Læsetid: 4 min.

Leder du efter et nyt elselskab på Fyn?

elselskab på fyn

Står du og er flyttet, eller leder du bare efter et nyt elselskab på Fyn? Der kan være mange grunde til selv at vælge elselskab i stedet for bare at fortsætte med det nuværende. Et billigt elselskab på Fyn er heldigvis ikke svært at finde, men man skal vide, hvilke parametre der er vigtige at kigge efter.

Hvad din elregning kommer til at ende på, afhænger nemlig af flere ting end bare prisen pr. kWh. Det kommer også til at handle om abonnementspriser, variabel pris eller fast pris og dine præferencer for grøn energi.

Læs videre her, og lær mere om, hvad der er vigtigt at vide, når du skal vælge et billigt elselskab på Fyn.

Det frie elvalg gør det nemt at vælge elselskab på Fyn

I Danmark har vi siden 2003 haft det frie elvalg, som gør, at man som kunde frit kan vælge elselskab. Derfor kan du frit vælge mellem alle el-leverandører på Fyn, som altså netop leverer el på Fyn.

Det frie valg betyder, at markedskræfterne kan drive prisen på el i bund. På den måde får vi i Danmark faktisk nogle af de laveste priser på el i Europa. De mange valg hos forbrugerne medfører, at firmaerne bliver nødt til at være konkurrencedygtige på deres priser. Det betyder, at du – hvis du undersøger elselskabernes aftaler – kan være sikker på at finde en aftale med et billigt elselskab på Fyn.

Det kan godt blive en ren jungle, når man som forbruger har så mange valg. De forskellige elselskaber på Fyn vil konkurrere på mere end prisen, og det betyder, at der findes andre ting at overveje. Her kan overvejelserne hjælpe dig med både at finde et billigt elselskab på Fyn og det bedste elselskab for dig.

Du skal blandt andet overveje:

  • prisen pr. kWh
  • abonnementsprisen
  • variabel eller fast pris
  • bindingsperiode
  • kundeservice
  • el fra vedvarende energikilder.

Læs videre her, og forstå, hvordan du vælger et elselskab på Fyn på et oplyst grundlag.

Hvad skal du overveje, når du vælger el-leverandør på Fyn?

De ovenstående faktorer kan godt være lidt komplicerede at forstå. Det er også en smagssag, hvad der er vigtigst for lige netop dig, når du vælger elselskab. Derfor gennemgår vi overvejelserne her, så du kan tænke over dem hver især.

Vælg en el-leverandør på Fyn med den rigtige type af aftale

Det vil være forskelligt, hvilke aftaler du kan få, når du vælger elselskab. For det første er det en god idé at overveje, om du leder efter variable priser eller faste priser, og hvordan disse to løsninger i så fald fungerer.

Variabel pris: Du betaler for prisen på din el, alt efter hvad den er værd time for time.

Fast elpris: Du laver en aftale med elselskabet på Fyn om, hvad du betaler i el. Denne aftale vil løbe over en periode, indtil I skal lave en ny.

Forbrugerrådet Tænk fortæller, at det ofte vil være lidt billigere i det lange løb at vælge en variabel pris. Det tillader dig også at flytte dit forbrug til de timer, hvor strømmen er billigst.

Til gengæld kan en aftale med fast pris sørge for, at du altid ved, hvad du betaler. Og hvis din husstand fx bruger meget lidt strøm, eller hvis du ikke kan flytte dit forbrug til de billige timer, gør det måske ikke den store forskel med variabel pris alligevel.

Hvor meget skal du betale for abonnementet?

Det kan være nemt at blive forblændet af kWh-prisen, når man leder efter et billigt elselskab på Fyn. Men en stor del af dine udgifter til elregningen kan også gå til abonnementet hos din el-leverandør på Fyn. Abonnementet er prisen, som du betaler for at være kunde, og den kan svinge meget fra selskab til selskab. Så pas på med at vælge elselskab uden at kigge på abonnementsprisen først.

Grøn energi

Et billigt elselskab på Fyn vil måske være den eneste prioritet for mange, og det er også klart, at prisen er det første, som man kigger efter. Det kan dog også give lidt god samvittighed, hvis man vælger elselskab med bæredygtighed i tankerne.

I Danmark er vi rigtig gode til at benytte bl.a. vindenergi. Det er derfor ikke nødvendigvis et problem at finde en billig el-leverandør på Fyn, der også får strøm fra vedvarende energikilder.

Kommer din el fra bæredygtige kilder? Du kan kigge efter de grønne blade. Et firma kan have enten nul eller to grønne blade eller ét blad. Disse vil indikere, om du kan købe energi, der kommer fra bæredygtige kilder, og hvorvidt selskabet klimakompenserer deres forbrug.

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål til dit elselskab på Fyn, eller hvis du oplever problemer med din elforsyning, er det vigtigt at kunne få fat på kundeservicen hos dit elselskab. Der er ikke noget mere frustrerende end at løbe panden mod en mur, når man har brug for hjælp.

Selvom elforsyningen på Fyn og i hele Danmark er utrolig stabil, kan der være andre grunde til at kontakte kundeservice. Det kan blandt andet være rart at få hjælp, hvis:

  • du ikke forstår din elregning
  • du har spørgsmål til dit abonnement
  • du gerne vil klage over noget
  • du har spørgsmål, før du vælger elselskab.

Prøv derfor at spørge rundt i dit netværk, eller læs anmeldelser online af de forskellige el-leverandører på Fyn. Ofte vil folk kommentere på kundeservicen, og du kan danne dig et billede af, hvorvidt du kan regne med elselskabets hjælp.

Hvordan finder jeg et billigt elselskab på Fyn?

Nu kender du til nogle af de forskellige ting, som du kan kigge efter, når du skal vælge elselskab på Fyn. Nu skal du bare kigge efter, hvad der bliver billigst for dig og din husstand. Det kommer an på dit forbrug og dine forbrugsvaner, så overvej dem grundigt, når du skal vælge mellem de forskellige aftaler, så du kan finde det billigste elselskab for dig.

Der findes flere sider, der sammenligner både priser og abonnementer. Her kan du få hjælp til at forstå, hvordan markedet ser ud, når du overvejer at skifte elselskab. På den måde kan du se priserne på abonnement og prisen pr. kWh. Nogle steder kan du også finde information om bindingsperiode og kundeservice.