Læsetid: 4 min.

El i Roskilde

el roskilde

Vil du spare penge på elregningen og finde en bedre pris på strøm, er det måske tid til at skifte elselskab. I dette indlæg ser vi nærmere på el i Roskilde, så du kan få et overblik over dine muligheder for at finde en bedre pris på strøm.

Den gode nyhed er, at der er masser af muligheder for at købe el i Roskilde, da det danske elmarked er liberaliseret. Det betyder, at der er fri konkurrence i den danske branche, hvor alle elkunder frit kan vælge, hvilket elselskab de vil være kunde hos. Det skaber en dynamisk branche, som er præget af masser af konkurrence mellem en lang række elselskaber. Disse selskaber gør deres bedste for at tilbyde de bedste og skarpeste elaftaler for at tiltrække nye kunder og beholde deres nuværende.

Med en branche præget af så hård konkurrence er der i dag endnu flere muligheder end nogensinde før for at købe el i Roskilde. Mange nye elselskaber er kommet til, og der kæmpes hårdt om markedsandele i Danmark. De mange valgmuligheder er selvfølgelig til din fordel, da du frit kan skifte mellem elselskaberne, som du ønsker. Det kan dog også være svært at finde rundt mellem de mange forskellige elselskaber og finde det, der passer bedst til dig. Så hvordan kan du finde den bedste el i Roskilde?

Find det bedste elselskab i Roskilde

Elbranchen i Danmark bugner med elselskaber, som alle har deres egne tilbud om elaftaler til dig. Når du står over for at skulle vælge et elselskab i Roskilde, kan det derfor ved første øjekast virke som en ganske uoverskuelig opgave at finde det rette. Heldigvis er der hjælp at hente, og du behøver ikke at gøre alt arbejdet selv.

Du kan nemlig benytte en af de mange online sammenligningstjenester, som giver dig mulighed for at sammenligne de mange forskellige tilbud på elaftaler, du kan finde på markedet. Her samles alle elselskabernes tilbud på én og samme side, så du lynhurtigt kan få et overblik over mulighederne og sammenligne priserne. Elaftalerne rangeres først og fremmest efter prisen på strøm, men du kan også selv bruge filtre til f.eks. at kigge efter elselskaber, der tilbyder grøn strøm.

En online sammenligningstjeneste giver dig et godt grundlag for at vælge, hvilket elselskab i Roskilde der passer bedst til dine ønsker og behov. Det kan dog ikke stå alene som et værktøj til at vælge dit næste elselskab. Det er også vigtigt, at du selv besøger elselskabernes hjemmesider for at se alle vilkår og betingelser for deres elaftaler. Så er du sikker på, at du ikke bliver mødt af ubehagelige overraskelser såsom skjulte gebyrer og andre ekstrabetalinger.

Hvorfor varierer prisen på el i Roskilde?

Når du sammenligner priser på el i Roskilde hos forskellige elselskaber, vil du hurtigt opdage, at der er ganske markante prisforskelle i branchen. Det betyder, at man ved at skifte fra det dyreste til det billigste elselskab kan opnå ganske markante besparelser på sine elregninger – selv med et helt uændret strømforbrug.

Det virker umiddelbart overraskende, at der kan være så store prisforskelle i en branche, som er præget af hård konkurrence mellem elselskaber, der i virkeligheden tilbyder mere eller mindre det samme produkt; strøm til dit hjem. Man kunne forvente, at det ville udligne prisforskellen mellem forskellige elselskaber, da et selskab med en højere pris pr. kWh ville opleve faldende markedsandele og blive konkurreret ud af branchen.

I virkeligheden er prisforskellene mulige på grund af flere faktorer. Mange elkunder er loyale over for deres nuværende elselskab og forbliver kunder der i mange år. Andre tror fejlagtigt, at de ikke har mulighed for at skifte selskab, mens andre ikke skifter, fordi de tror, det er forbundet med for meget besvær. Dette gør det muligt for nogle selskaber at bevare en højere pris i forhold til andre selskaber. Men hvor stammer prisforskellene i praksis fra? Der er flere faktorer, som sender prisen i vejret hos nogle selskaber:

  • selve prisen pr. kWh
  • abonnementsbetalinger
  • gebyrer ved oprettelse og for hver elregning
  • andre ekstrabetalinger.

Når du vælger en ny elaftale, er det vigtigt at holde øje med disse elementer. Tjek, om du skal betale abonnement og gebyrer for at have en elaftale ved et nyt elselskab. Det kan nemlig gøre din elregning væsentligt højere i forhold til et elselskab uden elaftaler på abonnement.

Hvad består elprisen af?

Kigger du på el i Roskilde, vil du nogle gange blive præsenteret for den rå spotpris på el, mens du andre gange vil se den samlede pris pr. kWh. Spotprisen på el viser den rå markedspris, som bliver fastsat på den nordiske elbørs. Dette er dog ikke den endelige pris pr. kWh, som du kommer til at betale.

Din endelige pris pr. kWh indeholder nemlig også betalinger for en række andre poster. Du skal også betale for det følgende, hver gang du bruger en kWh:

  • moms
  • afgifter til staten
  • distributionstariffer til dit lokale netselskab.

Du skal betale for disse poster, uanset hvilket selskab du vælger til at levere el i Roskilde. Det betyder, at det kun er den rå pris pr. kWh, du kan påvirke ved at skifte elselskab.