Læsetid: 3 min.

Data i EU: brug trygt din mobil på ferien

Data i EU tag trygt mobilen med på ferie

Havet bruser, solen står højt på himmelen og du scroller bekymringsfrit gennem den ene video efter den anden, imens du nyder en iskold drink. Det er skønt at komme lidt væk af og til, men der kan gå skår i glæden, hvis du vender hjem fra ferien til en tårnhøj telefonregning. Hos langt de fleste selskaber kan du heldigvis få data i EU med i din mobilpakke – som regel omkring 20 GB. Men hvor langt rækker det? Og hvordan kan du fx bruge dine GB på en udenlandsferie? Læs om data i EU her, og læn dig tilbage og nyd ferien med ro i sindet.

Hvor mange GB data bruger man i udlandet?

Det korte svar er, at det kommer an på, hvor længe du er væk, hvilke apps og tjenester du bruger og hvor mange timer du bruger på telefonen. En GB i Danmark er det samme som i EU. Du bruger altså ikke en GB hurtigere, bare fordi du er ude for landets grænser. Du kan blive klogere på, hvor hurtigt du bruger en GB i artiklen: Hvor mange data bruger man på en måned?

Nedenfor uddyber vi hvor langt 20 GB rækker i EU. 👇

Hvor meget er 20 GB?

Mange udbydere tilbyder pakker med 20 GB data i EU. Hvis du er væk en uge eller to ad gangen om året, burde dette være rigeligt data. Det kommer dog an på, hvor højt et forbrug, du har. Hvis du fx streamer meget eller ser meget YouTube, er 20 GB ikke nok, også selvom det kun er en uge, du er væk. Streamer du i HD bruger du faktisk omkring tre GB pr time. Hvis du ser én time om dagen i denne kvalitet, løber streaming altså op 21 GB på en uge.

Bruger du derimod primært din mobil til at scrolle lidt på sociale medier og lytte til musik, vil 20 GB være tilstrækkeligt. Musik er noget af det, der koster mindst på din GB-konto.

Så meget kan du for 20 GB i EU

Nedenfor har vi forsøgt at give et eksempel på, hvordan 20 GB kan se ud. Eksemplet gælder både, hvis der er tale om data i Danmark og EU.

Data i EU 20 GB brug trygt din mobil på ferien

For 20 GB kan du lytte til musik i 115 timer, være på sociale medier i 40 timer, se video (fx YouTube) i 8 timer og se film og serier i standard kvalitet 5 timer.

Skal du fx på ferie i én uge, kan du altså lytte til knap 16,5 times musik og være på sociale medier knap 6 timer om dagen. Og hvis du slet ikke streamer, kan du scrolle endnu mere!

Du skal altså lytte 24/7 for at overstige datamængden på musikposten. Til gengæld er der ikke plads til at lave lange filmmaratoner. Til det formål kan du med fordel bruge en WiFi-forbindelse eller downloade film hjemmefra.

Hvor gælder data i EU?

Du kan bruge dine 20 GB i alle EU-lande samt Norge og England. Hvis du har brug for ekstra ro i maven, inden du pakker kufferten, har vi lavet et liste over alle landende.

Find listen over EU-lande her.

I Velkommens mobilpakker tilbyder vi 10, 20 og 25 GB data, som du kan bruge i disse lande. Har du et ønske om mere eller mindre data, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan finde en løsning, der passer lige præcis dig.

Vores mest populære mobilpakke med 20 GB data i EU

Data i eu_mobilpakker

Overvejer du at blive mobilkunde hos Velkommen? Eller er du allerede kunde, men har brug for en anden pakke?

Vores mest populære pakke er mobilpakken fri/60, hvor du får fri tale og 60 GB (20 GB i EU) data til en skarp pris.

I fri/60-pakken får du: 

✔️ 60 GB data (20 GB data i EU)
✔️ Fri tale
✔️ 5G for kun 29 kr./md. (tilvalg)
✔️ Fri adgang til KlubVelkommen Rabatuniverset
✔️ Mulighed for eSIM.

Danmarks bedste mobile netværk

Uanset om du vælger en pakke med eller uden data i EU, bliver du en del af Danmarks bedste netværk, når du er kunde hos Velkommen. Vi bruger nemlig TDC NET i alle vores mobilpakker, der i 2023 for 8. år i træk blev kåret til den bedste mobile netværksoplevelse ­– både i de enkelte regioner og på landsplan. Tilvælger du 5G bliver oplevelsen endnu bedre!