Skift elselskab nemt

Skift elselskab

Vidste du, at der er ingen forskel på kvaliteten af el? Strøm er strøm – derfor kan der være penge at spare ved at skifte elselskab.

3 simple steps – så har du en ny elleverandør

Tilmeld_groen_elaftale_online

Tilmeld dig online

Du kan hurtigt og nemt skifte elselskab og få billig strøm fra Velkommen her på siden.
Vi_klarer_resten

Vi klarer resten

Du skal ikke foretage dig yderligere. Vi klarer nemlig alt det praktiske for dig.
billig_groen_elaftale

Nyd en grøn elaftale

Nu kan du blot læne dig tilbage og nyde en grøn og billig elaftale.

Overgangsperioden forklaret

Hvad sker der “omme bagved” når du skifter elleverandør?

Vi opsiger din nuværende aftale

Det er heldigvis nemt og ubesværet at skifte elselskab. Når du har indtastet dine oplysninger og trykket ”Godkend tilmelding”, behøver du ikke at foretage dig yderligere. Vi varetager dine interesser overfor den tidligere elleverandør. Det betyder, at dit tidligere elselskab automatisk får besked, når du vælger at skifte eludbyder. Du behøver derfor ikke selv at kontakte din tidligere leverandør af el, for at opsige din aftale – det gør vi nemlig for dig!

 

 

Overgangsperiode til ny eludbyder

Vi estimerer dit forbrug

Når tilmeldingen er gået igennem, sørger vi for at orientere os om estimater for dit forventede elforbrug. Det gør vi fordi man i Danmark, betaler en månedlig- eller kvartalsvis acontobetaling for strøm.

Acontobeløbet er en estimering af dit strømforbrug, og baserer sig på en gennemsnitlig beregning for dit årlige forbrug af el. Det er dog indrettet sådan med el, at acontobeløbet baserer sig på dit foregående års forbrug. Derfor kan man opleve, at elregningens beløb svinger og ikke er den samme måned for måned eller pr. kvartal. Det skyldes, at man ofte bruger mere strøm i nogle perioder (især vinterhalvåret), hvorfor elregningen vil være højere i denne periode.

 

 

Overgangsperiode til nyt elselskab

Vi begynder leveringen

Når vi har opsagt dit abonnement hos din nuværende udbyder, samt indhentet estimater om dit nuværende forbrug, er vi klar til at levere strømmen til dit hjem. Strømmen går altid aktiv d. 15 eller 16. i måneden. Hvis du skifter til os efter d. 1., kan du ikke være sikker på, at din strøm når at gå aktiv til d. 15 eller 16. i den indgående måned.

Når skiftet til en ny elleverandør er gået igennem, aflæses din elmåler. Senest 6 uger efter, at du har skiftet elselskab, vil du have krav på en slutopgørelse fra din tidligere udbyder af el.

Levering af grøn strøm

Skift elselskab – det tager kun et øjeblik

Har du 2 minutter? Så klarer vi resten.

Tilmelding på 2 minutter

Du skal følge linket herunder og udfylde tilmeldingen.

Vi klarer resten

Vi kontakter og opsiger dit nuværende elselskab, samt indhenter oplysninger om dit estimerede strømforbrug.

Læn dig tilbage og nyd en grøn elaftale

Nu kan du med god samvittighed læne dig tilbage og nyde din grønne el.
Tilmeld billig grøn elaftale

Værd at vide

Du kan tilmelde en ny elaftale online lige her – det tager bare 2 minutter at skifte.

Vi kontakter og opsiger nemlig dit nuværende elselskab , samt indhenter oplysninger om dit estimerede strømforbrug.

Der er ingen forskel på kvaliteten af strøm, og der kan faktisk være penge at spare med en ny elaftale.

Vi har lavet et værktøj, hvor du kan sammenligne tidligere gennemsnitspriser i markedet med vores elpriser på linket her.

