Læsetid: 3 min.

Spar på varmeregningen – 4 gode råd til din bolig

Spar på varmeregningen – 4 gode råd til din bolig

Synes du, at din varmeregning er blevet lige lovlig høj? Det er du ikke alene om. Heldigvis kan der være hjælp at hente. Med enkelte ændringer i din bolig kan du nemlig gøre stor forskel. I denne artikel har vi samlet 4 ting du skal være opmærksom på, der måske vil kunne spare dig for flere tusinder kroner på varmeregningen om året.

I vinterhalvåret bruger vi rigtig meget tid indendørs. Vi finder sutskoene frem, pakker os ind i uldtæpper og tænder stearinlys for at sprede hygge i vores hjem. Desværre er det ikke kun hyggen, der stiger i de mørke og kolde tider.

Både varme-og elregningen bliver ramt i høj grad. Det hjælper naturligvis ikke med markante prisstigninger på el, naturgas og olie. Den del kan vi desværre ikke påvirke. Til gengæld kan vi give dig nogle tips og tricks, der vil få din varmeregning til at se en smule mere overkommelig ud. Du kan også tjekke om du bruger den type varme, der bedst kan betale sig i artiklen Bør du skifte varmetype?

Hvor skal du starte?

Der findes mange gode tips til, hvordan du kan spare lidt på varmen i hverdagen. De er dog stort set ligegyldige, hvis varmen alligevel fosser ud af din bolig, fordi den ikke er isoleret ordenligt. Vi har lavet en oversigt med 4 fornuftige forbedringer til boligen.

Det er ikke alle 4 punkter, der kan have lige stor indvirkning for lige præcis dig, da der er mange faktorer, der spiller ind i det samlede regnskab. Men mon ikke, der er et af rådene, der vil kunne komme til gavn?

4 gode råd - ændringer i din bolig, der vil gavne din varmeregning

1. Et simpel tjek af vinduer og døre

Først og fremmest er det en god idé at tage et kig på din boligs vinduer og døre. Med et simpelt trick kan du hurtigt afgøre, hvorvidt dine vinduer eller døre er utætte.
Det eneste du skal gøre er at sætte et stykke papir i klemme i vinduet eller døren. Er der meget modstand, når du trækker papiret ud igen, er vinduet eller døren tæt. Oplever du derimod, at papiret glider mere eller mindre ubesværet fri, er det et tegn på, at døren eller vinduet er utæt. Oftest kan dette løses med en lille justering. Andre gange kan et større indgreb være nødvendigt, og det vil i den grad betale sig på sigt.

Energistyrelsen har lavet en glimrende gør-det-selv-guide angående tjek af vinduer og døre.

2. Investering i efterisolering af mure og lofter

En efterisolering kan være en rigtig smart investering, især hvis dine mure eller lofter er utætte. Du tænker måske, at det lyder som en høj post at betale. Men det kan faktisk oftest gøres, uden at du skal lægge en masse penge på bordet, fordi det som regel er muligt at afbetale med den forventede besparelse.

Du kan tjekke om din bolig har behov for efterisolering i Energistyrelsens udførlige guide lige her Efterisolering af ydermure og Efterisolering af loft.

3. Lad varmtvandsbeholderen blive på 55 °C

Hvis du har en varmtvandsbeholder, er det vigtigt, at beholderens temperatur ikke er sat højere end nødvendigt. Generelt er der intet behov for at den er indstillet til højere end 55 °C – og ved denne temperatur er risikoen for bakterieudvikling stadigvæk begrænset.

4. Isolering af husets varmerør

En dårlig isolering af varmerørene kan hurtigt koste rigtig mange penge. Eksempelvis kan et u-isoleret rør på 6-8 meter fra varmeanlægget ud til vandhanen medføre en ekstra udgift på op til 1.000 kr. årligt.

Du finder en udførlig guide til, hvordan du kan tjekke din rørisolering her.

Kilde: Alle spareberegningerne stammer fraEnergistyrelsen. Der vil selvfølgelig forekomme udsving i, hvor meget hver enkelt vil kunne spare i kr. i varme og strøm alt afhængigt af boligtype mm. 

Få flere sparetips

Hvis du synes der er lidt uoverskueligt at undersøge din bolig, har Energistyrelsen udarbejdet gør-det-selv-guides, der tager dig igennem alle processerne.

Du kan også blive klogere i denne vores atikler om  boligforbedringertips til ændringer af vaner i hverdagen og skift af varmetype.

Er du på udkig efter sparetips til både el, varme og meget mere, kan du gå på opdagelse på vores side Sparetips og nyttig viden.