Læsetid: 4 min.

Hvor mange GB data bruger man på en måned?

hvor mange gb mobildata bruger man om måneden

Mobilabonnementer fås med mange forskellige GB data, og det er fjollet at betale for mere, end du bruger. Hvor mange GB, du har behov for, afhænger naturligvis af, hvor meget du surfer, scroller, streamer, lytter osv.  Læs med her, hvor vi giver dig et indblik i, hvor meget en række forskellige aktiviteter bruger i GB, og bliv klogere på, om dit abonnement matcher dit forbrug.

Indhold

Dan dig et overblik over dit dataforbrug
Er 20 GB data meget?
Så meget kan du for 60 GB
Hvad bruger mest data på mobilen?
Hvor lang tid tager det at bruge 1 GB data?
Vores mest populære mobilpakke
Danmarks bedste mobile netværk

Dan dig et overblik over dit dataforbrug

Er du i tvivl om, hvorvidt du har den rette mobilpakke? Eller er du blot nysgerrig på, hvor stort et forbrug, du har?

Det bedste, du kan gøre for at danne dig et realistisk overblik over, hvor mange GB du bruger, er at tjekke dit dataforbrug for de sidste seks måneder og finde gennemsnittet. Hos langt de fleste udbydere kan du tjekke dit forbrug på deres hjemmeside via login.

Er du kunde hos Velkommen, ser du dit forbrug i selvbetjening under “Simkort”, som vist på billedet herunder.

selvbetjening gb simkort

Her kan du også se, hvor meget du ringer, sms’er og meget andet. Hvor mange GB du har brugt, fremgår under “GBRS”. Tallet er opgivet i MB. 1000 MB svarer til 1 GB. I eksemplet nedenfor har kunden brugt 6,5 GB på otte dage.

selvbetjening gb

Måske bruger du rent faktisk langt mindre data, end du går og tror, eller også har du kun lige akkurat nok GB i din mobilpakke. Generelt er det en god idé at lægge 10 procent oven i gennemsnitstallet du når frem til, hvis du skal vælge nyt mobilabonnement. På den måde er du på den sikre side og løber ikke tør for data sidst på måneden.

Er 20 GB data meget?

Mange udbydere tilbyder blandt andet pakker med fri data og 20 GB data til en skarp pris. Om det er nok til netop dig, afhænger af, hvilke apps og tjenester du gør brug af og hvor meget, du bruger dem. Hvis du fx streamer meget eller er en flittig bruger af YouTube, er 20 GB ikke nok. Streamer du i HD bruger du faktisk omkring 3 GB pr time. Hvis du ser bare én time om dagen løber streaming altså op i 90 GB på en måned – alene på den post.

Bruger du derimod primært din mobil til at lytte til musik, sende beskeder og ringe, vil 20 GB være tilstrækkeligt. Musik er nemlig noget af det, der koster mindst på GB-kontoen.

Så meget kan du for 60 GB

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvad det er der suger flest GB og hvordan dit forbrug fordeler sig. Nedenfor har vi forsøgt at illustrere, hvordan dine GB fx kan se ud over en hel måned.

eksempel på 60 gb

For 60 GB kan du lytte til musik i 345 timer, være på sociale medier i 120 timer, se video (YouTube) i 25 timer og se film og serier i standard kvalitet 15 timer på en måned.

På daglig basis svarer det til 11,5 timers musik, 4 timers sociale medier, 50 minutters YouTube og 30 minutters film og serier.

Hvad bruger mest data på mobilen?

Hvis du dagligt bruger din mobil til at streame film, serier og live-tv, kan du godt regne med, at din data bliver slugt hurtigt. Hvad end du bruger Netflix, DRTV, HBO eller noget helt fjerde, vil det koste dig omkring 1 GB i timen. Streamer du live, kan du godt forvente at det sniger sig helt op på mellem 1,25-3 GB i timen afhængig af kvaliteten.

Modsat streaming, boner det ikke ud på datakontoen, når du hører musik. Ligegyldigt om du lytter på Spotify, YouSee eller andre musiktjenester, vil det nærmest være umuligt at overgå dit dataforbrug.

Der er også stor forskel på, hvilke sociale medier, du bruger. Det bruger fx væsentligt mere mobildata at se TikTok-videoer, end det gør at scrolle på Facebook.

Nedenfor har giver vi nogle eksempler på, hvad du kan for 1 GB.

Hvor lang tid tager det at bruge 1 GB data?

Disse tal er et cirka estimat. Der er nemlig mange forskellige faktorer, der spiller ind. Fx bruger du mere på Facebook, hvis du ser mange videoer frem, fremfor hvis du kun ser billeder og tekst. Overordnet er det en god tommelfingerregel, at jo mere aktivitet, der er på skærmen, jo mere energi bruges der.

For en GB kan du:

Musik: 23 timer
TikTok: 1 time
Instagram: 2 timer
Facebook: 7 timer
Streaming i standard kvalitet: 1 time
Streaming i HD: 20 minutter

Vores mest populære mobilpakke

kvinde der snakker i mobil glad og bruger gb

Overvejer du at blive mobilkunde hos Velkommen? Eller er du allerede kunde, men vil gerne skifte abonnement?

Vores mest populære pakke er mobilpakken fri/60, hvor du får fri tale og 60 GB (20 GB i EU) data til en skarp pris.

I fri/60-pakken får du: 

✔️ 60 GB data (20 GB data i EU)
✔️ Fri tale
✔️ 5G for kun 29 kr./md. (tilvalg)
✔️ Fri adgang til KlubVelkommen Rabatuniverset
✔️ Mulighed for eSIM.

Fandt du ikke en pakke, der passer lige præcis dig? Hvis du har et særligt ønske til antal GB, er du altid velkommen til at kontakte os. Så finder vi en løsning til dig.

Danmarks bedste mobile netværk

Når du vælger mobilabonnement skal brugeroplevelsen gerne være tæt på fejlfri. TDC NET, som Velkommens mobilpakker benytter, blev i 2023 for 8. år i træk kåret til den bedste mobile netværksoplevelse ­– både i de enkelte regioner og på landsplan.

Uanset hvilken mobilpakke du vælger, er du altså sikret at komme på lynhurtigt netværk hos os. Tilvælger du 5G bliver oplevelsen endnu bedre!