Når du har indtastet dine oplysninger og trykket ”Godkend tilmelding”, behøver du ikke at foretage dig yderligere. Vi giver dit tidligere elselskab automatisk besked, når du vælger at skifte eludbyder.

Når du har tilmeldt dig, kan blot læne dig tilbage og nyde en grøn elaftale.

Siden 2003 har der været frit elvalg i Danmark. Det betyder, at du helt frit kan vælge din foretrukne elleverandør.

Elnettet i Danmark

Det samme – bare anderledes

Vidste du, at der ikke er nogen forskel på kvaliteten af din el – og at du uanset valget af elleverandør, altid vil få den samme el ud igennem din stikkontakt. Derfor er elregningen det ideelle sted at spare penge, så længe din eludbyder opfylder dine behov. Den eneste forskel når du skifter eludbyder er bare, at du nu modtager opkrævningen fra en anden virksomhed

Når du vælger Velkommen som din elleverandør, får du den samme strøm ud af kontakten. Ved at skifte elselskab er forskellen blot, at du får det til en billig pris – og er sikker på vi kun indkøber grøn el til vores kunder.

Hvorfor vælge Velkommen?

Udover vi har forsøgt at gøre det så nemt som muligt, så fokuserer vi også på både prisen og produktet.

Grøn el, selvfølgelig.

Hos Velkommen får du grøn strøm til gode priser og 0 kr. i abonnement. Den grønne omstilling er en kerneværdi i vores virksomhed, derfor har vi indtil nu udelukkende købt strøm fra danske vindmøller og norske vandkraftværker til vores kunder. Hvis du vælger en aftale hos os, så sørger vi selvfølgelig også for at købe grønne certifikater for 100% af dit forbrug i fremtiden.

Vi er et anderledes energiselskab, som ikke forsøger at spise dig af med høje abonnementsopkrævninger eller skyhøje priser. Vi sætter kunden i fokus og kæmper for, at det skal være let, sjovt og billigt at være elkunde hos os, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, kundeservice eller den grønne omstilling.

Grøn el fra danske vindmøller

Gode priser, god kundeservice og nemme regninger.

Hos Velkommen vægter vi højt, at det hverken skal være dyrt eller besværligt at være elkunde. Med en elaftale hos os får du en kombination af vores 3 kerneværdier – eminent kundeservice, regninger der er til at forstå og sidst men ikke mindst, at det skal være billigt at være elkunde i Danmark.

Vi gør det nemt og overskueligt for dig at skifte elselskab med en tilmeldingsformular der tager bare 2 minutter.

I 2020 lå vores elpriser under markedsgennemsnittet på variable produkter – og dette selvom vi kun sælger bæredygtig strøm. Det kan du læse meget mere om herunder.

Gode priser på grøn strøm

Vil du også hjælpe klimaet?

Vi indkøber certifikater, der stammer 100% fra grønne kilder – på den måde er du sikret grøn energi. Tidligere har vi købt certifikater fra både norsk vand og dansk vind, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også sørge for at indkøbe 100% fra grønne energikilder for dit forbrug.

Grøn strøm fra vandkraftværker
GrønEl
Certificeret-grøn-strøm
Med dette produkt får du:
  • 100% certificeret el fra grønne kilder
  • Gratis oprettelse
  • Lav elpris der følger markedet

Vil du vide mere?

Sådan bliver du kunde

Det er heldigvis let, simpelt og helt enkelt at skifte elselskab og blive kunde hos Velkommen. Du kan nemlig få billig grøn el med en udfyldningsformular, der bare tager 2 minutter. Når du har klikket ”Tilmeld” ved den grønne elaftale, som passer bedst til dit behov, er du kun få klik fra at bruge strøm med god samvittighed. Så skifter du nemlig til et grønt og billigt elselskab på få minutter. Når du har tilmeldt dig, så klarer vi resten for dig. Det bliver ikke meget nemmere

Som kunde hos Velkommen får du adgang til vores selvbetjening, hvor du har mulighed for at følge med i dit forbrug helt ned på timeniveau, få et komplet overblik over dine elregninger, registrere flytning med bare få klik og meget mere.

