Læsetid: 2 min.

Sparetips til juleaften

I Danmark bruger vi statistisk set ca. 45% mere strøm på en december dag end på en julidag. Elforbruget topper juleaften, derfor giver vi dig en række sparetips til hvordan du kan imødekomme de høje elpriser juleaften og få billigere el.

Vi kan forvente, at langt flere ovne bliver tændt juleaften i 2021

Julen i 2021 kommer til at se anderledes ud for rigtig mange. COVID-19 har ramt rigtig mange familier, især børnefamilier, hvilket betyder at vi kommer til at holde flere intime juleaftener. Dette betyder dog også at langt flere ovne bliver tændt.

Det er statistisk bevist at elforbruget topper juleaften! Det giver rigtig god mening, da det er der flertallet har stegen i ovnen, børnene underholdes af julefilm og spil på computer og andre spillekonsoller. De voksne løber rundt mellem støvsugeren, opvaskemaskinen og andre elektriske hjælpemidler. Samtidig bliver køleskabet åbnet og lukket i tide og utide over hele dagen.

Spar på dit energiforbrug – sparetips juleaften

Energipriserne er eksploderet den sidste tid og derfor vil det give ekstra god mening at se hvor DU kan spare på energien juleaften. Få ændringer kan gøre en kæmpe forskel, både for miljøet men især også for din pengepung.

Vi giver dig her få gode tips til hvordan du let kan spare på energiforbruget juleaften, og dermed bidrage til at mindske CO2-udledningen:

  • Tø din frosne mad op i køleskabet! Ved at gøre dette, afgives der ca. en times gratis strøm for hvert kg kød der tøs op. Husk blot at tage maden op af fryseren i god tid, inden den skal tilberedes.
  • Udnyt kulden udenfor og køl resterne af julemaden ned udendørs. På den måde skal køleskabet ikke bruge ekstra energi på at køle maden ned.
  • Lav risengrøden færdig under dynen – det lyder måske som et gammelt og fjollet husmodertrick. Dog spare du rigtig meget energi ved at gøre det, samt tid som ikke skal bruges over den varme gryde.
    Men hvordan laver jeg dog risengrød under dynen? Risengrøden skal blot koges godt op også ind under dynen i et par timer, så er den klar til at blive spist.
  • Skru ned for varmen inden gæsterne kommer – temperaturen kommer uden tvivl til at stige i takt med hyggen rundt om juletræet.

Selvom mere og mere af vores elforbrug bliver produceret af vindmøller og solceller, er det fortsat vigtigt, at vi bruger den med stor omtanke.

Rigtig glædelig jul til hele Velkommen-familien.

Flere gode råd og sparetips

Læs også denne artikel, hvor vi dykker ned i nummer 1: Skift varmetype og Energistyrelsens Energimærke-beregner.

Savner du yderligere sparetips, så finder du her en række gode råd, som kan hjælpe dig til at spare yderligere på elregningen.