Læsetid: 2 min.

Fauna Energi får forbud mod at lyve om Velkommen

Nyhed 03.06.2021 (Opdateret 04.06.2021)

Fauna Energi får forbud mod at lyve om Velkommen

Velkommen får tirsdag d. 02/06-2021 medhold i alle vores søgsmål imod Fauna Energi ved Sø- og Handelsretten. Fauna Energi har dermed fået officielt forbud imod at lyve overfor potentielle kunder, om at Velkommen skulle være gået konkurs, er konkurstruet eller er fusioneret med et andet selskab.

“På baggrund af bl.a. vidneudsagn og udskrifter af telefonsamtaler har retten fundet det ”sandsynliggjort,” at Fauna Energi flere gange har brudt reglerne om god markedsføringsskik og har forsøgt at få kunder til at skifte selskab ved at lyve om Velkommen.” 

Sådan lyder det tirsdag d. 2/6/2021 i et skriv fra Børsen.

Det er Fauna Energi, det tidligere Norström, som i Sø- og Handelsretten er blevet tildelt forbud mod at lyve om Velkommen for at skaffe sig flere kunder.

Retten bedømmer desuden, at der ikke har været anført relevant bevismateriale, for at Fauna Energi har taget de rette forholdsregler i forhold til at forhindre, at deres samarbejdspartner, telemarketingselskabet Salesgroup, fortsat bryder reglerne.

Ifølge dokumenterne skal Velkommen inden to uger følge op med et sagsanlæg for at undgå, at forbuddet ophæves.

– Det er vores klare forventning, at vi følger op med en erstatningssag, siger bestyrelsesformand i Velkommen, Henrik Bech-Hansen.

I endnu et skriv d. 4/6/2021 fra Børsen, fortæller Forbrugerombudsmanden, at der overvejes nye politianmeldelser i den omfattende sag om det omstridte elselskab Fauna Energi. Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen har allerede to gange politianmeldt Fauna Energi og hun har set en massiv stigning i klager.

Fakta – Stribevis af klager over Fauna Energi

  • Elselskabet Fauna Energi blev stiftet i marts 2020 og hed tidligere Norström. Selskabet er ifølge erhvervsregistret ejet af Martin Storm Rasmussen, der er adm. direktør.
  • Siden stiftelsen af klagerne væltet ind over Fauna Energi, der to gange er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Forbrugerombudsmanden overvejer nu endnu en politianmeldelse.
  • Ifølge tal fra Forbrugerombudsmanden har myndigheden fået i alt 490 klager over Fauna Energi/Norström. Det svarer til, at selskabet nu står bag 22 pct. – tæt på hver fjerde – af samtlige klager over elselskaber, som Forbrugerombudsmanden har fået i årene fra 2012 til 2021.