Læsetid: 4 min.

Sådan finder du det bedste elselskab

slut med grønne blade

Er du på jagt efter det bedste elselskab, men usikker på, hvilken elaftale der passer bedst til dig? Du har sikkert mange spørgsmål, og det er helt naturligt. Hvad er forskellen mellem variabel og fast elpris? Og er muligt af få en billig elaftale med grøn strøm? I denne artikel gennemgår vi alt dette og mere, så du kan finde det bedste elselskab, der opfylder dine behov og kriterier.

Hvor skal du starte i din søgen efter det bedste elselskab?

Der findes over 40 elselskaber i Danmark, så vi forstår godt det kan være svært at navigere rundt i. Hvordan adskiller selskaberne sig fra hinanden, og kan det betale sig at undersøge, hvem der har den bedste løsning til dig?

Læs med nedenfor, hvor vi giver dig et par simple trin til at finde dit foretrukne elselskab.

Step 1: Overvej hvad der er dine vigtigste behov

For at undgå at fare vildt i elmarkedets jungle af muligheder og tilbud, er det første du kan gøre at spørge dig selv, hvad der er det vigtigste element i din elaftale. Det kan være, at du udelukkende er på udkig efter den alle billigste pris, et abonnement uden bindingsperiode eller et et elselskab, der prioriterer vedvarende energi. Når du gør op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig, giver det dig mulighed for at indsnævre feltet.

forvirret pige der prøver at finde det bedste elselskab

Prisen

Det er helt naturligt, at prisen spiller ind, når du skal vælge elselskab. Og den svinger da også fra elselskab til elselskab. Du skal dog passe på med straks at skifte selskab, når du ser et godt tilbud. Din samlede pris er nemlig sat sammen af mange forskellige faktorer, og det kan være meget forskelligt, hvordan selskaberne skildrer med dette. Det er blandt andet prisen på abonnementet, gebyrer og oprettelse, der kan spille ind. Derudover er det betydlig forskel på om du får en variabel eller fast pris. I langt de fleste tilfælde er det en variabel elpris, der er bedst for din pengepung. Men hvis du har det bedre i sindet med altid at vide, hvad du skal betale om måneden, kan en fast pris være at foretrække.

Grøn energi

I takt med det øgede fokus på klimaet, kan du hos mange selskaber også få grøn strøm med i din elaftale til gode priser.

Ligesom hos Velkommen arbejder flere og flere elselskaber i dag med grøn strøm. Den grønne omstilling og det øgede fokus på klimaet har resulteret i, at priserne på grøn strøm er blevet særdeles konkurrencedygtige. Ja, faktisk så konkurrencedygtige, at den grønne strøm ofte er blandt de billigste alternativer. Det er guf for personer, der gerne vil være med til at værne om klimaet og bidrage til at gøre det danske elmarked endnu grønnere.

vedvarende energi

Kundeservice og fordele

Foruden pris og muligheden for at få grøn strøm, bør du også tage et nærmere kig på elselskabets kundeservice. Hvad siger kunderne i deres anmeldelser, og er de tilfredse med det produkt, som elselskabet tilbyder? Får du nogle fordele inkluderet i din elaftale? Eller måske nogle attraktive rabatter, som kan spare dig penge på andre områder? Det er alt sammen overvejelser, som du vil gøre klogt i at gøre dig, når du søger efter det bedste elselskab.

Du kan læse uddybende om opmærksomhedspunkter dette i artiklen 5 overvejelser før du skifter elselskab.

det bedste elselskab

Step 2: Lav en prissammenligning

Som nævnt er prisen på en elaftale oftest det vigtigste kriterie, vi støder på. Derfor har vi også sørget for at gøre det nemmere end nogensinde at sammenligne priserne hos Velkommen med priserne på det øvrige elmarked. Det har vi gjort ved at udvikle en prisberegner, som giver dig det helt store overblik og dermed hjælper dig et skridt videre i din udvælgelsesproces.

Prisberegneren giver dig et estimat af dit årlige forbrug af strøm, mens den herefter sammenligner de tidligere priser på el hos Velkommen med gennemsnitspriserne for hele elmarkedet. Du kan også finde en liste over elselskaber i Danmark her.

Det får du hos Velkommen

Hos Velkommen har vi ydmygt forsøgt at sammensætte, det der for os er et godt bud på den bedste eleaftale. Det indebærer, at du kan få billig og grøn el i en og samme aftale.

6 fordele ved en elaftale fra os

✔️ 0 kr. i oprettelse og 1 kr. i abonnement.
✔️ Variabel elpris, så du kan udnytte strømmen, når den er billigst.
✔️ Grøn strøm fra vedvarende energikilder
✔️ Personlig kundeservice
✔️ Fri app og nyttige genveje
✔️ Ekstra besparelser via fri adgang til Rabatunivers.

Få den bedste elaftale hos Velkommen

Få besparelser med en variabel elpris

Hos Velkommen tilbyder vi udelukkende vores kunder en variabel elpris. Det gør vi, fordi vi mener, at vores kunder selv skal kunne have indflydelse på, om de vil udnytte strømmen, når den er billigst. Og det er netop dét, der er den største fordel ved en variabel elpris. Prisen svinger nemlig time for time, og på den måde kan du spare mange penge, hvis du tænker over, hvor du lægger dit forbrug.

Du kan fx vaske tøj, sætte opvasken over eller game i de tidspunkter på døgnet, hvor elprisen er i bund. Vi har lavet en elpris-app,  hvor du hele tiden kan blive holdt opdateret på, hvornår strømmen er billigst.

Nyd godt af fordelene i KlubVelkommen

Når du vælger en grøn elaftale hos velkommen bliver du en del af Klub Velkommen og rabatuniverset

Når du køber et produkt hos Velkommen, kan du glæde dig til at blive en del af vores fordelsklub, KlubVelkommen. Her får du et stort varieret udvalg af rabataftaler og attraktive tilbud. Der vil også være mulighed for at deltage i konkurrencer og vinde fede præmier.

Synes du også, at Velkommen lyder som det bedste elselskab for dig, kan du nemt og hurtigt tilmelde dig via knappen herunder. 👇

.