Læsetid: 2 min.

Elpriser time for time i Roskilde

Er du også træt af at betale for meget for strøm, når du kunne have sparet på din elregning? Så skal du holde øje med elpriserne time for time i Roskilde. Hvis du har en variabel elaftale, er der nemlig mulighed for at spare penge, når du bruger strøm, hvis du løbende holder øje med elpriserne time for time i Roskilde.

Vil du gerne holde ekstra øje med elpriserne i Roskilde, så læs med her, hvor vi kommer ind på, hvorfor og hvordan du holder øje med elpriserne time for time i Roskilde.

 

Hvorfor skifter elpriserne time for time?

El er en handelsvare som så meget andet, og derfor er elprisen også afhængig af en række faktorer, som betyder, at den kan svinge.

Det er for eksempel vejret, der kan være med til at afgøre elprisen. I Danmark kommer en del af strømmen fra vindmøller, og derfor er det især blæsten, som kan være med til at påvirke elpriserne – er der meget vind, falder elprisen, og er det vindstille, produceres der mindre strøm, og elprisen stiger.

Prisen kan også være lavere, når der ikke er så mange, der bruger strømmen, mens den i visse timer af døgnet er dyrere, fordi mange bruger strøm samtidig.

Hvorfor holde øje med elpriser time for time i Roskilde?

Er der egentlig en grund til at holde øje med elpriser time for time i Roskilde? Det korte svar er ja, hvis du har en elaftale med variabel elpris.

En elaftale med en variabel elpris betyder nemlig, at din elpris skifter, alt efter om strømmen er billig eller dyr. Og på den måde kan du spare penge ved at holde øje med elpriserne time for time i Roskilde og bruge strømmen, når den er billigst. Det kan for eksempel være ved at starte vaskemaskinen eller vente med at oplade elbilen, til du kan se, at der er billig strøm.

Har du en elaftale med en fast pris, er der ikke lige så stor grund til at holde øje med elprisen time for time, da den ikke vil gå op og ned på samme måde for dig.

Vores app giver overblik over elpriser time for time i Roskilde

Vil du gerne følge elpriserne time for time? Så kan du bruge Velkommens app til netop dette. Her kan du få et overblik over elpriser i Roskilde, så du hver dag kan følge med i, om strømmen er billig eller ej for dig.