Læsetid: 4 min.

Elselskab Hjørring

elselskab hjørring

Overvejer du at skifte elselskab af hensyn til eksempelvis økonomi eller klima? Eller er du flyttet og har derfor brug for at finde et elselskab i Hjørring? Uanset hvad kan du her på siden blive klogere på forsyning af el i Hjørring.

Du bestemmer selv, hvem der skal levere din el i Hjørring

Elmarkedet i Danmark er liberaliseret. Det vil sige, at du som forbruger selv kan vælge dit elselskab i Hjørring. Flytter du ind i en ny bolig, vil der som regel allerede være indgået en aftale med et elselskab, men du har altid mulighed for at opsige denne aftale og skifte til en anden leverandør af el i Hjørring. Det betyder, at du har mulighed for at vælge den elaftale, der bedst matcher dine behov og præferencer.

Ønsker du at skifte elselskab i Hjørring? Så skal du blot oprette en ny aftale med det ønskede selskab. Herefter sørger de for at opsige din gamle elaftale. Vær dog opmærksom på bindingsperioden hos dit nuværende elselskab, så du ikke ender med at betale eksempelvis et abonnementsgebyr, selvom du har skiftet leverandør af el i Hjørring.

Et grønt elselskab i Hjørring

Vil du gerne bidrage positivt til den grønne omstilling, kan du blandt andet gøre det ved at vælge et elselskab i Hjørring, der leverer grøn strøm. Det vil sige strøm fra vedvarende kilder – hovedsageligt vind og vand. Dermed gør du en aktiv indsats for at trække udviklingen i en retning, hvor vi udelukkende gør brug af vedvarende ressourcer.

Hos Velkommen leverer vi 100 % grøn strøm. Eller … Vi indkøber certifikater i strøm fra vedvarende energikilder, som svarer til dit elforbrug. Det lyder måske lidt kringlet, så lad os lige uddybe:

Al el i Danmark ”blandes” i elnettet. Det vil sige, at du ikke selv er herre over, hvordan din strøm er produceret. En del af strømmen vil stamme fra vedvarende kilder, imens en del vil stamme fra eksempelvis kul. Det kan du som forbruger ikke gøre noget ved, og det samme gælder for os som elselskab i Hjørring.

Som elleverandør kan vi til gengæld købe såkaldte oprindelsesgarantier fra Energinet, som driver elnettet i Danmark. En oprindelsesgaranti dokumenterer, at en given mængde strøm – dit elforbrug – er produceret ved vedvarende energikilder. Ved at indkøbe disse oprindelsescertifikater kommer vi altså så tæt på at levere grøn energi, som vi kan, så længe der er et fælles elnet i Danmark. Og som forbruger signalerer du, at du kun ønsker at bruge grøn strøm, hvilket ”presser” flere producenter til at gå denne vej.

 

 

Find den billigste leverandør af el i Hjørring

Som forbruger vil du sandsynligvis gerne have en grøn elaftale. Samtidig vil du sandsynligvis gerne have en billig elaftale. Heldigvis kan de to ting sagtens gå hånd i hånd.

Når du skal finde den billigste leverandør af el i Hjørring, gælder det om at være opmærksom på gebyrer og abonnementsbetalinger. Indkøbsprisen på den rå strøm fastsættes på den nordiske elbørs og afhænger af udbud og efterspørgsel. Den kan vi som elselskab ikke styre. Det samme gælder afgifter og moms til staten samt transportgebyr, som betales til Energinet for brug af elnettet.

Som elselskab i Hjørring har vi til gengæld kontrol over de gebyrer, vi lægger oveni prisen på den rå strøm. Dem er der heldigvis ikke mange af.

Når du vælger Velkommen til at levere din el i Hjørring, betaler du 0 kroner i oprettelse og 0 kroner i abonnement. Du får desuden gratis adgang til vores medlemsklub KlubVelkommen, som giver adgang til en række lækre rabatter. Oveni den rå pris på el betaler du 0,1875 kr./kWh, som er det, der får vores forretning til at løbe rundt. That’s it.

Variabel elaftale eller fast pris?

Grundlæggende findes der to forskellige typer elaftaler; Du kan enten betale en variabel pris eller en fast pris på el.

Fordelen ved den faste pris er, at du altid ved, hvad strømmen koster. Der er altså ingen overraskelser, når elregningen lander – desværre heller ikke af den gode slags. Med en fast pris på el betaler du nemlig altid det samme for en kWh, uanset hvornår du bruger den. Har du derimod en variabel elaftale, svinger prisen på en kWh, hvilket du kan udnytte til din fordel.

Prisen på strøm afhænger som tidligere nævnt af udbud og efterspørgsel. Blandt andet har vind og vejr indflydelse på, hvad strømmen koster på den nordiske elbørs. I vinterperioden kan prisen stige, fordi der er mange forbrugere, der opholder sig indenfor og bruger strøm til blandt andet opvarmning og underholdning. I perioder med megen blæst kan prisen til gengæld falde, fordi der produceres megen strøm fra vindmøller, hvormed udbuddet stiger.

At den variable pris afhænger af udbud og efterspørgsel betyder, at du som forbruger kan tilrettelægge dit forbrug af el i Hjørring med henblik på at spare penge på elregningen. Sørger du for at bruge strøm på de rigtige tidspunkter, kan det spare dig mange penge i det lange løb, og det er heldigvis nemt at følge med i priserne på el i Hjørring time for time.