Vores elpriser

Her finder du vores priser, produkter og hvordan vi sammenligner os med markedet.

Bor du øst eller vest for Storebælt?
Vest
Øst
Grøn strøm fra vandkraftværker
GrønEl
April gennemsnitspris
64,24øre/kWh*
0 kr. i abonnement
Med dette produkt får du:
  • 100% certificeret
    grøn strøm
  • Gratis oprettelse
  • 0 kr. om måneden i abonnement
  • Variabel pris der følger markedet
  • Få strøm fra danske vindmøller for 9 kr./mdr.

* Elprisen er eksklusiv distribution og afgifter. Der gælder en 6 måneders bindingsperiode.

Bladene i mærkningsordningen – hvad betyder de? Læs mere

Billigere end markedsgennemsnittet i 2020

Igen og igen.

Gode priser på grøn el

Vores produkter har variable priser, som i hele 2020 har ligget under markedsgennemsnittet – og dette selvom vi kun sælger grøn strøm. I grafen kan du se vores gennemsnitspriser i både øst og vest for 2020 sammenlignet med gennemsnitsprisen for variable produkter på markedet.

Husk at gennemsnitsprisen i 2020 ikke nødvendigvis er et udtryk for prisen i dag, da vores produkter følger de variable priser på elmarkedet.

Vest
Øst
Billig-grøn-el

Billig grøn el

Certificeret bæredygtig energi fra vedvarende energikilder til lave priser.
Elpriser der er billigere end markedet

Billigere end gennemsnittet i 2020

Elpriser der lå under markedsgennemsnittet sidste år

0 kr. i abonnement

Ja, du læste rigtigt – nul. Alene på det her punkt adskiller vi os fra de fleste el-selskaber.

Historisk besparelse ift. markedsgennemsnittet

Lejlighed i Østdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-lejlighed-prisberegner

I 2020 kunne et par i en lejlighed have sparet

687,56 kr.

Regnet på baggrund af to voksne i en lejlighed på 75 m2 med forbrug på 2500 kWh om året.

Hus i Vestdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-hus-prisberegner

I 2020 kunne en familie i hus have sparet

628,50 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 100m2 med et forbrug på 4000 kWh om året.

Hus m. varmepumpe i Vestdanmark

Årlig-besparelse-gennemsnitsmarkedet-villa-prisberegner

I 2020 kunne en familie i hus m. varmepumpe have sparet

438,75 kr.

Regnet på baggrund af to voksne og to børn i et hus på 130 m2 m. varmepumpe og forbrug på 10.000 kWh om året.
Gør-elregningen-billigere-sparetips

Den største besparelse er dig selv

Hvis du tænker over dit elforbrug, er der faktisk mange penge at spare på elregningen. Det er heldigvis nemmere, end de fleste går og frygter – for med lidt nye vaner og enkle tips går det hele let. Vil du have mere information omkring sparetips, så klik herunder.

Grøn el til billige priser

Det behøver ikke at være dyrt, når du gerne vil være grøn.

Billig el til en fair pris

Elpriserne er en uforudsigelig og foranderlig faktor, som hele tiden er under udvikling. Det skyldes, at der er mange faktorer, der påvirker elprisen – blandt andet udbud og efterspørgsel, udviklingen i den grønne omstilling, vejrforholdene osv. Din kWh-pris tager udgangspunkt i timepriserne på den børs, hvor din el bliver forhandlet.

Vi skærer din elregning helt ind til benet. Din elregning består af en række af forskellige poster – du betaler nemlig både afgifter til staten, abonnement hos dit lokale netselskab og til din eludbyder. Vi vil gerne gøre alt hvad vi kan for vores kunder – Derfor kan du få grøn strøm til 0 kr. i abonnement ved at være kunde hos os.

Billig grøn el

Få overblik over dit elforbrug med selvbetjeningen

I vores selvbetjening får du adgang til en masse brugbare værktøjer og data. Følg med i dit elforbrug, se regninger, skift betalingsmetode og meget mere.

Følg med i dit elforbrug

Tiden er en knap ressource, og vi vil gerne have lov til at gøre det så nemt for dig som muligt, med vores online selvbetjening.

