Læsetid: 2 min.

Refusion af elafgift med en privat ladestander

Som et led i udviklingen mod en grønnere fremtid er der indført en ordning, hvor du kan få refusion af din elafgift på de kWh strøm, som du forbruger, når din elbil bliver ladet igennem din private ladestander. På den måde bliver det mere attraktivt for privatpersoner at udskifte store CO2 syndere med et mere bæredygtigt alternativ. Det skal således være billigere når man vælger en klimavenlig løsning.

Fordelene ved en privat ladestander er mange. De omfatter blandt andet bekvemmeligheden ved at kunne lade bilen op, når du har behov for det. Desuden kan du lade din bil op om natten, hvor prisen på en kWh er billigere, og du er samtidig klar til at køre afsted næste morgen, på en fuldt opladt bil. Men det bliver faktisk billigere og mere bekvemmeligt endnu. Når du har installeret en ladestander derhjemme med et abonnement eller serviceaftale, så har du mulighed for at få refunderet din elafgift pr. kWh strøm, som din elbil forbruger under opladning. Refusionen sker helt automatisk gennem dit elselskab og vil fremkomme på din elregning.

Godtgørelsen i Finansloven blev i 2020 forlænget, så man til udgangen af 2030 kan få refunderet elafgift.

Det kan du spare ved refunderet elafgift

Du kan i dag få 95 øre/kWh inkl. moms refunderet. Det betyder, at du vil få refunderet 95 øre hver gang din ladestander forbruger 1 kWh strøm til at lade din elbil op. Det kan rigtig hurtigt blive til mange penge, som vi kan spare, hvis du får søgt refunderet elafgift.

Du vil hurtigt komme til at mærke en besparelse i budgettet, da du med refunderet elafgift kan spare flere hundrede kroner om måneden. Din samlede besparelse med refunderet elafgift afhænger selvfølgelig også af dit kørselsmønster, hvor tit du oplader hjemme og hvor langt din elbil kører pr. kWh.

Hvad kræver det at få refunderet elafgift?

For at få refunderet din elafgift kræver det, at du har en privat ladestander og er elkunde hos Velkommen. Som en del af vores serviceaftale refunderer vi automatisk din elafgift. Du behøver derfor ikke at foretage dig yderligere. Reglerne for afgiftsrefusion foranlediger dog, at du ikke må have installeret solceller. Det skyldes, at størrelsen af kWh, der søges om refusion af, ikke kan dokumenteres. Er disse ”betalt” af solcellerne, er der altså ikke betalt for strømmen, hvorfor en refundering af elafgiften ikke er berettiget. Desuden må din bolig ikke være registreret som elopvarmet.

Er du interesseret i at høre mere om en privat ladestander?