Læsetid: 2 min.

Elpriser time for time på Bornholm

Elpriser time for time på Bornholm

Hvis du gerne vil spare penge på din elregning, gælder det om at orientere dig i de aktuelle elpriser på Bornholm. De svinger i takt med årstidernes skiften, vejrforholdene og tidspunktet på døgnet.
Her på siden kan du blive klogere på elpriserne time for time på Bornholm.

Elpriserne på Bornholm afhænger af udbud og efterspørgsel

Dine elpriser på Bornholm, såvel som i resten af Danmark, afhænger af udbud og efterspørgsel. Hvis der er mange forbrugere til en lille mængde strøm, stiger prisen. Omvendt falder den, hvis der er en stor mængde strøm tilgængelig, men knap så mange om buddet.

Konkret kan udbuddet for eksempel stige, hvis der i en periode produceres en stor mængde sol- eller vindenergi. Når udbuddet stiger, vil prisen som regel falde.

Kulde og sne kan til gengæld gøre, at efterspørgslen stiger, hvilket også får prisen til at stige. Elpriserne på Bornholm er derfor typisk højere i vinterperioden end i sommerperioden. Det skyldes, at der om vinteren er efterspørgsel på strøm til opvarmning og belysning samt til underholdning indendørs.

Elpriser time for time på Bornholm

De aktuelle elpriser på Bornholm afhænger ikke blot af faktorer som vind, vejr og sæson. De afhænger også af, hvor stor efterspørgslen på el er på forskellige tidspunkter af døgnet.

Om natten er strømmen typisk billig, fordi de fleste forbrugere sover. Det samme gælder i formiddagstimerne og de tidlige eftermiddagstimer, hvor de fleste er på arbejde. Om morgenen, hvor der bliver lavet morgenkaffe og morgenmad, kan priserne stige lidt, fordi efterspørgslen stiger.

De højeste elpriser på Bornholm vil typisk ses mellem 17.00 og 21.00. Her kommer mange nemlig hjem fra studie eller arbejde og skal lave mad, se TV og vaske tøj.

Følg med i elpriserne time for time på Bornholm

Der er nogle tommelfingerregler i forhold til elpriser på Bornholm. Priserne kan dog stadig svinge betydeligt fra dag til dag, og for eksempel kan du sagtens opleve, at elprisen en dag er lavest i det tidsrum, hvor den ellers oftest er højest.

I stedet for at gætte dig frem til de konkrete elpriser time for time på Bornholm bør du i stedet følge med i vores gratis elprisapp. På den måde ved du altid, hvornår strømmen er billigst, og dét giver dig mulighed for at tilrettelægge dit forbrug. For eksempel kan du måske udskyde tøjvasken eller vente lidt med at sætte vaskemaskinen i gang, hvis du kan se, at elprisen på Bornholm er lavere senere på dagen eller i morgen. Disse justeringer kan effektivt hjælpe dig med at minimere din elregning.