Læsetid: 2 min.

Velkommen opkøber konkurrent

Energiselskabet Velkommen A/S styrker sin position på det danske energimarked gennem opkøb af konkurrenten NettoPower. NettoPower fortsætter som selvstændigt datterselskab i Velkommen-koncernen.

Et af landets hurtigst voksende energiselskaber, Velkommen, har indgået en aftale om at opkøbe det Aarhus-baserede energiselskab NettoPower.

Med opkøbet øger Velkommen sin portefølje af private elkunder med godt 25 procent, ligesom virksomheden øger sin andel af naturgaskunder samt muligheden for at håndtere overskudsstrøm fra solceller.

Thomas Søgaard-Andersen, adm. direktør i Velkommen, tøver da heller ikke med at betegne opkøbet som strategisk vigtigt, da det skal styrke selskabets position på det konkurrenceprægede danske energimarked.

– Vi indledte dialogen med NettoPower for godt to år siden, og jeg er virkelig glad for, at det nu er lykkedes os at komme til enighed om vilkårene. Tidspunktet er rigtig godt for os, da vi som selskab er inde i en god gænge, som gør os i stand til at tage nye skridt mod at cementere vores position på det frie, danske energimarked, siger Thomas Søgaard-Andersen.

Han understreger, at ingen af de to selskabers kunder oplever ændringer som følge af opkøbet, da NettoPower bliver drevet videre som et selvstændigt datterselskab i Velkommen-koncernen.

– NettoPower har en stærk position, som vi ikke ønsker at ændre på. Selskabet fortsætter derfor med sin egen selvstændige identitet, sine egne produkter og sine særdeles konkurrencedygtige priser, siger Thomas Søgaard-Andersen.


Ligner hinanden

NettoPower blev stiftet af IT-iværksætteren Frank Bengtsson i 2012, da han så nogle muligheder i at udfordre energibranchen i forbindelse med liberaliseringen på elmarkedet.

Frank Bengtsson og hans team udviklede hele infrastrukturen til handel med el fra bunden, og gjorde det muligt at drive et digitalt energiselskab med ganske få medarbejdere. Velkommen blev senere en del af den platform, og det var her, dialogen mellem de to selskaber startede.

– Vi er to selskaber, der minder meget om hinanden i måden, vi gerne vil udfordre det eksisterende marked og skabe konkurrencedygtige priser ved at gøre tingene på nye måder. Velkommen rummer mange af de værdier, som NettoPower har, og derfor tror jeg også, at selskabet vil få succes med at udvikle de to selskaber sideløbende, siger Frank Bengtsson, adm. direktør i NettoPower.

Frank Bengtsson ejede frem til handlen den 1. marts 2022 100 procent af anparterne i NettoPower. Ingen af partner ønsker at oplyse prisen for anparterne.

Velkommen leverer aktuelt grøn strøm, varmepumper, ladestandere, naturgas samt mobil- og bredbåndsløsninger.

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Thomas Søgaard-Andersen
adm. direktør i Velkommen A/S
tsa@velkommen.dk

Frank Bengtsson
adm. direktør i NettoPower
m: 22 62 66 22