Læsetid: 3 min.

Elpriser time for time – Aarhus

Elpriser time for time - Århus

Vil du gerne vide, hvad strøm koster i Aarhus lige præcis nu? Så er det heldigt, at du her på siden kan følge elpriserne i Aarhus time for time.

Hvordan finder du de aktuelle elpriser for Aarhus?

Her på siden kan du live følge elpriserne time for time i Aarhus. Eller nærmere bestemt kan du følge elpriserne vest for Storebælt. Det gælder nemlig, at der er én elpris øst for Storebælt og en anden vest for Storebælt. Sidstnævnte dækker over de gældende elpriser i Aarhus.

Derfor skal du vide, hvad strøm koster i Aarhus

Hos Velkommen er vi overbeviste om, at du får den laveste elregning ved at have en variabel elaftale. Derfor er det også den eneste form for elaftale, vi tilbyder.

Med en variabel elaftale skifter din pris på el fra dag til dag – og fra time til time. Prisen afhænger af udbud og efterspørgsel.

Hvis du kender elpriserne i Aarhus, kan du tilrettelægge visse aktiviteter ud fra, hvornår strømmen er billigst. Skal du for eksempel vaske tøj, kan du med fordel gøre det på tidspunkter, hvor elpriserne i Aarhus er lave. Det kan også være, at det giver mening at spise aftensmad lidt tidligere eller senere end normalt, afhængigt af hvad strømmen koster.

Hvad afgør elprisen i Aarhus?

Der er flere forskellige faktorer, der er med til at afgøre elpriserne i Aarhus – og alle andre steder. Grundlæggende handler det om udbud og efterspørgsel; er der meget strøm at tage af, imens der kun er få forbrugere, der skal bruge strøm, så falder prisen.

Vejret har afgørende betydning for, hvad strøm koster i Aarhus. For eksempel bliver der i perioder med megen blæst produceret store mængder energi fra vindmøller. Det betyder, at udbuddet stiger, hvilket kan få prisen til at falde. Vejret kan ligeledes have indflydelse på efterspørgslen – i de varme måneder bruges der ikke nær så meget strøm på opvarmning, som der gør i vintermånederne.

Foruden disse lidt overordnede faktorer er der også specifikke tidspunkter på dagen, hvor efterspørgslen er høj, og strømmen derfor bliver dyrere.

Hvornår er elpriserne i Aarhus lavest?

Det gælder ofte, at priserne på strøm i Aarhus er lavest i de varmere perioder og i perioder med megen vind.

Derudover er strømmen typisk billig om natten, hvor der ikke er så mange, der har brug for den. Omvendt er den ofte dyr i tidsrummet 17:00-21:00, hvor mange laver mad, ser fjernsyn og har lys tændt.

Følg elpriserne i Aarhus via Velkommens app

At følge elpriserne time for time i Aarhus er vigtigt, hvis du vil spare penge på din elregning, men det er ikke altid, man lige har adgang til computeren for at tjekke priserne. Hos Velkommen har vi gjort det nemmere for dig at følge med i prisudviklingen time for time med vores app. I appen kan du både se, hvordan priserne har udviklet sig i går, og hvordan de kommer til at udvikle sig i dag og i morgen.

Appen er gratis at hente for alle, uanset om du er kunde hos os eller ej. Du finder den i App Store og Google Play. Du kan bare søge efter ’Elpriser Velkommen’ og downloade den kvit og frit.

Henter du appen til din mobil, kan du ikke kun følge udviklingen i spotprisen på el. Du kan nemlig også få gode råd til at spare på strømmen samt adgang til viden og artikler om elmarkedet. Hvis du er kunde, kan du også hurtigt og nemt logge ind på selvbetjeningen Mit Velkommen. Så hent appen og hold dig opdateret om elprisernes udvikling time for time.