Læsetid: 3 min.

El i Skive

el i skive

Vil du spare penge på elregningen og finde det bedste og billigste elselskab i Skive? Så læs med i denne guide, hvor vi giver dig et overblik over elmarkedet i Skive. Der er mange valgmuligheder, og der er ofte store prisforskelle mellem de billigste og de dyreste elselskaber på markedet. Derfor kan det spare dig mange penge på elregningen hver måned, hvis du skifter til et billigere selskab.

Når du skal vælge el i Skive, kan du helt selv bestemme, hvilket selskab du vil købe den fra. Elmarkedet i Danmark har nemlig været liberaliseret i mange år, og det betyder, at du og alle andre husstande i Danmark frit kan vælge, hvilket selskab de vil købe deres strøm fra. Hvor markedet tidligere var præget af store monopoler og få eller ingen muligheder for selv at vælge elselskab, er der nu masser af forskellige selskaber at vælge mellem.

Da markedet blev liberaliseret, strømmede det nemlig til med nye elselskaber, og den dag i dag er mange af disse selskaber stadig i branchen. Med så mange forskellige elselskaber i branchen er valgmulighederne flere end nogensinde før. Det giver en større konkurrence om kunderne, og det er selvfølgelig til kundernes fordel, som kan nyde godt af skarpere og bedre priser. Så hvordan kan du udnytte den store konkurrence og finde frem til den bedste løsning på el i Skive?

Sådan vælger du elselskab i Skive

Når du skal vælge elselskab i Skive, kan det i første omgang virke som en uoverskuelig opgave. Der er så mange forskellige elselskaber, og hos mange selskaber kan du også vælge mellem flere forskellige elaftaler. Hvordan kan du bedst sammenligne elaftalerne på markedet med hinanden og finde frem til den aftale, som passer bedst til dig?

Den mest oplagte løsning er at bruge en af de online sammenligningstjenester, som indsamler tilbud om elaftaler fra alle elselskaberne i branchen. Her samles alle tilbud om el i Skive på én og samme side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over hele markedet. Elaftalerne sammenlignes på baggrund af deres pris pr. kWh og estimerede månedlige pris samt en række andre elementer såsom muligheden for at købe grøn strøm.

Når du sammenligner elselskaber i Skive, er det selvfølgelig op til dig, om du foretrækker at købe den billigste strøm, eller om det også har betydning for dig, at du kan købe grøn strøm. Du kan hurtigt få rangeret alle selskaberne efter pris, så du kan finde den billigste aftale med det samme.

Hvad består elprisen af?

Sammenligner du el i Skive, er det vigtigt altid at være opmærksom, når du ser på et elselskabs pris pr. kWh. Nogle elselskaber vil vise dig, hvilken pris du skal betale for selve strømmen, mens du hos andre selskaber vil blive præsenteret for den endelige pris inkl. alle afgifter. For at gøre det muligt at sammenligne priserne på tværs af elselskaber kan du hos sammenligningstjenesterne se priser inkl. moms og afgifter hos alle selskaberne.

Hvis du udelukkende ser på den rå spotpris på el hos et elselskab, vil du blive overrasket, når du modtager din første elregning. Den endelige pris pr. kWh indeholder nemlig mange andre elementer, som lægges oveni selve den rå markedspris. Din endelige pris pr. kWh indeholder også:

  • moms
  • afgifter til staten
  • distributionstariffer til dit lokale netselskab.

Alle disse elementer skal du betale uanset hvad, så det er kun den ”rå” pris på strøm, som du kan påvirke ved at skifte el i Skive. Faktisk udgør selve markedsprisen på strøm under halvdelen af den endelige pris pr. kWh.

Hvorfor er prisen på el i Skive en anden hos andre elselskaber?

Når det danske elmarked er præget af en så hård konkurrence mellem de mange elselskaber, kunne man forvente, at prisen ville være nogenlunde ens hos alle. Når det er så nemt at skifte mellem de forskellige selskaber, burde priserne være endnu tættere på hinanden, da kunderne ganske let kan flytte fra et selskab til et andet.

I praksis er der dog ganske markante prisforskelle, når du ser på el i Skive hos forskellige elselskaber. Samlet set kan du spare flere tusinde kroner på din elregning i løbet af et år ved bare at skifte fra ét selskab til et andet. Så hvorfor er der så store prisforskelle på markedet, og hvor stammer forskellene fra?

Der er mange årsager til, at der er så store prisforskelle på markedet. Nogle af de vigtigste årsager til, at nogle elselskaber har en højere pris end andre, er:

  • abonnementsbetalinger
  • gebyrer
  • højere pris pr. kWh
  • faste prisaftaler.

Hos nogle selskaber skal du betale et abonnement for at oprette en aftale. Derudover kan der både være gebyrer i forbindelse med oprettelsen af din elaftale og for hver måned, når du modtager din elregning. Du skal også være opmærksom på, om du tilmelder dig en elaftale med fast pris, som ofte giver en højere pris pr. kWh i forhold til en pris med variable priser.