Hvordan foregår skiftet?

Når du klikker tilmeld skal du blot udfylde et par enkelte oplysninger og til sidst trykke på ”godkend tilmelding”. Herefter kan du blot læne dig tilbage og nyde en grøn elaftale – vi klarer nemlig resten for dig!

  1. Vi kontakter dit tidligere elselskab og opsiger aftalen for dig. På den måde behøver du ikke tænke på at skulle opsige din aftale med dit tidligere elselskab. Det sker nemlig helt automatisk.
  2. Dernæst sørger vi for at indhente oplysninger om dit tidligere elforbrug på din adresse, så vi kan opstille et estimat for dit forventede forbrug i de kommende måneder. Som forbruger er man forpligtet til at betale for den strøm man bruger, og da man betaler forud for el, opkræver din eludbyder dig for den strøm som du forventes at måtte bruge. Det varierer hos de forskellige elselskaber om du betaler 1- eller 3 måneder forud for dit elforbrug. Når du skifter elselskab, kan du derfor opleve, at du enten kan have et tilgodehavende eller derimod skulle betale penge for den mængde strøm, som du har brugt. Opkrævningen vil ske på samme måde som du normalt har betalt dine regninger. Skulle du derimod have et tilgodehavende, skal du ofte selv bede om udbetalingen af disse. Du finder typisk dit tilgodehavende i din selvbetjening hos dit forhenværende elselskab.
  3. Når vi har indhentet estimater for dit forventede forbrug og opsagt dit tidligere elselskab, er vi klar til at begynde leveringen af grøn strøm til din bolig. Din grønne el går altid aktiv d. 15. eller 16. i en måned. Så har du skiftet til grøn strøm fra Velkommen efter d. 1., kan du ikke være sikker på, at strømmen når at gå aktiv i den indgående måned. Men bare rolig du kommer selvfølgelig ikke til at stå uden strøm! Du får blot os som dit nye elselskab måneden efter.

Så nemt er det faktisk at skifte elselskab.

Kan det betale sig at skifte elselskab?

Måske er du træt af din nuværende eludbyder, synes priserne er for høje, ikke tilfreds med kundeservice eller noget helt fjerde. Uanset årsagerne du har for at skifte til et nyt elselskab, så er svaret, at det godt kan betale sig at skifte elselskab. Der kan faktisk være mange penge at spare om året ved at vælge et nyt elselskab. Som resultat af liberaliseringen af elmarkedet i 2003, er der nu frit valg på alle hylder, når du skal finde en ny elleverandør. Strøm er strøm, hvorfor kvaliteten heraf ikke varierer – uanset hvilket elselskab du vælger. Vores priser har i 2020 ligget under markedsgennemsnittet, og ved at skifte elselskab til os, kan du desuden bruge din strøm med god samvittighed. Vi sælger nemlig udelukkende grøn strøm fra vedvarende energikilder. På den måde kan du både få en billig elaftale og samtidig værne om de klimavenlige og grønne værdier, ved at skifte elselskab.

Prøv vores prisberegner her, og få et estimat for hvor meget du kan spare ved at skifte elselskab og få billig grøn strøm fra Velkommen.

Koster det noget at skifte elselskab?

Det er nemt og gratis at skifte elselskab. Siden 2003 har der været frit elvalg i Danmark, hvilket betyder, at du kan skifte til lige netop det elselskab du ønsker, hver enten om du bor til leje eller ejer en bolig. Du kan læse meget mere om dine rettigheder som elkunde ved at klikke her.

Således kan du i princippet skifte elselskab kvit og frit, og i praksis ville du faktisk kunne skifte elselskab hele tiden – men det er der selvfølgelig ingen grund til, hvis du er tilfreds med en grøn og billig elaftale, som du kan få hos os. Du skal dog være opmærksom på om du er i bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Bryder du din bindingsperiode, bliver der tillagt et gebyr for at skifte eludbyder. Bindingsperioden varierer fra elselskab til elselskab, men din leverandør af el kan højst binde dig i 6 måneder. Du kan med fordel klikke her og læse mere om bindingsperioden og hvad du skal være opmærksom på før du skifter elselskab.

