Læsetid: 3 min.

Alt du bør vide om mobilt bredbånd

Er du i tvivl om, hvorvidt mobilt bredbånd er den rette løsning for dig? Få styr på alle fordelene her og bliv klogere på, om mobilt bredbånd passer til dine behov.

Hvad er mobilt bredbånd?

Kort sagt et mobilt bredbånd en trådløs internetforbindelse, der bliver leveret via et mobilt netværk. Med et mobilt bredbånd kan du få adgang på dine enheder, uden du behøver at være afhængig af én fast placering – hvad end du bruger en tablet, smartphone eller computer.

Det betyder, at du altid kan komme på nettet i sommerhuset, på farten, i campingvognen eller noget helt fjerde. Hos Velkommen bruger vi TDC NETs 4G og 5G, der er kåret til det bedste netværk.

Hvad er forskellen på mobilt bredbånd og fibernet?

Fibernet leveres ved hjælp af kabler i jorden i nærheden af din bopæl og giver adgang til ubegrænsede mængder af data. Ulempen er, at du ikke kan tage det med dig i toget, på skovturen eller på campingpladsen, men udelukkende bruge det derhjemme.

Med mobilt bredbånd får du derimod et trådløst internet, hvor du ikke er afhængig af nogen kabler og samtidig kan vælge den datamængde, der passer dig. Er du lidt af en gamer, kan du altid vælge vores bredbåndspakke med fri data.

Hvordan fungerer mobilt bredbånd?

Når du bestiller dit mobile bredbånd, får du udleveret et simkort. Hvis du kun vil bruge nettet på én enhed, kan du sætte simkortet direkte i din tablet, computer eller iPad, hvis enheden har en simkort-læser.

Hvis du gerne vil kunne komme på nettet fra flere enheder, kan du med fordel sætte simkortet i en router. På den måde kan hele hustanden få gavn af det trådløse internet på samme tid.

3 fordele ved mobilt bredbånd

Fleksibelt

Det siger næsten sig selv. Mobilt bredbånd er enormt fleksibelt. Det kræver nemlig ikke andet end en router og et strømstik. Du kan altså sagtens flytte dit bredbånd fra dit hjem til sommerhuset eller tage det med dig på farten. Hvis du for eksempel pendler meget, er mobilt bredbånd derfor helt ideelt. Se bredbåndspakkerne her.

En billigere løsning

Mobilt bredbånd er ofte bedre for økonomien, end almindeligt bredbånd. Det skyldes, at du kan vælge den mængde data, der passer til præcis dit behov og ikke betale unødvendige penge for data, du ikke bruger. Hos Velkommen kan du for eksempel få en bredbåndspakke fra 99,- kr./md.

Enkelt

Mobilt bredbånd er den mest simple form for bredbånd. Alt du behøver er en router, et simkort og noget strøm. Du er heller ikke afhængig af nogen teknikker, der skal hjælpe dig – det er supersimpelt af sætte op, så du kan komme i gang med det samme.

Hvor meget data har jeg brug for?

Det er meget individuelt, hvor meget data, der giver mening for den enkelte. Inden du vælger bredbåndspakke, kan du med fordel overveje, om I er flere, der skal bruge internettet, eller om det kun er til dig selv.

Derudover er det ikke helt ligegyldigt, om du er en filmelsker, en gamer eller blot bruger internettet til at svare på mails og surfe lidt rundt. For 25 GB data kan du for eksempel streame film i ca. 12 timer  om ugen og høre musik i 12 timer om dagen.

Er der noget du skal være opmærksom på?

Nogen er bange for om dækningen er god nok med mobilt bredbånd.  Men det behøver du heldigvis ikke være bekymret for, når du vælger mobilt bredbånd fra Velkommen. Via vores samarbejde med TDC NET, som igen i år er kåret til at have det bedste mobilnetværk i Danmark, er du sikret fleksibilitet og den bedste forbindelse. Du kan læse meget mere om TDC NET i artiklen Bedst i test: Danmarks suverænt bedste netværk