgsel på el i vinterhalvåret end i sommerhalvåret, eftersom der skal bruges strøm til blandt andet opvarmning og belysning. Dette får elpriserne i Skanderborg til at stige om vinteren.

Ned på dagsniveau kan vind og vejr ligeledes have indflydelse på udbuddet af strøm. For eksempel kan udbuddet stige, hvis der produceres meget vind- og solenergi. Det får prisen til at falde.

Sådan svinger dine elpriser time for time i Skanderborg

Foruden at sæson samt vind og vejr har indflydelse på elpriserne i Skanderborg, gælder det også, at de svinger i løbet af dagen. Ja, du kan endda forvente svingende elpriser time for time i Skanderborg.

Som tommelfingerregel gælder det, at den højeste elpris i Skanderborg er i tidsrummet 17.00-21.00. Her kommer mange hjem fra arbejde eller skole, og der skal tilberedes aftensmad og vaskes tøj. Der er altså stor efterspørgsel på strøm. Til gengæld er efterspørgslen lav om natten, hvor de fleste sover, samt i de dagtimer, hvor mange er på arbejde.

Følg de aktuelle elpriser time for time i Skanderborg med vores app

Selvom der er nogle overordnede pejlemærker i forhold til elpriserne i løbet af dagen, kan de svinge en hel del. Hvis du vil have mulighed for at tilrettelægge dit elforbrug ud fra priserne, gør du således klogt i at hente vores gratis elprisapp. Her kan du følge med i de aktuelle elpriser time for time i Skanderborg, så du ikke behøver gætte dig frem til, hvornår strømmen er billigst.

Når du ved, hvornår du kan få billig el, har du mulighed for at planlægge dit forbrug. Kan du for eksempel se, at strømmen er billig om en time eller i morgen formiddag, kan du måske vente med at sætte vaskemaskinen eller opvaskemaskinen i gang. På den måde kan du spare mange penge i det lange løb ved at orientere dig i de aktuelle elpriser i Skanderborg fra dag til dag.