Kan jeg miste strømmen når jeg skifter elselskab?

Du kan måske være bekymret for, at du skulle miste strømmen når du skifter eludbyder. Dette er ikke tilfældet, da bevillingshaveren i dit nærområde har forsyningspligt, hvorfor du altid er sikret levering af strøm. Flytter du f.eks. adresse, overgår du til den tidligere eludbyder, hvis du ikke vælger at skifte til en anden. Der er derudover ingen forskel på kvaliteten af din el, hvorfor elregningen er det ideelle sted at spare penge, så længe din eludbyder opfylder dine behov. Den eneste forskel der er når du skifter eludbyder er bare, at du nu modtager opkrævningen fra en anden virksomhed. Så hvorfor ikke spare lidt penge på din elregning og samtidig støtte den grønne omstilling?

Tager det lang tid at skifte eludbyder?

Det er heldigvis nemt og ubesværet at skifte elselskab. Elmarkedet i Danmark er indrettet således, at dit tidligere elselskab automatisk får besked når en kunde vælger at skifte eludbyder, og du behøver derfor ikke selv at kontakte din tidligere leverandør af el for at opsige din aftale. Vælger du at skifte til Velkommen sørger vi for at orientere os om estimater for dit forventede forbrug, hvis du blot har dit målenummer klar. Vores tilmeldingsformular tager kun 2 minutter at udfylde. Svaret er derfor nej! – det er hverken besværligt eller tager lang tid at skifte elselskab. Du kan faktisk skifte elselskab ved et par enkelte klik, lidt oplysninger og så klarer vi resten! Du kan derfor skifte elselskab på bare 2 minutter. Med et nyt elselskab kan du opnå besparelser på varmeregningen og samtidig tage et klimavenligt standpunkt. Vi sælger nemlig både billig el og grøn strøm. Det vil sige at vi udelukkende sælger strøm fra vedvarende energikilder.

Hvor meget kan man spare ved at skifte elselskab?

Din besparelse ved at skifte elselskab afhænger selvfølgelig af dit årlige forbrug af kWh. Har du et højt forbrug af kWh, vil der selvfølgelig også være flere penge at hente ved at skifte til et elselskab med en lavere pris pr. kWh. Nogle selskaber tilbyder en billigere kWh pris, men tillægger derudover et abonnement for at være kunde hos dem. Dette skal du være opmærksom på, når du sammenligner prisen pr. kWh. Forsyningstilsynet foretog i 2018 en undersøgelse med et udfald der viste, at en gennemsnitlig privat husstand kan opnå en besparelse på mellem 90 og 780 kr. om året, ved at vælge en billigere elleverandør. Har du et større elforbrug end den gennemsnitlige private husstand, så er der endnu flere penge at hente ved at skifte til en billigere løsning.

Med vores prisberegner kan du få et estimat for den årlige besparelse, som du vil kunne opnå ved at skifte elselskab til Velkommen. Prisberegneren kan du finde ved at klikke her.

Vi synes, at det skal være sjovt, fair og billigt at være elkunde i Danmark. Derfor tilbyder vi alle vores kunder en billig elaftale med priser, der i 2020 lå under markedsgennemsnittet. Desuden sparer du ikke blot penge på varmeregningen, men opnår også store besparelser på det samlede CO2-udslip. Vi sælger nemlig udelukkende grøn el fra vedvarende energikilder. Tidligere har vi indkøbt certifikater fra vand- og vindenergi, og vi vil i fremtiden selvfølgelig også indkøbe certifikater svarende til dit forbrug fra 100% energivenlige og naturlige kilder.

Læs mere om hvor meget vores kunder har sparet klimaet for indtil videre her.