Læsetid: 2 min.

5 fordele ved at vælge 5G

Den nyeste generation inden for mobilnetværk, 5G, har en lang række af fordele. Læs med her, hvor vi giver dig fem gode grunde til at bruge mobilnet med 5G, og bliv klogere på, hvordan netværket adskiller sig fra sin forgænger, 4G.

1. Tårnhøje hastigheder

Med 5G får du på mange måder en opgradering i forhold til 4G. Men vi kommer ikke uden om, at den største forskel er de høje hastigheder. På 5G-netværket kan du opnå en downloadhastighed på hele 1.000 Mbit/s og en uploadhastighed på op til 94 Mbit/s. Konkret betyder det for eksempel, at en HD-film, der tager 10 minutter at downloade over 4G, kan downloades på kun 30 sekunder over 5G. Det er da en forskel, der er til at mærke!

Du kan læse meget mere om 5G i artiklen Hvad er 5G?

2. Større kapacitet

Hvis mange bruger 4G-netværket på samme tid i et område, vil du ofte opleve, at hastigheden falder. Sådan forholder det sig ikke med 5G, fordi netværket uden problemer kan håndtere mange enheder, tilsluttet på samme tid.

3. Lavere latenstider

Latens refererer til forsinkelsen i dataoverførsel, og 5G reducerer dette markant sammenlignet med 4G. Hvad end du surfer, streamer eller gamer, skal du ikke bekymre dig om trafik og forsinkelser, når du bruger 5G.

4. Mindre energi

Med 5Gs hurtige hastigheder er kvaliteten af dataoverførsel betydeligt forbedret. Samtidig bruger 5G sleep mode, hvilket betyder, at din mobil kun er aktiv, når der er behov for dataoverførsel. Begge dele medfører, at din mobil bruger mindre energi og kan holde strøm længere.

5. Bedre lydkvalitet ved opkald

De mange forbedringer ved 5G som for eksempel få forsinkelser og højere hastighed, bidrager også til, at både almindelige samtaler og videoopkald, vil opleves med en bedre lydkvalitet, der er mere klar og skarp.

Skal du med på 5G-bølgen?

Hos Velkommen kan du få adgang til det 5G-netværket i Danmark med samtlige af vores mobilpakker. Vores mobilpakker bruger TDC NETs mobilnetværk, som igen i år er kåret til at have det markant bedste 5G mobilnetværk i Danmark.

Det betyder, at du kan opleve endnu hurtigere og mere stabilt internet på din mobil.


Kilde for skema.

På en stor del af vores abonnementer er 5G er inkluderet i prisen. Alternativt kan det tilkøbes for kun 29 kr. / md.