Læsetid: 2 min.

Velkommen køber sig ind i ladestander-virksomhed

Velkommen køber sig ind i ladestander-virksomheden Power Fuel. Dermed melder Velkommen sig for alvor ind i kampen om elbilkunderne.

Antallet af elbiler og plugin-hybrider på de danske landeveje er mere end fordoblet det seneste år, og det har fået efterspørgslen på hjemmeladere til at stige markant – det samme er leveringstiderne på at få sat hjemmeladerne op.

Det er en af de væsentligste årsager til, at energiselskabet Velkommen nu køber sig ind i ladestander-virksomheden Power Fuel.

Med opkøbet vil Velkommen sikre, at energiselskabets kunder kan få opsat en hjemmelader inden for 14 dage efter bestilling.

 

“Hvis vi skal have flere til at vælge at køre på el, må vi fjerne nogle af de barrierer, som forhindrer dem i at tage springet. Ved at købe os ind i Power Fuel, får vi mulighed for at tilbyde vores kunder et simpelt og konkurrencedygtigt produkt, der er til at forstå, og hvor elafgiften bliver refunderet helt automatisk via ens elregning. Derudover vil vi kunne bringe leveringstiden ned på tilforladelige 14 dage fra bestilling”, siger Thomas Søgaard-Andersen, CEO i Velkommen.

 

Vækst i sigte

Power Fuel har tidligere fokuseret deres forretning omkring større offentlige udbud, virksomhedsløsninger samt ladeinfrastruktur til grundejer- og beboerforeninger.

For virksomheden giver Velkommens medejerskab adgang til en privat kundegruppe, som har fyldt mindre i virksomhedens forretning.

 

“Vi har fundet en partner, som har den samme interesse for ladeinfrastruktur som os, og som kan være med til at udvikle et nyt ben i vores forretning, hvor vi bliver stærkere på privatmarkedet”, siger Jacob Axeltoft, CEO i Power Fuel og tilføjer:

 

“Vi har arbejdet rigtig meget med vores forsyningskæde, hvilket er nødvendigt, når man arbejder med de store corporate løsninger, som kræver en høj grad af fleksibilitet. Det er her, at vi håber at kunne udemærke os i partnerskabet med Velkommen”, siger han.

 

En del af strategien

Velkommens opkøb er desuden en del af energiselskabets strategi om, at man ønsker at samle flere abonnementsløsninger, der komplementerer hinanden.

 

“Marginalerne er små i energibranchen, så hvis vi skal give vores kunder større kundefordele kan vi med fordel samle flere produkter, der komplementerer hinanden. Og her er ladeinfrastruktur selvsagt en af de produkter, vi skal have på hylderne i et selskab som vores, og derfor er jeg også ufattelig glad for, at vi nu har landet en aftale”, siger Thomas Søgaard-Andersen.

 

I første omgang køber Velkommen 20 procent af aktierne i Power Fuel.