Når du køber klimavenlig strøm fra Velkommen, får du adgang til vores selvbetjening via et personligt password som du får tilsendt på mail. ’Min selvbetjening’ giver dig en række forskellige muligheder, blandt andet et komplet overblik over dit elforbrug. Her kan du nemlig følge med i hvor mange penge du har brugt helt ned på timeniveau, samt hvor mange kWh du brugte det sidste år-, måned-, uge eller på enkelte dage.

Følg med i dit forbrug selvbetjening

Sådan er elprisen skruet sammen

Elprisen består af en række forskellige faktorer – her har vi forsøgt at give dig et overblik over elprisens sammensætning.

Elprisens sammensætning

Prisen på el er sammensat af en række forskellige faktorer, og afhænger af flere forskellige aktører. Man betaler nemlig både til sin eludbyder, det lokale netselskab som ejer kablerne, der transporterer strømmen til dit hjem – Derudover står afgifter til staten, for en stor del af elregningens størrelse.

Du kan selv påvirke cirka 19% af din elregnings størrelse, igennem valget af eludbyder og dit elforbrug. Afgifter og moms til staten udgør omkring 60%, mens udgifterne til transport til netselskabet er cirka 19%.
På billedet til højre kan du se hvordan elprisen er sammensat.

Sådan påvirkes elprisen

Hvorfor koster strømmen ikke altid det samme?

Vejr, årstid og tidspunkt på døgnet

Der er en række faktorer, der spiller ind på elprisen – heriblandt den grønne omstilling, årstid, tidspunkt på døgnet, vejrforhold samt priser på CO2- og brændselspriser.

I tak med, at den grønne omstilling skrider frem, lukkes kul- og atomkraftværker. Dette vil have en naturlig påvirkning på kapacitetsbalancen, hvor mindre kapacitet vil få elpriserne til at stige. Det skyldes, at udbud og efterspørgsel regulerer priserne på elmarkedet. I forbindelse hermed vil elprisen også stige når efterspørgslen er højest – og omvendt, hvorfor årstid og tidspunktet på dagen spiller en væsentlig rolle for elprisen.

Mere end 40% af vores samlede energiproduktion i Danmark stammer fra vindkraft, og derfor bliver vejrforhold en afgørende faktor for produktion af strøm. Samtidig med, at kraftværkerne lukker, træder kraftværkskapaciteten ikke i kraft når vinden ikke blæser. På den måde sætter det et større pres på elnettet.

Ydermere vil højere priser på brændsel og CO2, have en klar kausalitet med højere elpriser. Det skyldes, at det typisk er marginalprisen fra kulfyrede kraftværker, som bestemmer elprisen på markedet

Hvad påvirker elprisen

Hvad er en kWh?

Det er forskelligt hvor mange kWh de forskellige husstande forbruger om året. Det afhænger nemlig af antallet af energikrævende apparater du har i husstanden, hvor mange beboere husstanden har samt hvilken type og størrelse din bolig har.

Man siger dog, at en dansker gennemsnitligt bruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitsfamilie bestående af 2 voksne med 2 børn, har et typisk elforbrug svarende til 4.000 kWh om året. På en fjernaflæst elmåler kan du selv aflæse, hvor mange kWh din husstand samlet set forbruger på et år.

Du kan heldigvis selv gøre en indsats for at nedbringe dit elforbrug, såsom at udskifte glødepære med LED pære, sætte vaskemaskinen i gang uden for primetime eller skifte dine hårde hvidevarer ud med A++ mærkede apparater. Du kan få mange flere nyttige sparetips ved at klikke herunder.

Vil du også hjælpe klimaet?

Vi indkøber certifikater, der stammer 100% fra grønne kilder – på den måde er du sikret grøn strøm. Tidligere har vi købt certifikater fra både norsk vand og dansk vind, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også sørge for at indkøbe 100% fra grønne energikilder for dit forbrug.

Grøn strøm fra vandkraftværker
GrønEl
Certificeret-grøn-strøm
Med dette produkt får du:
  • 100% certificeret el fra grønne kilder
  • Gratis oprettelse
  • Lav elpris der følger markedet

Alle priser, betingelser, produkter og gebyrer.

Komplet oversigt over priser og gebyrer

Her kan du finde en samlet information vores produkter, betingelser, priser og gebyrer for private og erhverv.

Mobil abonnementspriser