Læsetid: 3 min.

Find den bedste og billigste leverandør af el i Fredericia

el i fredericia

Er du på udkig efter et nyt elselskab i Fredericia? Så er du landet det rette sted. Her på siden guider vi dig nemlig igennem valget af elselskab, så du kan være sikker på at få den bedste og billigste leverandør af el i Fredericia.

Hvad bestemmer prisen på el i Fredericia?

Prisen på el i Fredericia – og alle andre steder – afhænger af udbud og efterspørgsel. Den rå pris på el fastsættes på den nordiske elbørs og afhænger blandt andet af vind og vejr. I perioder med meget vind produceres der for eksempel en stor mængde vindenergi, hvilket får det samlede udbud af strøm til at stige – og prisen til at falde.

Overordnet gælder det typisk, at strøm er dyrere i vinterhalvåret end i sommerhalvåret. Det skyldes, at der om vinteren skal bruges strøm til opvarmning og belysning i boliger, ligesom mange opholder sig mere indendørs og bruger strøm til computere og TV. Alt dette gør, at efterspørgslen på el stiger, hvilket ligeledes får prisen til at stige.

Zoomer vi ind på en enkelt dag, er der også her udsving i priserne. Ofte er strømmen billig om natten, hvor de fleste sover, og efterspørgslen er derfor lav. Til gengæld er der høj efterspørgsel i timerne fra 17.00 til 21.00, hvor mange kommer hjem og skal lave mad, vaske tøj eller se fjernsyn.

Et gennemskueligt elselskab i Fredericia

Alt det ovennævnte påvirker den rå pris på strøm. Den har vi som elselskab i Fredericia ikke indflydelse på. Det samme gælder moms og elafgift, der skal betales til staten, samt transportgebyr og tariffer til Energinet, som ejer elnettet i Danmark. Disse omkostninger betaler du som forbruger, uanset hvilket elselskab i Fredericia du vælger.

Når der alligevel er stor forskel på priserne hos forskellige leverandører af el i Fredericia, skyldes det, at elselskaberne kan pålægge forbrugerne forskellige gebyrer. Hos nogle elselskaber betaler man for eksempel et månedligt abonnementsgebyr eller et gebyr for opstart af elaftalen.

Hos Velkommen har vi valgt at fjerne de mystiske gebyrer, så du kan få en gennemskuelig aftale om el i Fredericia. Det vil sige, at du ikke betaler hverken abonnementsgebyr eller oprettelsesgebyr. Du betaler til gengæld 0,1875 kroner i tillæg pr. kWh, du forbruger. Det er dét, der får vores forretning til at give mening.

Ens elforbrug afhænger naturligvis af mange forskellige faktorer. Man siger dog typisk, at det gennemsnitlige dagsforbrug for én person er fire kWh. Det svarer til, at du som kunde hos os betaler 0,75 kroner i tillæg om dagen.

En grøn leverandør af el i Fredericia

Som forbruger vil du sandsynligvis gerne finde et billigt elselskab i Fredericia. Der kan imidlertid også være andre faktorer, der påvirker dit valg af leverandør. For eksempel vil mange forbrugere gerne bidrage til den grønne omstilling. Har du det også sådan, er Velkommen det helt rigtige valg for dig.

Hos Velkommen bryster vi os af at levere grøn strøm. Det gælder imidlertid, at al el i Danmark ”blandes” og transporteres ud til forbrugerne via det fælles elnet. Når du tænder for stikkontakten derhjemme, kan du altså ikke vide, om strømmen kommer fra vindenergi eller fra afbrænding.

Når vi alligevel kalder os selv et grønt energiselskab, skyldes det, at vi opkøber såkaldte oprindelsesgarantier hos Energinet. Oprindelsesgarantierne dokumenterer, at en konkret mængde strøm stammer fra vedvarende energikilder.

Hos Velkommen opkøber vi oprindelsesgarantier svarende til vores kunders elforbrug. Selvom strømmen i din stikkontakt ikke nødvendigvis stammer fra 100 % grøn energi, kan du altså være sikker på, at vi har opkøbt grøn energi, der svarer til dit forbrug. På den måde bliver vi grønne, selvom vi deler elnettet med alle andre i Danmark.

Ved at vælge et grønt elselskab i Fredericia er du med til at skubbe den grønne omstilling i den rigtige retning. Du signalerer nemlig, at du vil have energi fra vedvarende kilder, og dét gør, at flere og flere producenter og leverandører er nødt til at tænke i disse baner.

Sådan skifter du elselskab i Fredericia

Det er nemt og ligetil at skifte til en ny leverandør af el i Fredericia. Du skal blot oprette en ny aftale med det ønskede elselskab, som sørger for at opsige den gamle. Sørg dog gerne for at tjekke op på betingelserne for din aftale inden da, så du ikke ender med for eksempel at betale et abonnementsgebyr til dit gamle elselskab efter skiftet.

Du har altid ret til selv at vælge din leverandør af el i Fredericia. Når du flytter ind et sted, vil der typisk være en eksisterende aftale, som er indgået af udlejer eller boligens tidligere ejere. Det står dig imidlertid frit for at opsige denne og indgå en aftale med et andet elselskab i Fredericia.

Indgår elforbruget som en del af din husleje, skal et skift af elleverandør koordineres med din udlejer. Din udlejer må imidlertid aldrig bestemme, hvem der skal være dit elselskab i Fredericia.