Læsetid: 3 min.

Elpriser time for time – København

Elpriser time for time - københavn

Her på siden kan du følge med i, hvad strøm koster i København på et givent tidspunkt. Dermed kan du tilrettelægge (dele af) dit forbrug ud fra, hvornår du finder de laveste elpriser i København.

Der er god grund til at følge med i elpriserne i København

Du kan spare mange penge, hvis du tilpasser dit strømforbrug ud fra strømpriserne. Det er den primære årsag til, at det giver mening at følge med i, hvad elprisen er i København på forskellige tidspunkter.

Nogle aktiviteter kan naturligvis ikke rykkes – for eksempel skal vandet til morgenkaffen helst koges om morgenen. Der er dog rigtig mange andre aktiviteter, som sagtens kan tilrettelægges ud fra priserne på el.

For eksempel er det oplagt at ordne vasketøjet, når strømmen er billig. Det er en energikrævende aktivitet, som sjældent skal klares på et specifikt tidspunkt. Har du en elbil, er det også oplagt at se på, hvornår du skal betale mindst for at lade den op.

Hvad bestemmer, hvad strøm koster i København?

Elpriserne i København afhænger af udbud og efterspørgsel. Er der mange, der har brug for strøm, imens udbuddet er begrænset, stiger prisen. Omvendt falder den, hvis der er megen strøm og ikke så mange aftagere.

Strømmen er typisk billig i de varme måneder. Det skyldes, at der ikke bruges så meget energi på opvarmning, som der gør i vintermånederne, og dermed falder efterspørgslen. Udbuddet falder til gengæld i perioder, hvor der for eksempel ikke bliver produceret så meget strøm fra vindmøller. Omvendt kan udbuddet stige, når det blæser meget.

Foruden at efterspørgslen svinger afhængigt af blandt andet sæsonen, svinger den også i løbet af dagen. For eksempel er der mange, der skal bruge strøm om aftenen, hvor der bliver lavet mad og set fjernsyn.

Faktorer, der kan have indflydelse på strømprisen

  • Hvor varmt eller koldt det er udenfor
  • Tidspunktet på dagen
  • Hvor meget strøm der er blevet produceret fra vindmøller.

Følg elpriserne time for time i København

Det gælder som regel, at strømmen er billig om natten, hvor der ikke er så stor efterspørgsel. Den er typisk dyrest i tidsrummet 17:00-21:00. Efter kl. 21:00 falder prisen på strøm igen.

Selvom der er nogle tommelfingerregler i forhold til, hvad strøm koster i København, er der ingen grund til at gætte sig frem. Her på siden kan du nemlig følge elpriserne i København time for time. Det samme kan du på vores app, som giver dig liveopdateringer på, hvad elprisen er i København på et givent tidspunkt.

Elpriser time for time i København på mobilen

Vil du følge elpriserne time for time i København, er det nu blevet endnu nemmere. Vi har nemlig udviklet vores egen app, som kan hentes gratis både via Google Play og App Store. I denne app kan du ligesom på hjemmesiden følge elprisernes udvikling time for time – både for i går, i dag og i morgen.

Appen er god at have ved hånden, når du ikke lige er ved computeren, og den giver dig derfor bedre mulighed for at planlægge dit strømforbrug, så du kan udnytte, når strømmen er billigst. I appen finder du desuden andre fordele såsom sparetips og viden om elmarkedet. Hvis du er kunde hos Velkommen, kan du også nemt og hurtigt logge ind på selvbetjeningen Mit Velkommen. Download appen og følg elpriserne time for time i København, uanset hvor du befinder dig.