Læsetid: 6 min.

5 gode tips til en billigere og grønnere vinterferie

Ski og sol lokker rigtig mange danskere på vinterferie i udlandet. Samtidig har vi ifølge Danmarks Statistik set en stigning i danskere, der holder vinterferie i Danmark. Om du vælger at holde vinterferie i sydens sol, i de kolde alper eller at nyde de danske muligheder, giver denne artikel 5 tips til, hvordan du kan holde en sikrere, billigere og grønnere vinterferie.

Oversigt over de 5 tips
Tip 1: Spar penge på vinterferien
Tip 2: Gør din mobil klar til vinterferien
Tip 3: Gør huset klar til vinterferie
Tip 4: Undersøg dine forsikringer inden ferien
Tip 5: Grønnere hverdag også i vinterferien

Tip 1: Spar penge på vinterferien

Vinterferien står for døren, og der er masser af inspiration og rabatter at hente i KlubVelkommens rabatunivers, som du kan blive medlem af som kunde hos Velkommen. I KlubVelkommens rabatunivers er rabatterne mange og besparelser store. Flere end 8700 af Velkommens kunder benytter sig af alle de mange fordele, der er ved rabatuniverset.
Ved at benytte dig af fordelene ved KlubVelkommens rabatunivers har du mulighed for at spare penge til din vinterferie, hvad end du skal på skiferie, charterrejse eller søger oplevelser rundt i Danmark.

Besparelser i hverdagen ved at bruge KlubVelkommen Rabatunivers

Der kan være mange penge at spare gennem KlubVelkommen Rabatunivers. En forbrugersammenlignings-undersøgelse viser følgende om rabataftalerne i KlubVelkommen Rabatuniverset, som benytter Visma LogBuys platform:

  • En voksen kan årligt spare op til 10.630 kr.
  • En familie (to voksne + to børn) kan årligt spare op til 16.690 kr.

Du kan blandet andet spare:

  • 6% hos Apple, når du køber MacBook, Macbook Air eller iMac
  • 3-8% cashback op Hotels.com
  • 12% rabat på tøj hos STYLEPIT & Shaping New Tomorrow
  • 20% rabat på din nye cykel
  • Og meget, meget mere!

Rabatterne er dynamiske og varierer hele året rundt. Udforsk dem nu, og gør din vinterferie ekstra speciel uden at sprænge budgettet.

vinterferie

 

Tip 2: Gør din mobil klar til vinterferien

Et godt mobilabonnement er for mange vigtigt i hverdagen, men bestemt også godt at have med på vinterferien. Hvis du er en af de mange danskere, der tager på vinterferie til udlandet, er det en rigtig god idé at lave et gennemsyn på familiens mobilabonnementer.

Mobilabonnementer med data i udlandet

Skal du til udlandet i din vinterferie, er det væsentligt at finde et mobilabonnement, der inkluderer en begrænset mængde data i udlandet. Køber du et abonnement med fri tale og 50GB data, er det meget normalt at have omkring 12-20 GB data til rådighed til brug i alle EU-lande.  Hos Velkommen kan du blive rejseklar med alt fra 10-25 GB i EU inkluderet i dit mobilabonnement alt efter dit behov.

Læs mere i denne artikel: Billigere vinterferie med masser af data i EU

Tip 3: Gør huset klar til vinterferie

Inden du tager på ferie i vinteren, bør du tænke på at lukke din bolig ned. Både jule- og vinterferien er ofte kortere end sommerferien, og boligen kan sagtens klare sig, hvis du har forberedt den lidt på det. Vi kommer her med en lille tjekliste på 5 ting, du bør være opmærksom på i dit hus inden ferie:

1. Tjek fyret

Det er væsentligt at tjekke, at dit varmefyr kører som det skal. Det er en kold fornøjelse at komme hjem til et hus, hvor fyret er gået. Det kan samtidig give voldsomme vandskader, hvis der sker frostsprængninger af vand- eller varmerør.

2. Fortæl naboer du tager på ferie

Det er en god idé at informere naboerne om, at du er taget på ferie. Jo flere naboer der ved det, jo flere kan være med til at holde øje med dit hus. Du kan med fordel lave interne aftaler om, at en nabo parkerer en bil i din indkørsel eller på anden måde får 0det til at ligne, at der er dagsaktivitet i huset. Du kan også spørge om en nabo vil være behjælpelig med snerydning på fortovet, hvis behovet opstår.

3. Få et alarmsystem installeret

Selvom du har gode naboer, der gerne holder øje med dit hus, er det en god idé at få installeret et alarmsystem, hvis uheldet skulle være ude. Alarmen kan ikke garantere mod indbrud, men vil skræmme de fleste tyve væk.

4. Sænk varmen indenfor

Inden du tager på ferie og forlader din bolig, kan du passende sænke varmen på termostaterne til 1-2 grader. Ved at sænke temperaturen sørger du for, at der stadigvæk er cirkulation i varmerørene. Vælger du at slukke helt for varmen, bør du tømme hele radiatorsystemet for vand, så du sikrer dig mod frostsprængninger af rør og radiatorer.

Har du et hus eller enkelte rum med gulvvarme, kan du sætte den på 17-18 grader, så der fortsat er cirkulation i rørene. Det sikrer, at gulvet og de omkringliggende bygningsdele ikke bliver helt kolde.

5. Luk og lås alle vinduer og døre

Det skader aldrig at dobbelttjekke, at alle døre og vinduer er helt lukkede og låste. Hvis et vindue for eksempel kun er haspet i bunden, vil det gøre det langt nemmere for indbrudstyve at komme ind, og der kan samtidig forsvinde rigtig meget varme ud.

