Hvad betyder GSM, EDGE, 3G og 4G?

Opdateret 14/01/2020

GSM, EDGE, 3G, Turbo 3G , 4G og LTE er alle betegnelser for teknologier for mobilkommunikation.

GSM - er forkortelse af "Global System for Mobile Communications" og har dannet grundlag for mobiltelefonien, som vi kender den i dag.

EDGE - er forkortelse af "Enhanced Data rates for GSM Evolution" og er en videreudvikling af GSM netværket. Downloadhastigheden for EDGE ligger på ca. 120 Kbit/s.

EDGE dækningen finder du især i yderområderne, hvor der endnu ikke findes en 3G/Turbo 3G dækning.

3G og Turbo 3G - 3G er forkortelse af "3rd generation" (tredje generation) teknologi for mobilkommunikation og er efterfølger for GSM/EDGE. 3G gør det muligt at anvende live video (videokonference, live streaming video/webcast og videotelefoni) mellem 3G mobiltelefoner.

3G er især kendetegnet for mulighed for at sende og modtage data med høj hastighed. Med 3G kan du opnå downloadhastigheder på op til 3 Mbit/s og med Turbo 3G kan du under optimale forhold opnå hastigheder på op til 5,7 Mbit/s. Se mere på www.velkommen.dk.

4G er en forkortelse for 4. generation. 4G bliver også kaldt for LTE (Long Term Evolution). LTE er en udvidelse af 3G-netværket, der giver dig mulighed for at få meget høj hastighed på mobildata og bedre talekvalitet. På TDC?s mobilnetværk er den forventede datahastighed ved download mellem 17 og 71x Mbit/s (hvilket kan være højere afhængig af, hvor du er).

Klik her for at se, hvor TDC dækker.

Technician Assistance

Dedikeret service

Du kan altid kontakte Velkommens kunde­service og få hjælp til din for­bin­delse.