Læsetid: 4 min.

Find den rette leverandør af el i Nyborg

El i nyborg

Det danske elmarked er liberaliseret, hvilket betyder, at du som forbruger selv kan vælge dit elselskab i Nyborg. Det kan du gøre ud fra eksempelvis pris, medlemsfordele og fokus på den grønne omstilling. Hvad end du er flyttet eller blot overvejer at skifte elselskab i Nyborg, kan du blive klogere på sagen her på siden.

Få billig el i Nyborg med en variabel elpris

Som forbruger kan du grundlæggende vælge imellem to forskellige slags elaftaler; en aftale med en fast elpris eller en aftale med en variabel elpris.

Med en fast pris betaler du, som navnet indikerer, en fast pris pr. kWh, du forbruger. Denne pris gælder, uanset hvornår du bruger strømmen. Den faste pris gør det nemt for eksempel at lægge et budget, fordi du ved, hvad strømmen koster, og hvor meget strøm du som regel bruger om måneden.

Fordelen ved en variabel pris på el i Nyborg er, at prisen svinger, hvilket du kan udnytte til din fordel. Ved at bruge strømmen, når den er billigst, kan du minimere din elregning, og det er heldigvis nemt at følge med i dagens elpriser time for time.

Selvom den variable pris på el i Nyborg på nogle tidspunkter kan være højere end en fast pris, vil det på sigt næsten altid være billigst med en variabel aftale. Især hvis du gør en aktiv indsats for at udnytte de variable priser på el i Nyborg.

Spar penge ved at skifte elselskab i Nyborg

En stor del af prisen på el i Nyborg kan vi som elselskab ikke påvirke. Prisen på den rå strøm fastsættes på den nordiske elbørs ud fra udbud og efterspørgsel og er den samme for alle elselskaber. Afgifter og moms til staten kan vi heller ikke ændre på, og det samme gælder afgifter til Energinet. De driver det danske elnet og opkræver et gebyr for transport af strømmen.

Som elselskab i Nyborg har vi til gengæld indflydelse på de gebyrer, vi pålægger dig som forbruger. Hos nogle elleverandører er det svært at finde hoved og hale i disse, hvilket kan medføre, at du ender med at betale for meget for din el i Nyborg. Det ser vi ingen grund til, og derfor har vi valgt at lave en nem og overskuelig løsning til dig, der vælger os som elselskab i Nyborg.

Hos Velkommen betaler du 0,1875 kroner i tillæg pr. kWh, du bruger. Det er det, vi tjener vores penge på. Du betaler ikke noget abonnements- eller oprettelsesgebyr, så det er blot kWh-tillægget, som lægges oveni den rå pris på strøm, du skal forholde dig til.

Betaler du dyre gebyrer hos dit nuværende elselskab i Nyborg, er der altså gode chancer for, at du kan spare penge ved at skifte til Velkommen.

Få grøn el i Nyborg fra Velkommen

Al el i Danmark transporteres ud til forbrugerne igennem det fælles elnet. Det vil sige, at al strømmen ”blandes”, og når du bruger strøm fra stikkontakten, ved du derfor ikke, om den stammer fra vindmøller eller afbrænding. Hvis du gerne vil bidrage til den grønne omstilling, er der dog alligevel noget, du som forbruger kan gøre; du kan vælge et grønt energiselskab.

Og hvordan kan et energiselskab så være grønt, hvis al strøm alligevel blandes sammen? Godt spørgsmål!

Hos Energinet kan man købe såkaldte oprindelsesgarantier. De dokumenterer, at en vis mængde strøm stammer fra vedvarende, grønne energikilder. Hos Velkommen opkøber vi oprindelsesgarantier svarende til vores medlemmers elforbrug. Det vil sige, at selvom den konkrete strøm i din stikkontakt ikke nødvendigvis er grøn, så har vi opkøbt grøn strøm svarende til dit forbrug. På den måde bliver vi et grønt elselskab, selvom vi deler elnettet med alle andre elselskaber i Danmark.

Når du vælger et elselskab i Nyborg, der opkøber oprindelsesgarantier, signalerer du, at du foretrækker grøn energi. Jo flere forbrugere, der vælger denne løsning, desto mere bliver der skubbet til den grønne omstilling. Det kan derfor godt betale sig at vælge et elselskab i Nyborg, der tænker i bæredygtige baner.

Sådan skifter du elselskab i Nyborg

Vil du – for eksempel af miljømæssige eller økonomiske årsager – gerne skifte leverandør af el i Nyborg? Det er heldigvis nemt og ligetil.

For at skifte elselskab i Nyborg skal du blot oprette en aftale med den ønskede leverandør. Herefter sørger den nye leverandør for at opsige aftalen med den gamle leverandør. Du skal altså ikke foretage dig noget i forhold til opsigelsen. Dog gør du klogt i lige at undersøge vilkårene for din nuværende elaftale, så du ikke ender med eksempelvis at betale for et abonnement, selvom du har skiftet leverandør af el i Nyborg.

Er du flyttet ind i en ny bolig, vil der være en elaftale, som er oprettet af de tidligere ejere eller lejere eller af din udlejer. Denne kan du imidlertid blot opsige, hvis du ønsker at indgå en aftale med en anden leverandør af el i Nyborg. Indgår dit elforbrug i din husleje, skal skiftet koordineres med din udlejer, men din udlejer må ikke bestemme, hvilken elleverandør du skal have.