Tip 4: Undersøg dine forsikringer inden ferien

Når du planlægger din vinterferie, bør du tænke på dine forsikringer. Fælles for alle feriedeistnationer er, at man skal være ordentligt klædt på forsikringsmæssigt.

I forbindelse med vinterferie giver det især mening at få tjekket op på din indboforsikring, rejseforsikring, bilforsikring og ikke mindst husforsikring.

Hvordan er dine ejendele forsikret med din indboforsikring?

For de fleste er en indboforsikring den vigtigste forsikring.

Som hovedregel er det din indboforsikring, der dækker over dine ejendele, hvis de bliver stjålet fra din aflåste bolig eller under røveri. Du får også erstattet ejendele, der bliver beskadiget ved brand, hærværk eller vandskade.
Indbo er de ting, der hører til en privat boligs normale udstyr, for eksempel møbler, tøj, TV, musikanlæg, computer, porcelæn, sportsudstyr, smykker, penge, værktøj, instrumenter, kameraer, telefoner, barnevogne, cykler, briller med videre.

Indboforsikringen indeholder derudover en ansvarsforsikring, som dækker, hvis du gør skade op andre eller på andres ting.

Føl dig tryg med en rejseforsikring

Når tankerne går på at planlægge din næste vinterferie, bør du helt automatisk tænke en rejseforsikring med i din planlægning. En rejseforsikring er vigtig af både helbredsmæssige og økonomiske årsager, når der skal bestilles vinterferie. En rejseforsikring kan dække meget mere end sygdom, tyveri eller skader på ferien. Den bør også dække udgifter til hjemtransport ved sygdom, fysioterapi, tandbehandling, forsinket hjemrejse/fremmøde, redning/eftersøgning, tilkaldelse/hjemkaldelse og meget mere.

Er din bil godt forsikret og klar til kør-selv-ferie?

En solid bilforsikring gør, at du kan føle dig godt tilpas i hverdagens trafik.
Som bilejer, er der flere ting, du skal have styr på. Når det gælder din bilforsikring, er en ansvarsforsikring lovpligtig og andre valgfrie.

En bilforsikring er ikke bare én forsikring, men dækker over flere typer forsikringer:

  • Ansvarsforsikring
  • Tillægsforsikringer såsom kasko, glasskade, udvidet førerulykkesforsikring, afsavnsforsikring

Hos nogen forsikringer er du igennem din kaskoforsikring sikret vejhjælp i udlandet. Det er derfor væsentligt at undersøge, hvad din bilforsikring helt præcist dækker, inden du tager på kør-selv-ferie.

Hvor meget dækker din husforsikring

Dit hus er en vigtig ramme for dagligdagen og derfor anbefales det, at du sørger for at værne om din investering.

Klimaet er uforudsigelig og med til hele tiden at bringe os nye udfordringer – og derfor er det en ekstra god idé at sikre, at din bolig er dækket bedst muligt imod de risici, din ejendom kan blive udsat for.

Samlerabat på forsikringer

Velkommen samarbejder med forsikringsselskabet ABCforsikring, som tilbyder et bredt udvalg af fordelsagtige forsikringsaftaler bl.a.: Indbo, ulykke, bil, sundhed, alvorlig sygdom, rejse, hund, hus, fritidshus og øvrige.

Som Velkommen-kunde kan du få op til 18% på dine forsikringer.

Tip 5: Grønnere hverdag også i vinterferien

I Danmark har vi flere mål for grøn energi, som støtter FN’s verdensmål nr. 7 – bæredygtig energi. Målet er, at al energi der bliver leveret i 2030 er 50% grøn. I 2050 er målet, at vi skal være 100% uafhængige af kul, olie og gas.

Som boligejer har du også mulighed for at bidrage til den grønne omstilling hele året rundt, eksempelvis ved at vælge et energiselskab, der sælger grøn strøm. Alternativt kan du gå næsten 100% grøn ved at købe solceller til din bolig.

Et energiselskab, der sælger 100% certificeret grøn strøm er Velkommen. Når du vælger grøn strøm fra Velkommen, sørger Velkommen for at indkøbe certifikater i strøm fra 100% vedvarende energikilder i den mængde, der svarer til dit elforbrug.

Velkommens vision er, at det er et fællesansvar at være god ved vores jord og ikke mindst hinanden. Derfor ønsker Velkommen at gøre grøn energi nem og tilgængeligt for alle uden det skal koste mere eller være besværligt.

Kan energiselskaber garantere, at det er grøn strøm, der kommer ud af stikkontakten i dit hjem?

Det korte svar er nej. Det lidt længere svar kan du læse her i følgende artikel: Er du garanteret at få grøn strøm?. Men overordnet set har vi kun ét enkelt elnet i hele Danmark, så den elektricitet, du modtager og bruger, kan ikke altid være grøn.

Jo flere der efterspørger grøn strøm, jo flere vil udbyde det, og jo større chance er der for, at det netop er grøn strøm, der kommer ud igennem din stikkontakt. Derfor kan du som boligejer bidrage til den grønne omstilling direkte gennem dit valg af energiudbyder.

Der er ingen tvivl om, at den grønne omstilling kræver en positiv, folkelig opbakning. Forbrugervalg har en kæmpe indflydelse ved den grønne omstilling fx ved køb af 100% grøn strøm, varmepumpe og elbil.