Læsetid: 4 min.

Så nemt kan installation af lader til din elbil være

Installation_af_ladestander

Er du blevet en del af den voksende andel af danske bilejere, der har en elbil, eller overvejer du at købe en? Uanset om du er i god tid i planlægningsfasen eller har brug for at få sat en løsning op, der fungerer med det samme, er installationen af en lader til elbilen en seriøs overvejelse værd. Det er nemlig både nemt, overskueligt og brugervenligt. 

Faktisk er det så nemt, at processen kan sættes op i tre enkle trin:

  1. Find den ladeboks eller ladestander, der passer bedst til dit behov. 
  2. Bestil installation af laderen.
  3. Gør brug af den nyinstallerede ladeboks.

Der er lidt flere nuancer i opsætningen af en ladeboks – eller ladestander – men så nemt kan det faktisk gøres.

Installation af ladeboks og priser

En ladeboks vil næsten altid være både den letteste og bedste løsning for dig som elbilejer. I princippet er den koblet op på samme måde, som en korrekt opsat hjemmelader vil være det. I praksis er det en meget lettere løsning, der har sit eget RCD-relæ og bliver koblet til din eltavle udenom resten af husets installationer.


Nemt, overskueligt og brugervenligt

Installationen af en ladeboks vil oftest også være den smarteste løsning for dig. Mange ladebokse er opbygget med deres egen intelligens for både opladning og strømforbrug. De sikrer, at bilen altid er korrekt koblet til, oplader stabilt og på en korrekt måde, som er med til at optimere batteriets levetid. 

En ladeboks vil typisk også kunne kommunikere med din elbil med muligheden for at kunne styre tidspunkter for opladning. Her kan du for eksempel vælge at lade bilen op om natten, hvor priserne på strøm oftest er lave og strømmen kommer fra vedvarende energikilder. Flere udbydere af ladebokse tilbyder også muligheden for at have ladeboksen til at styre din opladning, så du altid får den bedste blanding af grøn og billig strøm.

Ladeboksen vil typisk være placeret det samme, let tilgængelige sted som hjemmeladeren – på en husmur eller i din carport – kun beregnet til at forsyne din elbil med strøm. Der er mange små forskelle mellem ladestikket og en ladeboks, der alle falder til ladeboksens fordel. Beslutningen handler i sidste ende om at ofre lidt mere på en ladeboks for at få alle de gode fordele med i prisen.


Installation af en ladestander fra Velkommen

Vælger du den nemme løsning og bestiller en fuld installation af ladeboks fra Velkommen, kan du springe direkte til trin 2 og bestille en installation af laderen. Når du bestiller installationen af en ladeboks fra os, har vi udvalgt en holdbar ladeløsning til dig – en brugervenlig, fremtidssikret og stilren ladestander med et type 2-ladestik.

Bestiller du din lader som abonnementsløsning, får du som ekstra service helt automatisk hjælp til refusion af betalingen af din elregning.


Standardinstallation af din ladestander

Du er altid velkommen til at få både professionel installation og rådgivning af vores erfarne installatører. Vi hjælper dig gerne på vej til den optimale placering af ladeboks i forhold til sikkerhed og tilgængelighed for din elbil.

Inkluderet i vores pris på installation af din ladestander er levering og installation samt automatisering til enten 1- eller 3-faset tilslutning inklusive N. Det gælder både for 16A og 32A-bokse samt fejlstrømsafbryder RCD (tidligere kaldet HPFI), enten som kombirelæ eller separate enheder på din eltavle. Fejlstrømsafbryderen er af type A.

Fra den eksisterende gruppetavle trækker installatøren kablet op til 15 meter langs eksisterende gulv eller væg.

Vi sikrer, at din installation opfylder de krav, som bilfabrikanter stiller for at yde garanti og tester, at din ladestander virker korrekt i forhold til gældende lovgivning.

Du bliver naturligvis også vejledt i den daglige brug af din nye ladestander.


Pris på installation af en ladestander

Vil du have en nem løsning, ordner vores professionelle installatører gerne hele din installation fra tavle til ladestanderens stik.

Du kan læse mere om processen ovenfor. Størstedelen af vores kunder kan nøjes med en standardinstallation, som ved opsætning af Inch Home-ladestanderen koster 3145,-


Der kan dog være særlige forhold, som gør, at installationen kræver ekstra ydelser. Vi vil altid involvere dig i opgavens omfang og informere dig om den endelige pris, før vores installatørpartner påbegynder opgaven.

Når du bestiller en installation af ladestander hos Velkommen, kontakter vores installatørpartner dig indenfor 48 timer på hverdage mellem 08.00 og 16.00. Du vil blive spurgt ind til detaljer om de forhold, din installation skal foretages under. Spørgsmålene afdækker, om du kan nøjes med en standardinstallation, eller om der er behov for ekstraydelser i forbindelse med installationen af din lader.


Ekstraydelser i forbindelse med installation

De mest typiske ekstraydelser vil være:

  • Skjult kabelføring i kanal eller indmuring af kabel i væg
  • Føring af kabel fra udvendig tavle
  • Leje af stillads

Har du eksempelvis udvendig eltavle, og skal du have gravet dit kabel fra tavlen til ladestanderen ned, kan du vælge selv at udføre gravearbejdet, eller vi kan hjælpe dig med det.

Vælger du selv at udføre gravearbejdet, er der tre krav, du skal overholde:

  1. Gravearbejdet skal være udført, inden elektrikeren kommer for at installere ladestanderen.
  2. Renden skal være 35 cm dyb og minimum 15 cm bred i hele rendens længde.
  3. Den opgravede jord skal ligge ved siden af renden, så elektrikeren kan bruge jorden til at lægge kablet fast og overdække dækbåndet, som placeres over kablet. 

Når elektrikeren har været på besøg, skal du selv dække renden umiddelbart efter for at leve op til garantien.

Hvis din rende ikke lever op til ovenstående, vil omkostningen for ekstra gravearbejde blive lagt som meromkostning på installationen.

Alt eksternt arbejde udført af tømrer, murer eller maler er ikke omfattet af standardinstallationen.