Læsetid: 5 min.

Elselskab i Aarhus

elselskab i aarhus

Er du tilfreds med din nuværende elaftale, eller overvejer du måske at skifte el-leverandør? I dette blogindlæg sætter vi fokus på dine valgmuligheder for at vælge elselskab i Aarhus. Der er masser af forskellige elselskaber i Aarhus at vælge imellem, og du kan helt selv bestemme, hvem der skal stå for at levere strøm til dit hjem.

Det forholder sig således, at vi i Danmark har frit elvalg, hvilket betyder, at alle danske elforbrugere selv kan vælge, hvilket elselskab de vil købe strøm fra. Sådan har det været siden 2003, hvor det danske elmarked blev liberaliseret, og de gamle monopoler fik konkurrence.

Med et liberaliseret marked er der i dag et utal af elselskaber, som alle tilbyder mange forskellige pakkeløsninger inden for strøm. Det gælder selvfølgelig også, når du leder efter elselskab i Aarhus, som jo er Danmarks næststørste by. Men hvordan finder man så lige det bedste elselskab i Aarhus?

 

Det bedste elselskab i Aarhus

Med frihed til selv at vælge hvilket elselskab der skal levere strøm til din bolig, har du adgang til flere hundrede forskellige elaftaler. Det er altid en god idé at løbende tjekke din elaftale igennem, så du kan se, hvor meget du betaler for din strøm. Her er det også vigtigt at sammenligne din nuværende aftale med de aftaler, som du kan finde hos konkurrerende selskaber. Mange forbrugere vil opdage, at de kan spare mange penge om året ved at skifte til et billigere selskab.

Hvor finder man så det bedste elselskab i Aarhus? Svaret er ikke helt så ligetil, som man kunne ønske, da det naturligvis afhænger af dine personlige præferencer. Leder du efter den billigste elaftale, kan du med sammenligningssider se, hvem der er det billigste elselskab i Aarhus.

Er du i stedet på jagt efter grøn strøm, skal du måske lede efter en anden el-leverandør i Aarhus. Nogle elselskaber tilbyder 100 % grøn strøm fra vedvarende kilder – herunder Velkommen, hvor vi garanterer, at al din strøm kommer fra vedvarende energi.

Ud over at finde et elselskab i Aarhus skal du også finde en specifik elaftale, der passer til dig. Der findes overordnet to typer aftaler, nemlig fastprisaftaler og aftaler med variabel pris. En fastprisaftale låser din pris pr. kWh i en aftalt periode, mens en variabel prisaftale følger markedsprisen time for time. En fastprisaftale giver dig sikkerhed i budgettet, men med variable priser får du ofte en lavere pris over tid. Det er selvfølgelig op til dig at vurdere, hvad du foretrækker.

Skift el-leverandør

Har du fået kigget din aftale efter i sømmene, og er det tid til at skifte el-leverandør? Det kan måske virke uoverskueligt ved første øjekast, men det er faktisk ganske nemt og enkelt at skifte fra dit nuværende selskab til et nyt. Du skal bare angive dine personlige oplysninger hos det selskab, som du vil flytte til, og derefter sørger de for at afmelde din gamle aftale og ordne alt papirarbejdet.

Inden du kaster dig ud i et skift af el-leverandør, er det vigtigt, at du læser alle vilkår for den nye aftale igennem. Generelt kan du følge denne tjekliste, inden du skifter elselskab:

  1. Tjek bindingsperioden ved dit nuværende elselskab.
  2. Tjek opsigelsesvarslet for din nuværende aftale.
  3. Tjek alle vilkår for den nye aftale.

Mange elaftaler har en bindingsperiode, men du kan aldrig være bundet i mere end seks måneder til en aftale. Derudover gælder der et opsigelsesvarsel for alle aftaler, så du ikke kan skifte el-leverandør fra den ene dag til den anden.

Vilkårene for den nye aftale bør altid læses grundigt igennem. Selvom du måske tror, at du har fundet det billigste elselskab i Aarhus, kan det vise sig at være anderledes, når du tjekker vilkårene for aftalen. Hos mange selskaber skal du betale abonnement og gebyrer, hvilket kan have stor betydning for den samlede elpris.

Meld el ved flytning

Hvis du står over for at skulle flytte til en ny bolig, er det en oplagt mulighed for at starte på en frisk med et nyt elselskab i Aarhus. At flytte er altid forbundet med en masse papirarbejde og kedelige administrative opgaver, og det kan også gælde, når du melder el ved flytning.

Når du skal melde el ved flytning, kan du tidligst gøre det to måneder før og senest én dag før fraflyttelsesdatoen. Hos Velkommen kan du nemt og enkelt melde flytning i selvbetjeningen, og så sørger vi for, at der er strøm i din nye bolig. Du kan også kontakte kundeservice, hvis du er i tvivl om noget.

Hvis du ikke melder el ved flytning, vil du komme til at hæfte for elforbruget på din gamle adresse, indtil en ny ejer eller lejer tilmelder sig adressen. Du vil også blive opkrævet et gebyr for at fraflytte uden varsel, som er en ærgerlig ekstraregning at skulle betale ved flytning.

Når du flytter, vil du senest seks uger efter fraflyttelsesdatoen modtage en slutopgørelse og modtage penge for el, som du ikke har benyttet, hvis du har betalt aconto. Det er altid en god idé at kontakte dit nuværende elselskab, hvis du skal flytte, da de kan hjælpe dig med alt det praktiske.

Elforsyning i Aarhus

Når du tilmelder dig hos et elselskab i Aarhus, har du måske tænkt på, om nogle elselskaber kan tilbyde en bedre og mere pålidelig strøm end andre selskaber. Det er dog ikke tilfældet, da alle elselskaber leverer præcis den samme strøm til din bolig. De eneste forskelle mellem elselskaberne er den pris, som de opkræver for strømmen, og hvad du skal betale i abonnementer, gebyrer osv. Hos nogle selskaber, herunder Velkommen, er der desuden også garanti for, at du får grøn strøm leveret.

Strømmen i din bolig transporteres via kabler, som ejes af dit lokale netselskab. Da netselskabet ejer kablerne i dit område, kan du ikke selv vælge dit netselskab. På din elregning vil du altid se, at du betaler en pris for transport af strømmen, som går til vedligeholdelse og reparation af elnettet.

Du er altså ikke selv herre over at sikre en stabil elforsyning til dit hjem. Det overordnede ansvar for elforsyningen i Danmark, og herunder selvfølgelig elforsyning i Aarhus, er hos den selvstændige statsejede virksomhed Energinet. De har status som Danmarks systemansvarlige transmissionsvirksomhed (TSO), som driver det danske elnet.

Elforsyning i Aarhus og resten af Danmark er heldigvis helt i top, når vi sammenligner os med resten af verden. Ifølge Energistyrelsen har vi en forsyningssikkerhed på 99,99 %, hvilket svarer til, at en gennemsnitlig dansker mangler strøm i ca. 40 minutter om året. De fleste af disse strømsvigt skyldes afbrydelser i det lokale elnet. Du behøver altså ikke at ligge søvnløs og bekymre dig om elforsyning i Aarhus.